|
Limonlu Tart |
|
anahtarlık
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc126017
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2017
916 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz badem
50 gram tozşeker
2 su bardağı krema
10 adet yumurta
1/2 rendelenmiş limon kabuğu
3 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı+ 3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket Vanilin
Tart hamuru için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp elinizle yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
İç malzemesi için kremayı, yumurtayı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, tozşekeri ve Vanilyayı bir tencereye alıp devamlı karıştırarak kaynatın.
Hamuru merdaneyle unlanmış bir zeminde açın. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirip çatalla birkaç yerini delin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 8 dakika kadar pişirin.
Kalıbı fırından çıkartıp limonlu iç malzemesini tartın içine yayın.
25 dakika daha sıcak fırında pişirin.
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 21.04.2021
|
Limonlu Tart |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128242
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2017
1,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Tart hamuru için;
225 gr (1 buçuk su bardağı) un
125 gr (1/2 su bardağı+1 yemek kaşığı) tereyağ (küp küp kesilmiş ve soğuk)
80 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri
3 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı soğuk su
Kuru nohut veya mercimek
Limon kreması için;
250 gr (1 su bardağı) krema
2 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı
110 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
125 gr (1/2 su bardağı) limon suyu
Bir kasede yumurta sarısı ve suyu karıştırın. Un ve pudra şekerini birlikte harmanlayın. İçine küp küp kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin ve tereyağını hamura yedirip kum kıvamına gelene kadar karıştırın. Sıvı karışımı içine ekleyin ve hamur haline gelince tezgaha alıp top haline getirin ve streç filme sararak buzdolabında 1 saat bekletin. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. Hamuru çıkarın ve unlu tezgahın üzerinde unlu merdane ile fazla vakit kaybetmeden açın. Hamur yumuşadıkça dağılma riski artacaktır. Tart kalıbınızdan biraz büyük bir şekilde açtıktan sonra merdanenize hamuru dolayın ve yaklaşık 27 cmlik tart kalıbının üzerine yavaşça yayarak oturtun. Tart kalıbının her yerinin hamurla döşendiğinden emin olduktan sonra fazlalığı atmak için kalıbın üzerinden merdane ile geçin. Bir çatalı hamurun içine ve kenarlarına batırarak delikler açın ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkarır çıkarmaz içine tart kalıbından biraz daha büyük bir parça alüminyum folyo (veya yağlı kağıt) serip her tarafına yayılacak şekilde kuru nohut (veya mercimek) yerleştirin, kenardan sarkan folyoyu içeri doğru kapatın ve fırına verin. Bu ağırlık ile pişirme yöntemini, hamurun pişerken kabarmaması için uyguluyoruz. Fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Çıkarıp içindeki alüminyum folyoyu kaldırın ve 10 dakika daha fırına verin. Fırından çıkarın ve fırının derecesini 140a düşürün. Bu esnada limon kremasını hazırlayın. Orta boy bir kapta krema, yumurtalar, toz şeker ve limon suyunu pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpma teliyle karıştırın. Başka bir kaseye süzerek karışımı dökün. Ve karışımı tart kalıbının içine dökerek fırına verin. Fırında yaklaşık 30-35 dakika krema kısmı sertleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına verin. İyice soğuduktan sonra pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
|
Limonlu Tart |
|
abibebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2015
Mesajlar: 55 Şehir: Maltepe-Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc139918
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2019
717 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.ruhundoysun.com
Hamur için:
250 g Un
90 g Pudra Şekeri
½ adet Limonun kabuğunun rendesi
125 g Tereyağ (soğuk, küp kesilmiş)
1 adet Yumurta
Dolgu için:
400 g Şeker
9 adet Yumurta
5 adet Limonun suyu
3 adet Limonun kabuğunun rendesi
250 ml Krema
Çilek sos için:
500 g Çilek
2 yemek kaşığı Toz Şeker
Hamur için, elediğin un ve pudra şekerini mutfak robotuna koy.
Limon kabuğu ve tereyağı ekleyip 3 tur çevir.
Yumurtayı ayrı bir kapta çırp ve hamura ilave edip, 2 tur daha çevir.
Hamuru, elinle yassı bir yuvarlak haline getirip streçle sararak 30 dakika buzodolabında dinlendir
Tüm dolgu malzemesini geniş bir kapta karıştır. Üzerini kapatıp bir kenara al.
Hamuru dolaptan çıkar ve unlu bir tezgahta 30cm çapında, 0,5cm kalınlığında aç. 26 cm çapında altı çıkan tart kalıbına yerleştir. Elinle bastırtarak hamurun kenarlara iyice yerleştiğinden emin ol. Kalıptan taşan hamuru bir bıçak yardımıyla al ve çatalla birkaç farklı yerinden del. Buzlukta tamamen sabitleşene kadar (yaklaşık 30 dakika) beklet
Grundig fırını 180 Cde ısıt.
Hamuru çıkarıp, üzerine yağlı kağıt yerleştir. İçini elindeki herhangi kuru bakliyatla doldur
Isıttığın fırında önce 8 dakika sonra yağlı kağıt ve bakliyatlarla pişir. Sonra kağıt ve bakliyatları al ve hamur hafif renk değiştirene kadar (yaklaşık 4 dakika) daha pişir.
Hamuru fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekle.
Fırının ısısını 130 Cye ayarla.
Hamurun içine dolgu malzemesini dök. Hamurun kenar çizgisine kadar, etrafına taşırmadan (aksi taktirde kalıptan çıkartırken yapışıyor) doldurmaya dikkat et.
130 Cde 30 dakika, dolgu malzemesi sabitleşene kadar pişir.
Çilekleri temizleyip çukur bir kaba al. Şekeri üzerine döküp karıştır, 10 dak bekle. Robottan geçirip limonlu tartın yanında servis et.
|
Limonlu Tart |
|
memetcan
Aşçı
Kayıt: 15.05.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc150635
Gönderme Tarihi: 19.May.2020
394 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sozcu.com.tr
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
240 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı soğuk su
Pastacı kreması için:
Yarım kg süt
1 vanilya çubuğu yada toz vanilya
5 adet yumurta sarısı
1 su bardağından az şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
6 yemek kaşığı krema
Limon kabuğu rendesi
1 adet limon suyu
Limon glazesi için:
3 limonun suyu
1 limon kabuğu
1 portakalın suyu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kaynar su
Tart hamuru için tüm malzemeleri aynı anda karıştırdıktan sonra yoğurduğunuz hamuru buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz. Dinlerdikten sonra tart kalıbına alıp 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Ayrı bir tencerede çiğ krema haricindeki tüm pastacı kreması malzemelerini kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra çiğ kremayı ekleyip soğuması için dinlendiriyoruz.
Glaze için tüm malzemeleri küçük bir sos tenceresinde en kısık ateşte iyice iç içe geçene kadar kaynatıyoruz. Kıvam alınca kenarda soğuması için dinlendiriyoruz.
Fırından çıkan tartımız ılındıktan sonra kremamızı da üzerine ekliyoruz. Kremanın üzerine limon glazeyi ekleyerek en üstüne halka halinde doğradığımız limonları dizip servis edebiliriz.
|
Limonlu Tart |
|
muazzaf
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc150683
Gönderme Tarihi: 21.May.2020
394 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Hamuru için:
600 g un
125 g toz şeker
1 tutam tuz
400 g tereyağı
2 yumurtanın sarısı
4 yemek kaşığı soğuk su
Limonlu krema için:
6 yumurtanın sarısı
2 limonun rendelenmiş kabuğu
125 ml limon suyu
200 g toz şeker
100 g tereyağı
Üzeri için:
Rendelenmiş limon kabuğu
Un, şeker ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağı, yumurta sarıları ve suyu ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sararak buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Limonlu krema için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Sos koyulaşıp kıvam almaya başlayınca ocaktan alın. Tel süzgeçten geçirip tereyağını ilave edin ve tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın. Dinlenen hamuru tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde bir merdane yardımıyla açın. Hafif yağladığınız tart kalıbına yayın ve kenarlarından sarkan kısımları kesin. Kestiğiniz parçaları hafif unlanmış tezgah üzerine alıp açın. Şekilli kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Tartınızın üzerine yağlı kağıt serip bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar 15-20 dakika pişirin ve üzerindeki bakliyatları alın. Ilınan turtanızın üzerine limonlu kremayı ilave edin ve kestiğiniz parçalar ile üzerini süsleyin. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin. Rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyerek soğuk servis yapın.
|
Limonlu Tart |
|
mehmet çınar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2020
Mesajlar: 63 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc154680
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020
416 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Muhallebi için:
4 su bardağı süt
4 adet yumurta sarısı
Bir buçuk su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
4 adet limonun suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Süslemek için:
Rendelenmiş limon kabuğu, kurutulmuş limon dilimi
Hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini alıp karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve un ilave edip tüm malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamuru tart kalıbının dibine elinizle kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Kabarmasını önlemek için ortasına çatalla delikler açın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişen hamuru fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Muhallebi için süt, yumurta sarısı, toz şeker, un ve limon suyunu tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve ocaktan alın. Tart hamurunun ortasına muhallebiyi boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltip, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyin ve rendelenmiş limon kabuğu, kurutulmuş limon dilimi ile süsleyerek servis yapın.
|
Limonlu Tart |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169652
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2023
292 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 - 2,5 su bardağı un
1 yumurta
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
Limonlu karışım:
1 çay bardağı limon suyu
2 limon kabuğu rendesi
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
Kalıp:
Düz tabanlı tart kalıbı (Ø 24 cm)
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu ve tereyağı parçalarını ilave edin. Çok bastırmadan yavaşça yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru bir poşete alın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru unlanmış tezgahta hafifçe yoğurun ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru merdaneye sararak alın ve kalıba yerleştirin. Hamuru elinizle hafifçe bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına oturtun. Kalıbın dışında kalan fazla hamurları koparın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın. Soğuyuncaya kadar bekletip kalıptan ters çevirerek çıkarın ve servis tabağına alın.
Limon kabuğu rendesi, limon suyu, su, toz şeker ve nişastayı bir tencere alın. Kısa bir süre karıştırıp orta ateş üzerine alın, karıştırarak pişirin. Kaynama başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, karıştırarak 10 dakika soğutun ve tartın içine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Arzuya göre limon kabuğu rendesi ve taze nane ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
|
|