|
|
Lokum |
 |
Bilgi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc727
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2005
3,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 paket tereyağı
8 yemek kaşığı şeker
3 fincan un
1 kase cevi içi
1 kase hindistancevizi
1 paket vanilya
Tereyağı eritilip soğutulur, daha sonra içine un ve şeker katılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınıp 5 dakika mikser ile çırpılır, vanilya da eklenerek ıslatılmış geniş bir tepsiye ince halde dökülür, 1 gün buzdolabında bekletilir. Sonra ele küçük parçalar halinde alınıp yassılaştırılarak içine ceviz kaonulup, yuvarlatılır ve hinistancevizine bulanır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.04.2024
|
Evde Lokum Yapımı |
 |
YEŞİM
Aşçı

Kayıt: 22.06.2006
Mesajlar: 19 Şehir: İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc15268
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2007
25,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şekeri (200 ml) ve aynı bardakla 1/2 su bardağı suyu tencereye koyup ateşe alalım.
iyice kaynayıp yoğunlaşınca içine yarım nohut büyüklüğünde limon tuzu ekleyip karıştıralım.
Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastasını 1/2 bardak su içinde eritelim
1/2 çay kaşığı krem tartarı ve içine istediğiniz renk gıda boyası azcık ve varsa sevdiğiniz bir aroma muz veya çilek gibi azcıkta ondan ekleyip nişastamızı karıştıralım...
sonra kaynayan şerbetten 2 kaşık alıp nişastamızı ılıklaştıralım...
Sonra yavaş yavaş nişastamızı şerbete ekleyip koyulaşana dek pişirelim.
küçük bir kalıbın içine hindistancevizi serpip karışımı üzerine dökelim...
Üzerine tekrar hindistancevizi serpip buzdolabında 1 gece iyice donuncaya dek dek bekletelim.

|
Lokum |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163882
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2022
355 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket sade krem şanti
7 yemek kaşığı ile irmik
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı ile şeker
2 yemek kaşığı ile nişasta
1 vanilya
1 su bardağı hindistancevizi
Sütü, şekeri, irmiği, vanilyayı ve nişastayı tencerede kaynayana kadar karıştırın. Soğuyana kadar arada bir karıştırın.
Tamamen soğuduğunda buzdolabına koyun ve bir gün bekletin.
Ertesi gün dolaptan çıkarınca kremşantiyi toz olarak üzerine dökün ve tekrar yoğurun.
Ceviz kadar parçalar koparın ve yuvarlayıp hindistancevizine batırın.
Servis kabına dizdikten sonra tekrar buzdolabına koyun ve 5-6 saat kadar bekletin.

|
Lokum |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185580
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2025
6 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı krem tartar
3 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su
Hindistancevizi ya da pudraşekeri
Öncelikle tozşekeri suda kaynatın.
İçine krem tartarı ekleyip eritin.
Kaynayan şerbetin üzerindeki köpükleri alın.
3 çorba kaşığı nişastayı, yarım su bardağı suda eritip, yavaş yavaş kaynayan şerbete ilave edin.
Tepsiye hindistancevizi ya da pudraşekeri serpin.
Karışımı da tepsiye boşaltın.
Üzerine tekrar hindistancevizi ya da pudraşekeri serpin.
Soğuk bir ortamda dondurup, küp şeklinde kesin.

|
|