|
Lokum |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc727
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2005
3,172 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 paket tereyağı
8 yemek kaşığı şeker
3 fincan un
1 kase cevi içi
1 kase hindistancevizi
1 paket vanilya
Tereyağı eritilip soğutulur, daha sonra içine un ve şeker katılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınıp 5 dakika mikser ile çırpılır, vanilya da eklenerek ıslatılmış geniş bir tepsiye ince halde dökülür, 1 gün buzdolabında bekletilir. Sonra ele küçük parçalar halinde alınıp yassılaştırılarak içine ceviz kaonulup, yuvarlatılır ve hinistancevizine bulanır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.04.2024
|
LOKUM |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1605
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2006
2,817 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. şeker (5 su bardağı)
90 gr. nişasta (3,5 dolu çorba kaşığı)
1 kahve kaşığı krem tartar
1 su bardağı kavrulmuş fındık
1 su bardağı hindistancevizi
1-Şeker, 4 su bardağı ile kaynatılıp köpükleri alınır.
2- Nişasta 1 bardak su ile ezilip kaynayan şekerli suya ilave edilir. Karıştırarak pişirilir, koyulaştırılır.
3- Lokumun kıvamı şöyle anlaşılır: İçine temiz bir kaşık batırılıp soğutulur. Sakız gibi uzuyorsa ol muştur.
4- Hindistancevizi serpilmiş tepsiye boşaltılıp yayılır. Üzerine biraz nişasta serpilir ve bir gün bekletilir.
5- Ertesi gün nişastalar temizlenir. Yüzeyi kuru ise biraz su ile ıslatılır.
6- Tam kenarına sıra halinde fındık konur. Sarılarak silindir yapılır. Kenarları yapıştırılır.
7- İki parmak eninde dilimlere kesilip hindistancevizi ile kaplanır.
ML® Lokumlu Kek için tıklayın
|
LOKUM EVDE YAPILIŞI |
|
YEŞİM
Aşçı
Kayıt: 22.06.2006
Mesajlar: 19 Şehir: İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc15268
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2007
25,148 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şekeri (200 ml) ve aynı bardakla 1/2 su bardağı suyu tencereye koyup ateşe alalım.
iyice kaynayıp yoğunlaşınca içine yarım nohut büyüklüğünde limon tuzu ekleyip karıştıralım.
Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastasını 1/2 bardak su içinde eritelim
1/2 çay kaşığı krem tartarı ve içine istediğiniz renk gıda boyası azcık ve varsa sevdiğiniz bir aroma muz veya çilek gibi azcıkta ondan ekleyip nişastamızı karıştıralım...
sonra kaynayan şerbetten 2 kaşık alıp nişastamızı ılıklaştıralım...
Sonra yavaş yavaş nişastamızı şerbete ekleyip koyulaşana dek pişirelim.
küçük bir kalıbın içine hindistancevizi serpip karışımı üzerine dökelim...
Üzerine tekrar hindistancevizi serpip buzdolabında 1 gece iyice donuncayadek dek bekletelim.
|
EV LOKUMU |
|
Barış Çığlık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96599
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2014
1,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
100 gr. Hindistan cevizi
Süt, şeker, un, nişasta ve pirinç ununu; kıvamı koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebiyi su ile ıslatılmış bir tepsiye boşaltın. Soğuyunca üzerine hindistancevizini serpin ve minik dilimler halinde kesin.
|
Lokum |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163882
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2022
214 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket sade krem şanti
7 yemek kaşığı ile irmik
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı ile şeker
2 yemek kaşığı ile nişasta
1 vanilya
1 su bardağı hindistancevizi
Sütü, şekeri, irmiği, vanilyayı ve nişastayı tencerede kaynayana kadar karıştırın. Soğuyana kadar arada bir karıştırın.
Tamamen soğuduğunda buzdolabına koyun ve bir gün bekletin.
Ertesi gün dolaptan çıkarınca kremşantiyi toz olarak üzerine dökün ve tekrar yoğurun.
Ceviz kadar parçalar koparın ve yuvarlayıp hindistancevizine batırın.
Servis kabına dizdikten sonra tekrar buzdolabına koyun ve 5-6 saat kadar bekletin.
|
|