Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Lor Dolması (Bayburt) (3 adet - 89,406 defa bakıldı)

Lor Dolması (Bayburt)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lor Dolması (Bayburt)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31481
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2008
3,553 defa indirildi / yazdırıldı




Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 kg. taze lor (çökelek)
1 su bardağı bulgur
2 adet yumurta
1 su bardağı süt kaymağı
4 kaşık tereyağı, dargın
1 kg. pancar yaprağı veya evelik
1 demet taze soğan (kuru soğanda olabilir )
Tuz

Yapraklar yumuşaması için kaynar suda bir taşım haşlanır. Taze lor içerisine yumurta süt kaymağı, haşlanmış bulgur, ince doğranmış taze soğan, yeteri kadar tuz ve dargın konularak yoğrulur. Daha sonra istenilen büyüklükte sıkılarak yaprağa sarılır. Yağlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir üzerine yarım çay bardağı süt veya su ilave edilerek orta sıcaklıktaki fırında pişirilir. Servis yapılırken üzerine eritilmiş tereyağı dökülür.



Lor Dolması (Bayburt)

tahire 71
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.11.2020
Mesajlar: 32
Şehir: Orman
Kısa URL: https://ml.md/lc154250
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2020
301 defa indirildi / yazdırıldı




https://karadeniz.gov.tr

Bulgur
Süt
Kuru soğan
Evelik
Tereyağı
Lor
Su

Bulgur bir tencerede suyu çekene kadar pişirilir. Bir tavada kuru soğan tereyağında kavrulur. Soğuyunca içine kuru soğan ve yeşil soğan doğranır. İçerisine lor peyniri de eklenerek iyice yoğrulur. Evelikler suda iki üç dakika haşlanır ardından soğuk suya batırılır ve şoklanır. Sudan çıkarılıp süzdürülür. Bir parça evelik alınır içine hazırlanan bulgurlu karışım konulur ve sarılır. Bir tepsiye dizilir. Üzerine tuz ve süt dökülür. Ocakta bir yirmi, yirmi beş dakika sütü çekene kadar pişer. Ocaktan alındıktan sonra üzerine erimiş tereyağı dökülür ve fırına verilir. Fırında üstü kızarana kadar pişirilir.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.07.2023


Lor Dolması (Bayburt)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc160793
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2021
289 defa indirildi / yazdırıldı




Derin tencereye yağ konulduktan sonra süt ilave edilerek haşlanan ve soğumaya bırakılan bulgur, yağda kavrulan ince kıyılmış kuru soğan, lor peyniri, kaymak, yeşil soğan ve tuz eklenerek yoğruluyor.
Harç, mevsimine göre evelik ve pancar bitkilerinin yaprağına sarılıp zemini yağlanan tepsiye yerleştirildikten sonra üzerine süt dökülüp fırında 40 ila 45 dakika pişiriliyor. Eritilmiş tereyağı üzerine gezdirilerek servis ediliyor.







Lor Dolması (Bayburt) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(3 adet Lor Dolması (Bayburt) 89,406 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort