|
Lor Peynirli Kek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113665
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2015
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram tuzsuz lor peynir
10 adet yumurta
125 gram margarin
3 çay bardağı şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
2 adet portakal kabuğu rendesi
50 gram yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
Lor peynirini, şeker, margarin, yoğurt ve yumurta sarıları ile birlikle mikserden geçirin. Portakal kabuğu rendesini, üzümleri ve irmiği peynir karışımına ilave edin. Yumurtaların beyazlarını karbeyaz oluncaya yani iyice sertleşinceye kadar çırpın. Peynirli karışıma karbeyaz olarak çırptığınız yumurta beyazlarını katın. Yumurta beyazlarını kırmamaya çalışarak karışımın altından üstüne doğru yavaş yavaş karıştırın.
Büyük bir kek kabını yağlayın. Kabın dibine bir parça galeta unu serpin. Hem kekiniz kaba yapışmaz hem de kızarmış galeta unu kekinize hoş bir koku verir. Hazırladığınız karışımı bekletmeden kek kabına boşaltın ve önceden orta ateşte kızdırılmış fırında 45-dakika kadar pişirin.
|
Lor Peynirli Kek |
|
aman avcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94493
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2013
2,230 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı Fındık
1 Paket Kabartma Tozu
5 Adet Kuru Kayısı
1 Su bardağı Lor Peyniri
125 Gr Margarin
1 Çay bardağı Süt
1 Su bardağı Toz Şeker
3 Su bardağı Un
1 Tatlı kaşığı Vanilya
3 Adet Yumurta
Kayısıları küçük parçalar şeklinde doğrayın. Margarin, şeker, ve yumurtaları geniş bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu başka bir kapta harmanlanıp margarinli karışıma azar azar ve karıştırarak ekleyin. Vanilya, kayısı, süt, fındık içinin yarısı ve lor peyniri ekleyip ekleyip çırpın. Yağlanmış baton kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
|
Lorlu Kek |
|
liliş
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18481
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2007
3,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr margarin
1 paket kakaolou kek un
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
Üzeri için:
Yarım kg tuzsuz lor peyniri
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
100 gr margarin
1 çay bardağı süt
Hamur malzemesi yoğrulur yağlanmış deliksiz fırın kabına yerleştirilir. Üst malzeme karıştırılır. Hamurun üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
Lorlu Kek |
|
Lezzet İşçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya-Darende |
Kısa URL: https://ml.md/lc15274
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2007
2,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tuzsuz lor
4 adet taze incir
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı un
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
Şeker ve yumurta bembeyaz olana kadar çırpılır. Üzerine lor, süt ve yağ eklenir kısa süre karıştırıldıktan sonra elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. En son soyulmuş, küçük doğranmiş incir katılır.Ezilmemesi için, sadece incir harca dağılacak kadar karıştırılır. Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp, kızarana kadar pişirilir. Soğudukktan sonra srvis tabağına ters çevrilir.
|
Lorlu Kek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc2595
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
3,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 margarin
1 adet yumurta
200 gr tatlı bisküvi
1 adet limonun rendesi
2 su bardağı lor peyniri
3 yemek kaşığı kaymak
2 çay kaşığı vanilya
pudra şekeri
reçel
Bisküvileri çukurca bir kapta, tahta kaşıkla ezin. 100 gr margarini eritin ve bir yumurtanın sarısı ile köpük haline gelinceye dek çırpın. Ezilmiş bisküvileri iyice yedirerek ilave edin. Karışımı 23-25 cm çapında bir kek kalıbına boşaltılıp üstünü düzeltin. Lor peyniri, vanilya, pudra şekeri ve limon suyu ve rendesini iyice karıştırın. Diğer bir kapta kaymağı çırpın, yumuşatıp, peynire ilave edin. Hepsini krem haline gelinceye dek çırpın. Kanşımı, hazırladığınız bisküvi ezmesinin üzerine yayın. Buzlukta 60 dakika kadar dondurun. Servis yapmadan önce, üzerine vişne, çilek, ahududu reçellerinden dökebilirsiniz.
ML® Kağıtta Peynirli Kek için tıklayın
|
Lor Peynirli Kek |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc1424
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2006
2,928 defa indirildi / yazdırıldı
|
HAMUR İÇİN:
1 yumurta
Üçte bir büyük paket margarin (85 gr.)
2,5 çorba kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
KEKİN ÜZERİ İÇİN:
3 yumurta
5 çorba kaşığı şeker
400 gr. tuzsuz lor peyniri
1 çay bardağı yoğurt
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
3 çorba kaşığı pudra şeker
1- Çemberli pasta kalıbı veya 20- 25 cm. çapında bir tepsi yağlanır. Fırın ısıtılır.
2- HAMUR: Bir tencerede un, şeker, margarin ve yumurta karıştırılarak, kısa sürede bir hamur yapılır. Serin bir yerde 15- 20 dakika dinlendirilir.
3- ÜZERİ İÇİN: Lor peyniri, yoğurt, şeker, limon suyu ve kabuğunun rendesi, kabartma tozu kaşıkla harmanlanır. Daha sonra yumurta sarıları konur ve iyice karıştırılır.
4- Yumurta akları çarpılarak katı kor haline getirilir. Şekerli peynir karışımına katılarak yavaşça altüst edilir.
5- Dinlenen hamur hafif unlanarak merdane ile kalıbın çapından daha büyük açılır. Kenarlar yüksek olarak kalıba yerleştirilir.
6- Üzerine lor peynirli karışım dökülüp yayılır. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir.
7- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır ve pudra şeker elenir.
|
|