|
Lor Peynirli Kek |
|
aman avcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94493
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2013
2,223 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı Fındık
1 Paket Kabartma Tozu
5 Adet Kuru Kayısı
1 Su bardağı Lor Peyniri
125 Gr Margarin
1 Çay bardağı Süt
1 Su bardağı Toz Şeker
3 Su bardağı Un
1 Tatlı kaşığı Vanilya
3 Adet Yumurta
Kayısıları küçük parçalar şeklinde doğrayın. Margarin, şeker, ve yumurtaları geniş bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu başka bir kapta harmanlanıp margarinli karışıma azar azar ve karıştırarak ekleyin. Vanilya, kayısı, süt, fındık içinin yarısı ve lor peyniri ekleyip ekleyip çırpın. Yağlanmış baton kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
|
Lor Peynirli Kek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113665
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2015
2,015 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram tuzsuz lor peynir
10 adet yumurta
125 gram margarin
3 çay bardağı şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
2 adet portakal kabuğu rendesi
50 gram yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
Lor peynirini, şeker, margarin, yoğurt ve yumurta sarıları ile birlikle mikserden geçirin. Portakal kabuğu rendesini, üzümleri ve irmiği peynir karışımına ilave edin. Yumurtaların beyazlarını karbeyaz oluncaya yani iyice sertleşinceye kadar çırpın. Peynirli karışıma karbeyaz olarak çırptığınız yumurta beyazlarını katın. Yumurta beyazlarını kırmamaya çalışarak karışımın altından üstüne doğru yavaş yavaş karıştırın.
Büyük bir kek kabını yağlayın. Kabın dibine bir parça galeta unu serpin. Hem kekiniz kaba yapışmaz hem de kızarmış galeta unu kekinize hoş bir koku verir. Hazırladığınız karışımı bekletmeden kek kabına boşaltın ve önceden orta ateşte kızdırılmış fırında 45-dakika kadar pişirin.
|
|