|
Louisiana Usulü Çıtır Tavuk |
|
tijen kurtoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc153168
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2020
308 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı paprika
2 yemek kaşığı toz karabiber
2 çay kaşığı sarımsak tozu
2 çay kaşığı kuru kekik
1/2 çay kaşığı acı toz biber
1/2 bardak süt
1/2 bardak yoğurt
1 yumurta
Tuz
12 tavuk kanat
1 bardak un
1/2 bardak mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
Sade Mısır gevreği
1 litre kızartma yağı
Yoğurt ve sütü büyük bir marine kabının içinde birlikte çırptıktan sonra tüm baharatları ekleyip en az 8 saat vakumlu buzdolabı poşeti içinde dinlendirin.
Un, nişasta ve kabartma tozunu güzelce harmanladıktan sonra rondo yardımı ile Mısır gevreklerini ufak parçalar haline gelene kadar çekin ve karışımımıza ekleyin.
Marinasyondan çıkan tavuklarımızı hazırladığımız kaplama ununa bulayıp 180 derece kızartma yağında altın rengi olana dek pişirin ve 3 saat dinlendirin.
2. kızartma için tekrar 180 derece yağda 3-4 dakika kızartın ve fazla yağını peçete yardımı ile alıp servis edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 18.01.2024
|
Lousiana Usulü Çıtır Tavuk |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176316
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2024
189 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk but veya göğüs
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 büyük soğan, doğranmış
1 yeşil biber, doğranmış
3 diş sarımsak, ezilmiş
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı taze tane fesleğen (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Tavuk parçalarını tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Un ve mısır ununu bir karıştırma kabında karıştırın. Tavuk parçalarını bu karışıma bulayın.
Büyük bir tavada sıvı yağı ısıtın. Tavuk parçalarını her iki tarafını da altın rengine gelene kadar kızartın. Ardından tavukları bir kenara alın.
Aynı tavada soğan, yeşil biber ve sarımsağı soteleyin; yumuşayana kadar pişirin.
Sotelediğiniz sebzelerin üzerine tavuk suyu ve sütü ekleyin. Karışımı karıştırarak kaynamaya bırakın.
|
Louisiana Usulü Çıtır Tavuk |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176551
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2024
111 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
8 adet tavuk but
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı salça
Pane
Blue Cheese sosu için;
1 adet yumurta
100 gram ekşi krema
120 gram rokfor peyniri
1 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı sirke
Soğan tozu
Sarımsak tozu
Kimyon
Öncelikle bir kabın içerisine salça ve suyu alarak karıştırın.
Tavuk butlarını bu sosa ekleyerek iyice marine edin. Tavuk butlarını sosu çekmesi için 30 dakika salçalı suyun içerisinde bekletin.
Zamanınız varsa, sosu buzdolabı poşetine koyun. Tavukları da içerisine ekleyerek kilidini kapatın.
Elinizle tavukları harmanlayın. Daha lezzetli olması için, buzdolabında 4 saat bekletin.
Tavuklar sosu çektiğinde, pane harcının içerisine atın.
Bu esnada tencerenin içerisine yağ ekleyin. Tavukları elekten geçirerek derin yağın içerisine atın.
Tavukları 3-4 dakika kızarttıktan sonra çıkartın ve kağıt havluda bekletin.
Louisiana usulü çıtır tavuk yapmanın en önemli püf noktası, tavukları 7-8 saat soğuttuktan sonra kızgın yağda tekrar pişirmektir.
Vaktiniz yoksa, tavukları oda sıcaklığında soğutarak tekrar yağda kızartabilirsiniz.
Blue cheese dip sosu için; rokfor peyniri, krema, sirke, soğan tozu, sarımsak tozu ve kimyonu mutfak robotundan geçirin.
Koyu bir kıvama gelen sosu başka bir kaba alarak içine mayonez ekleyin ve karıştırın.
Sosun kıvamını tutturmak için, bir adet yumurta ilave edin ve malzemeleri güzelce karıştırın.
Hazırladığınız çıtır tavukları, blue cheese sosu ile birlikte servis edebilirsiniz.
|
|