Kısa URL: https://ml.md/lc153168
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2020
308 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı paprika
2 yemek kaşığı toz karabiber
2 çay kaşığı sarımsak tozu
2 çay kaşığı kuru kekik
1/2 çay kaşığı acı toz biber
1/2 bardak süt
1/2 bardak yoğurt
1 yumurta
Tuz
12 tavuk kanat
1 bardak un
1/2 bardak mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
Sade Mısır gevreği
1 litre kızartma yağı
Yoğurt ve sütü büyük bir marine kabının içinde birlikte çırptıktan sonra tüm baharatları ekleyip en az 8 saat vakumlu buzdolabı poşeti içinde dinlendirin.
Un, nişasta ve kabartma tozunu güzelce harmanladıktan sonra rondo yardımı ile Mısır gevreklerini ufak parçalar haline gelene kadar çekin ve karışımımıza ekleyin.
Marinasyondan çıkan tavuklarımızı hazırladığımız kaplama ununa bulayıp 180 derece kızartma yağında altın rengi olana dek pişirin ve 3 saat dinlendirin.
2. kızartma için tekrar 180 derece yağda 3-4 dakika kızartın ve fazla yağını peçete yardımı ile alıp servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc176316
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2024
189 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet tavuk but veya göğüs
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 büyük soğan, doğranmış
1 yeşil biber, doğranmış
3 diş sarımsak, ezilmiş
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı taze tane fesleğen (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Tavuk parçalarını tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Un ve mısır ununu bir karıştırma kabında karıştırın. Tavuk parçalarını bu karışıma bulayın.
Büyük bir tavada sıvı yağı ısıtın. Tavuk parçalarını her iki tarafını da altın rengine gelene kadar kızartın. Ardından tavukları bir kenara alın.
Aynı tavada soğan, yeşil biber ve sarımsağı soteleyin; yumuşayana kadar pişirin.
Sotelediğiniz sebzelerin üzerine tavuk suyu ve sütü ekleyin. Karışımı karıştırarak kaynamaya bırakın.