Soğan, ve biber ince ince kıyıldıktan sonra zey..nyağı ile kavrulur.
Üzerine temizlenen ve 2 cm. boyunda doğranan lübyeler eklenir.
Lübyelerin rengi değişmeye başlayınca (soluk yeşil renge dönüştüğünde) kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler eklenir.
1 bardak kadar su eklenir ve pişmeye bırakılır. Özellikle kırmızıtaze baş biber ile tüketilir.
Not: Arzu eden birkaç diş sarımsak ekleyebilir. Domateslerin suyu yeterli ise, su eklemeye gerek yoktur.
Kısa URL: https://ml.md/lc34080
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2009
3,535 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg lübye (börülce)
1 baş soğan
2 domates
Domates salçası
Biber salçası
Baharatlar
Tuz
Yağ
Lübye ayıklanır, yıkanır ve doğranır.
Soğan ince ince kıyılır ve yağda kavrulur. Üzerine lübyeler eklenir ve yağda bir-iki çevrildikten sonra, buharında yumuşaması için üzerine biraz su eklenerek tencere kapatılır.
Domateslerin kabukları soyularak ince ince doğranır.
Salça; baharatlar ve tuz eklenerek, çok az sıcak su ilavesiyle editilir ve bu kanşım, çiğ yeşil rengi giden bübyeler üzerine domateslerle birlikte eklenir.
Piştikten sonra, sıcak yenir.