Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Besinlerin Değerleri > Makarnanın Faydaları (4 adet - 106,250 defa bakıldı)

Makarnanın Faydaları


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Makarnanın Faydaları

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171632
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2023
419 defa indirildi / yazdırıldı




Makarna yoğun miktarda vitamin ve mineral içermektedir.
Makarna içerdiği yağ bileşenleri ve linoleik yağ asidi nedeni ile kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.
Makarnada bulunan karbonhidratlar kana daha yavaş karıştığı için kişiyi tok tutar.
Metabolizmada hemen enerjiye dönüşür ve vücuda enerji verir.
Makarna genel olarak herkes için temel besin kaynağı olarak bilinir.
Doyurucu olan makarna aynı zamanda vücudun gereksinim duyduğu vitamin ve mineralleri üretir.
Makarna kilo aldırmaz. Bunun aksine kepekli veya tam buğday unundan yapılan makarnalar diyet listelerinde yer alabilir.
Kalp damar ve şeker hastalıklarına yakalanma riski azalır.
Makarna tüketildiğinde tok tutmasıyla tercih sebebidir.
Makarna neredeyse her lezzet ile uyumlu olur.
Makarna hazmı kolaylaştırır.
Bol miktarda aminoasit ve protein içeren makarna kişilerin kemik yapısını da güçlendirir.
Makarna tüketimi cilt sağlığına iyi gelmektedir.



MAKARNA

kaptanınaşkı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2008
Mesajlar: 22
Kısa URL: https://ml.md/lc22268
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2008
1,784 defa indirildi / yazdırıldı




ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Fatih Yıldız'a göre makarna, insan vücudunda çevre kirliliği ve stresin neden olduğu olumsuzluklarla mücadelede önemli bir rol oynuyor. Çevre kirliliği, radyoaktif kirlenme, tek yönlü beslenme ya da aşırı rafine gıdalarla beslenme insan metabolizmasını adeta altüst ederek serbest radikallerin artmasına neden oluyor. Bu da şeker hastalığı, kalp-damar hastalıkları, bağışıklık sisteminde zayıflama, hafıza kaybı ve bazı kanser türleri gibi hastalıkların ortaya çıkmasına yolaçıyor. Makarna, diğer doğal antioksidan madde içeren besinler gibi serbest radikalleri etkisiz hale getirirken, zararlı maddelerin vücuttan atılımını sağlıyor. Ayrıca karaciğerde biriken zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlıyor.


MAKARNA

kaptanınaşkı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2008
Mesajlar: 22
Kısa URL: https://ml.md/lc22267
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2008
1,817 defa indirildi / yazdırıldı




Makarna, sağlığımız, özellikle de kaslarımız için gerçek bir enerji kaynağı. Organizmanın adeta benzin deposu. Çünkü sindirim esnasında şekere dönüşerek organizmaya yakıt sağlıyor.
Beslenme uzmanlarına göre günlük kalori ihtiyacımızın yüzde 55'ini karbonhidratlar oluşturuyor.
Buna göre 1300 kalorilik bir diyetin en azından 700 kalorisini karbonhidratlar oluşturmalı.
Makarna işte bu aşamada gerçek bir can simidi.


Makarnanın Faydaları

süzük
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
Kısa URL: https://ml.md/lc8515
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2006
2,017 defa indirildi / yazdırıldı




Makarna, kompleks karbonhidratlar grubundandır. Hemen enerjiye dönüşür. Vücut için çok önemli olan A, Bl, B2 vitaminlerini içerir. Ayrıca demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve proteinler açısından zengindir. Makarnada kolesterol O'dır. Yağ ve sodyum oranı da düşüktür.






Makarnanın Faydaları Tarifleri Besinlerin Değerleri



(4 adet Makarnanın Faydaları 106,250 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort