|
Makarnanın Faydaları |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8515
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2006
2,017 defa indirildi / yazdırıldı
|
Makarna, kompleks karbonhidratlar grubundandır. Hemen enerjiye dönüşür. Vücut için çok önemli olan A, Bl, B2 vitaminlerini içerir. Ayrıca demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve proteinler açısından zengindir. Makarnada kolesterol O'dır. Yağ ve sodyum oranı da düşüktür.
|
MAKARNA |
|
kaptanınaşkı
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2008
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc22267
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2008
1,817 defa indirildi / yazdırıldı
|
Makarna, sağlığımız, özellikle de kaslarımız için gerçek bir enerji kaynağı. Organizmanın adeta benzin deposu. Çünkü sindirim esnasında şekere dönüşerek organizmaya yakıt sağlıyor.
Beslenme uzmanlarına göre günlük kalori ihtiyacımızın yüzde 55'ini karbonhidratlar oluşturuyor.
Buna göre 1300 kalorilik bir diyetin en azından 700 kalorisini karbonhidratlar oluşturmalı.
Makarna işte bu aşamada gerçek bir can simidi.
|
MAKARNA |
|
kaptanınaşkı
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2008
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc22268
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2008
1,784 defa indirildi / yazdırıldı
|
ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Fatih Yıldız'a göre makarna, insan vücudunda çevre kirliliği ve stresin neden olduğu olumsuzluklarla mücadelede önemli bir rol oynuyor. Çevre kirliliği, radyoaktif kirlenme, tek yönlü beslenme ya da aşırı rafine gıdalarla beslenme insan metabolizmasını adeta altüst ederek serbest radikallerin artmasına neden oluyor. Bu da şeker hastalığı, kalp-damar hastalıkları, bağışıklık sisteminde zayıflama, hafıza kaybı ve bazı kanser türleri gibi hastalıkların ortaya çıkmasına yolaçıyor. Makarna, diğer doğal antioksidan madde içeren besinler gibi serbest radikalleri etkisiz hale getirirken, zararlı maddelerin vücuttan atılımını sağlıyor. Ayrıca karaciğerde biriken zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlıyor.
|
Makarnanın Faydaları |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171632
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2023
418 defa indirildi / yazdırıldı
|
Makarna yoğun miktarda vitamin ve mineral içermektedir.
Makarna içerdiği yağ bileşenleri ve linoleik yağ asidi nedeni ile kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.
Makarnada bulunan karbonhidratlar kana daha yavaş karıştığı için kişiyi tok tutar.
Metabolizmada hemen enerjiye dönüşür ve vücuda enerji verir.
Makarna genel olarak herkes için temel besin kaynağı olarak bilinir.
Doyurucu olan makarna aynı zamanda vücudun gereksinim duyduğu vitamin ve mineralleri üretir.
Makarna kilo aldırmaz. Bunun aksine kepekli veya tam buğday unundan yapılan makarnalar diyet listelerinde yer alabilir.
Kalp damar ve şeker hastalıklarına yakalanma riski azalır.
Makarna tüketildiğinde tok tutmasıyla tercih sebebidir.
Makarna neredeyse her lezzet ile uyumlu olur.
Makarna hazmı kolaylaştırır.
Bol miktarda aminoasit ve protein içeren makarna kişilerin kemik yapısını da güçlendirir.
Makarna tüketimi cilt sağlığına iyi gelmektedir.
|
|