|
Malay (Zonguldak) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32364
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
18,017 defa indirildi / yazdırıldı
|
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ocakta kaynamakta olan su tenceresine yavaş yavaş mısır unu katılır ve sürekli karıştırılır. Elde edilen katı bulamaç yayvan kaplara kaşıkla küçük parçalar halinde dökülür. Üzerine süt şeker, 8toz şeker) dövülmüş ceviz kızdırılmış tereyağı ya da pekmez dökülerek tatlı malay; kıkırdak, dövülmüş ceviz, tereyağlı; küçük parçalar halinde doğranmış kavrulmuş kazciğeri, kaz yağı dökülür. Yörede ceviz bol olduğundan geçmişte cevizden elde edilen yağ ile tafta (yağı çıkarılan ezilmiş dövülmüş ceviz kırıkları) malayın üstüne dökülürmüş.
|
Malay (Zonguldak) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc115483
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2016
2,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1000 gr. Su
250 gr. Mısır unu
200 gr. Tereyağı
100 gr. Kaymak
100 gr. Kuru Soğan
5 gr. Tuz
5 gr. Karabiber
Suyu kaynatınız. Kaynadıktan sonra içine tuz ekleyiniz ve ardından çırpma teliyle karıştırmaya başlayarak azar azar mısır ununu ekleyiniz. Suyunu çekip katılaşmaya başlayıncaya kadar karıştırmaya devam ediniz. Ayrı bir tavayı ısıtınız içine tereyağı ve soğanı ekleyiniz. Soğanlar kızarmaya başladıktan sonra kaymağım ekleyiniz. Mısır unu karışımı suyunu çektikten sonra biraz dinlenmesi için bekletiniz. Katılaşmaya başlayınca kaymak, tereyağı ve soğan karışımım üzerine dökerek servis ediniz.
|
Malay (Zonguldak) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106055
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2015
2,081 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. mısırunu
5 kaşık çekilmiş haşhaş
100 gr. margarin
1 bardak sıvı yag
2 yemek kaşıgı kuru maya
Tuz
1 Kg. mısırunu tuz maya aldıgı kadar ılık su ile, yogrulur, mayalanması için yarım saat bekletilir. Hamur 5 parçaya ayrılır, tepsi yaglanır hamurdan bir parça alınır tepsiye göre yayılır, eritilmiş margarin, sıvıyağ, haşhaş karıştırılır yayılan hamurun üstüne sürülür bütün hamurlar bitesiye kadar bir kat hamur bir kat haşhaşlı yag tepsiye yayılır en üste haşhaşlı yag sürülür kara kare kesilerek fırında pişirilir. Sıcak servis yapılır.
|
|