Kısa URL: https://ml.md/lc86720
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2013
18,495 defa indirildi / yazdırıldı
Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
1 kg mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
Dövülmüş ceviz
Keş
Bir tencereye 4 su bardağı su ve tuz konup kaynatılır. Kaynayan suyun içine azar azar mısır unu katılarak karıştırılır. Katı kıvama gelinceye kadar pişirilir. Pişen hamur göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınıp yağlanmış kaşıkla küçük parçalar halinde kaşığın şekli verilerek tepsiye sıralanır. Üzerine dövülmüş ceviz ve keş karıştırılarak serpilir. Yine üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir ve sıcak olarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc145845
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2019
2,130 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
5 yemek kaşığı un
1 litre su
Yarım su bardağı ceviz
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Kaynayan suyun içerisine 5 yemek kaşığı un ilave edilir ve hızlı bir şekilde karıştırılır.
Macun kıvamına gelen malzeme, iki kaşık yardımıyla lokma şeklinde kesilir.
Lokmalar kat kat yerleştirlirken arasına cevizli şeker karışımı serpilir.
Üzerine eritilmiş (karartılmış) tereyağı dökülür.