500 gr mancar (karalahana)
3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Nane
Pul biber
Mancarlar (karalahana) suda haşlanır.
İç malzemesi için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır.
Mancarların içine bir miktar koyulur ve sarılır.
Sarılan mancarlar tencereye dizilir.
Mancarların üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilerek pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc115436
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2016
1,834 defa indirildi / yazdırıldı
Bartın İl Kürtür Turizm Müdürlüğü
500 gr. Mancar
600 gr. Pirinç
500 gr. Su
100 gr. Kuru Soğan
40 gr. Domates Salçası
60 gr. Ayçiçek Yağı
Mancarları suda halayınız. Reçetedeki tüm malzemeleri karıştırınız. Kuru soğanları küp şeklinde doğrayınız. Her mancarın içine 20-30 gr gelecek şekilde malzeme ekleyerek sarınız ve tencereye diziniz. Üzerine su ilave edilerek pişiriniz. Tabaklara alarak servis ediniz.