|
|
Mandalinalı pasta |
|
Vefa
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2007
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17385
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2007
2,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram un,
1,5 çay kaşığı kabartma tozu,
2 çorba kaşığı kahve,
150 gram margarin,
3 adet yumurta,
150 gram tozşeker
Üzerine:
100 gram fındık
Krema için:
150 gram tereyağı,
300 gram pudra şekeri,
1 çay kaşığı mandalina kabuğu rendesi
Marmelat için:
5-6 adet mandalina,
yarım su bardağı tozşeker,
Unla beraber kabartma tozunu eleyin. Una, kahveyi, margarini, yumurtaları ve şekeri ekleyip karıştırın.
23 cm boyunda dikdörtgen kek kalıbını yağlayıp, karışımı boşaltın. 180 derece de 40-45 dakika pişirin. Pudra şekerini, tereyağı ve mandalina kabuğu rendesi ile karıştırın. Fırından çıkardığınız keki bir bıçakla ikiye bölün. Kremanın yarısını ikiye böldüğünüz kekin altta kalan kısmına sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Yanlarını krema ile sıvayıp, 100 gram kadar dövülmüş fındık ile kaplayın. Üzerine krema ile süsleyin.
Marmelat için mandalinaları soyup, püre yapın. Püreyi yarım bardak şekerle tencereye alarak marmelat kıvamı alana dek pişirin. Pişen marmelatı kekin üst kısmına sürüp servis yapın.
ML® Mandalinalı Pasta için tıklayın
Fotoğraf "gül seren" tarafından gönderildi. 20.07.2018
|
Mandalinalı Yaş Pasta |
|
zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22150
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2008
3,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya Malzemesi:
7 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1/2 paket vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Pasta Kremi Malzemesi:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1/2 paket vanilya
Islatma Şurubu Malzemesi:
1/4 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı meyve suyu
Diğer Malzemeler:
1 kg. mandalina
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
2 çorba kaşığı fındık
Pandispanyanın Yapılışı:
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp yağlı kâğıt yerleştiriniz.
Yumurta ile şekeri bakır bir kapta koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un ve limon kabuğu rendesi katıp yavaşça karıştırınız. (Sulanmaması için çarpmayınız) Kalıba döküp hafif hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
Kalıp ılıklaşınca pandispanyanın çevresini bıçakla kalıptan kurtarıp ters çeviriniz. Kâğıdını çıkartınız.
Islatma Şurubunun Yapılışı
Şekere 1/4 su bardağı su katıp eritiniz. Meyve suyu ilave edip karıştırınız.
Pasta Kremi Yapılışı:
Bakır bir tencereye yumurta, şeker ve unu koyunuz. Karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. (Pütürlü olmaması için koyulaşmasına yakın çok hızlı karıştırınız.) Vanilya katıp karıştırınız.
Pandispanya soğuyunca enine 2 eşit parçaya ayırınız. Her iki parçayı ıslatma şurubu ile ıslatıp bir miktar krema sürünüz. Altta kalacak parçanın dilimlenmiş ve beyaz kabuğu alınmış tatlı mandalinaların 3/4 ünü yerleştiriniz. Diğer parçayı kapatınız. Üstüne ve etrafına krema sürünüz.
Fındık, fıstık ve ayrılan mandalina ile üzerini zevke göre süsleyiniz.
Fotoğraf "bezgin seyyah" tarafından gönderildi. 04.09.2018
|
|
Mandalinalı pasta Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|