|
Mandalinalı Tart |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169654
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2023
256 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 - 2 su bardağı un
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 yumurta akı
125 g oda sıcaklığında tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1 su bardağı krema
1,5 su bardağı süt
Üzeri için:
2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
Kalıp:
Dikdörtgen altı çıkabilen tart kalbı (20X30 cm)
Un, pudra şekeri ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Üzerine yumurta akı, tereyağı ve şekerli vanilini ekleyip yoğurun. Hamuru sarıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın.
Süre sonunda hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun. Cevizden biraz daha büyük bir parça alıp üst süsleme için ayırın. Kalan hamuru pişirme kağıdı üzerinde 20x30 cm boyutlarında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte alıp kalıbın üzerine ters çevirin ve kağıdını çıkarın. Eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına eşit şekilde yayın. Çatal ile birçok yerinde delin. Dondurucuya koyun ve 15 dakika bekletin.
Ayırdığınız hamuru merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesin, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Süre sonunda kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Tartı fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından alın. Oda sıcaklığına gelince tartı kalıptan çıkarın.
Krema ve sütü tencereye alıp üzerine pastacı kremasını ekleyin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Mandalina suyu, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Tartı servis tabağına alın. Soğuyan kremayı mikser ile 1 dakika çırpın ve tartın içine yayın. Soğuyan mandalinalı sosu üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Süre sonunda kalp şeklindeki kurabiyeler ile süsleyin ve servis yapın.
|
Mandalinalı Tart |
|
sarı domat
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc143815
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2019
682 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
200 gram un
100 gram pudra şekeri
Bir tutam tuz
100 gram tereyağı
2 yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı ayran
Dolgusu için:
1 su bardağı ayran
55 gram toz şeker
3 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı un
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
Bir tutam tuz
Mandalina kreması için:
4 mandalinanın suyu ve kabuğu
1 limonun suyu
220 gram toz şeker
60 gram tereyağı
2 yumurta
4 yumurtanın sarısı
Üzeri için:
Mandalina dilimleri
2 yemek kaşığı toz şeker
Hamuru için un, pudra şekeri ve tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağı, yumurta sarıları ve ayranı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Hamuru 23 santimetre çapında bir tart kalıbına yayıp kenarlarına şekil verin. Üzerine çatalla birkaç delik açın. Hamurun fazla kabarmaması için üzerine yağlı kağıt serip bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Bakliyatları üzerinden alıp fırını 160 dereceye ayarlayın ve 5 dakika daha pişirin.
Dolgusu için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Dolguyu tart hamurun üzerine yayın ve 30 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Mandalina kreması için mandalina suyu, limon suyu toz şeker ve tereyağını ısıya dayanıklı cam bir kaseye alın ve benmari usulü pişirin. Tereyağı tamamen eridiğinde yumurta ve yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Sürekli karıştırarak krema kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kremayı tartın üzerine yayın. Mandalina dilimlerini toz şekere bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında mandalinalar karamelize olana kadar pişirin. Tartın üzerini mandalina dilimleri ile süsleyip servis yapın.
|
Mandalinalı Tart |
|
hamarat teyze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2016
Mesajlar: 40 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc115285
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2016
2,136 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
1 su bardağı un
1 çay bardağı tozşeker
1 tutam tuz
1 paket vanilya
1 paket kuru maya
Islatmak için:
1 su bardağı ısıtılmış mandalina suyu
3 yemek kaşığı tozşeker
Üzeri için:
3 tane mandalina
Tüm malzemeleri karıştırıp, tart hamurunu hazırlayın. 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tart kalıbına koyun. Üst kısma mandalina dilimlerini dizin ve 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin. Isıtılmış mandalina suyuna şekeri katıp, şeker eriyene dek karıştırın. Pişen tartın üzerine sıcak mandalina suyunu gezdirin.
|
Mandalinalı Tart |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58200
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2010
4,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
2,5 su bardağı un
125 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı toz fındık
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
Buzlu su
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı mandalina suyu
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Kreması için tencerye 2 su bardağı sütü alın. Üzerine 3 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şekeri ilave edin ve ocağa alın. Krema katılaşmaya başlayınca üzerine 1 su bardağı mandalina suyunu ilave edin. Devamlı karıştırarak kremayı pişirin. Tart hamuru için karıştırma kabın 2.5 su bardağı unu alın. Üzerine 2 çorba kaşığı toz fındık 1 tatlı kaşığı kabatma tozunu ekleyin. Ortasına havuz açın ve içine 1 adet yumurtayı kırın. Yumurtanın üzerine 125 gr. tereyağını alın. Unun üzerine 1 su bardağı toz şekeri alın. İlk önce terayağını ve yumurtayı karıştırın. Daha sonra unu da karışıma ekleyerek yoğurun. Tart hamurunu kalıba yerleştirin ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkan tart hamurunun üzerine hazırladığınız kremayı ilave edin. Üzerine mandalina dilimleri ile süsleyerek servis edin.
Fotoğraf "onbaşı" tarafından gönderildi. 18.06.2016
|
|