Mantarları bol suda temizleyin.
Topraklarından tamamen arındığına emin olduktan sonra doğrayın.
Ardından soğanları, biberleri ve domatesleri de da ufak ufak doğrayın
Soğanı tavada kavurmaya başlayın.
Ardından sırasıyla biberleri ve domatesleri de soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin.
Bir süre kavurduktan sonra doğradığınız mantarları da ekleyin.
Yaklaşık 10-15 dakika daha kavurun.
Arzuya göre az su ilave edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc31639
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
3,910 defa indirildi / yazdırıldı
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 yemek tabağı mantar
2-3 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
1 adet domates
2 kaşık tereyağı
Mantarlar temizlenir, bol suda iyice yıkanır küçük doğranır. Soğanlar küçük doğranarak yağda kavrulur. Küçük doğranan biberler ve domates rendelenerek soğana ilave edilir. 1-2 dakika karıştırılır ve mantarlar ilave edilerek karıştırılıp pişirilir. Arzuya göre su ilave edilir. Su konulmadan da pişirilebilir.
Not: Aynı şekilde mantar tuzlusu kavurması da yapılır. Bu durumda mantarlar akşamdan suya konarak tuzunun çıkması sağlanır.