|
Mantarlı Börek (hazır yufka) |
|
keşanlı sabri
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc27564
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2008
6,202 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
250 gr. mantar
2-3 çorba kaşığı ayçiçekyağı
3 adet sivribiber
1 adet domates
4 çorba kaşar peyniri rendesi
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
75 gr. margarin
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
3 adet yufka
Tuz
Karabiber
Susam
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak mantarları yıkayıp 10 dk. limonlu suda bekletin. Küçük küçük doğrayıp, 2-3 kaşık ayçiçek yağında sote edin. Mantarlar bıraktıkları suları çekince küçük küçük doğranmış sivribiber-leri, 2-3 dk. sonra ise tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi tavaya aktarın. 2 dk. kadar kavurun. Tavayı ateşten alın. Mantarlı malzeme ılıdığında rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, iyice harmanlayın. Diğer tarafta çukur bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını çırpın. Sütü, eritip ılıttığınız margarini ekleyip, karıştırmaya devam edin. İlk yufkayı düz bir zemine serin. Yumurtalı harçtan üzerine sürün. Yufkanın yarısını diğer yarısının üzerine kapatın. Yarım daire şekline gelen yufkayı 6 eşit üçgene bölün. Her üçgen parçanın geniş tarafına mantarlı harçtan bir miktar koyun, iki tarafını hafifçe içe doğru katlayın. Döndürüp rulo Şeklinde sarın. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana dek pişirerek, servis yapın.
|
Mantarlı Börek |
|
lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc54489
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010
2,743 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
3 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
İçi için;
100 gr. mantar
1 orta boy soğan
1 orta boy domates
2-3 sivri biber
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. İnce uzun dilimlenmiş mantarları ekleyip suyunu bırakıp çekene dek kavurmaya devam edelim. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi, küçük küçük doğranmış sivribiberleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek 2-3 dk. daha kavuralım ve ateşten alalım. 3 yufkayı üzerine fırça yardımıyla süt ve sıvı yağ sürerek üst üste serelim. Yufkaları sigara böreği keser gibi 8 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim. Yufkaların geniş kenarlarına mantarlı harcı paylaştıralım. Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Ruloların üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında börekleri altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından alalım.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.03.2024
|
Mantarlı Börek |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57664
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2010
2,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yufka
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı su
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 yumurtanın sarısı
İç malzemesi için;
1 sosis
1 soğan
500 gr. mantar
2 sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Soğanı küp doğrayın. Sosisleri dilimleyin. Biberleri temizleyip halka şeklinde doğrayın. Mantarları dilimleyin. Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, mantar ve biberleri soteleyin.
Sosisleri ve sulandırılmış salçayı ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bir kapta yoğurt, ayçiçeği yağı ve suyu çırpın. Yufkalardan birini tezgaha yayın. Karışımın üçte birini kaşık yardımıyla yufkanın üzerine dökün. İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerini tamamen kapatacak şekilde örtün. Yoğurtlu karışımın yarısını sürün. Aynı işlemi üçüncü yufkaya uygulayın ve kalan karışımı üzerine dökün.
Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare elde edin. Ortasına mantarii harcı dökün ve tekrar dört köşesinden zarf gibi kapatın. Fırın tepsisine yerieştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
|
Mantarlı Börek |
|
balaban2
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65717
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
3,279 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yufka (5 adet)
Mantar (yarım kilo)
Yumurta (2 adet)
Sıvıyağ (1 çay bardağı)
Soğan (1 adet)
Süt (2 su bardağı)
Zeytinyağı (yarım çay bardağı)
Tuz
Karabiber
1 adet soğanı ince ince doğrayın. Tavaya 1 çay bardağı koyun ve kızdırın. Doğradığınız soğanları yağda kavurun.
Bu sırada yarım kg mantarı dik dik doğrayın. Mantarları doğradıktan sonra, soğanın içine mantarları ilave edin.
Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Mantarlı harcınız böylece hazır olacaktır.
Krema Hazırlığı: Çukur bir kapta 2 su bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağı ile 2 adet yumurtayı bir kasede çırpın. Kremanız hazır.
Fırın tepsisini fırça ile yağlayın. 1 adet yufkayı fırın tepsisine yayın. Üzerine fırça yardımıyla hazırladığınız kremayı dökün.
Yufkaları parçalar halinde kremanın üzerine yayın. Her yufkanın arasına kremayı sürmeye devam edin. Tepsinin yarısına gelince hazırladığınız mantar harcını eşit şekilde tepsinin her tarafına yayın.
Yufkaları sermeye ve aralarına kremayı dökmeye devam edin. En üstüne yaydığınız yufkanın kenarlarındaki yufkaları toplayarak tepsinin üzerini kapatın. Daha sonra üstüne kalan sosu fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede 30 dakika bekletin. Mantarlı böreğiniz servise hazır.
Not: Mantar yerine daha evinizde hazır bulunan daha farklı iç malzemeler de kullanabilirsiniz (ıspanak, peynir, kıyma vs.) Böreği domates veya yoğurtla servis yapabilirsiniz.
|
Mantarlı Börek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107422
Gönderme Tarihi: 08.May.2015
1,827 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
200 gram mantar
1 demet taze soğan
200 gram lor peyniri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Kızartmak için sıvı yağ
Taze soğanları ve mantarları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını da ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ilave edip iç malzemeyi hazırlayın. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İç malzemeyi her yerine gezdirin, yufkayı sıkıca muska şeklinde sarıp hazırlayın. Tüm tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirilebilir ya da kızgın yağın içinde kızartıp sıcak olarak ikram edin.
|
Mantarlı Börek |
|
murat abi
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc129135
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2017
1,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
500 gr kayın mantarı (veya shiitake mantarı-istiridye mantarı)
1 yumurta
1 çay bardağı fındık yağı
1 su bardağı süt
4 hazır yufka
Tuz
Karabiber
İnce doğradığınız soğanları yağ ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Dilimlediğiniz mantarları, tuzu ve karabiberi de ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. çukur bir kapta yumurta, yağ ve sütü çırpın. Yufkaların ilk ikisini sütlü karışımla ıslatın ve yağladığınız fırın tepsisinin tabanına yayın. Kavurduğunuz mantarları üzerine ekledikten sonra diğer 2 yufkayı da sütlü karışımla ıslatarak üzerine yayın. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Mantarlı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173545
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2023
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
Sos için:
1.5 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
125 gr. oda sıcaklığında erimiş margarin (yarım paket)
İçi için:
Yarım kg. mantar
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet domates
Kekik
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber
Tuz
Limon (mantarın kararmaması için)
Mantarları yıkayıp ince ince doğruyoruz. İçi için; doğradığımız soğanı, biberi ve domatesi sıvı yağda kavuruyoruz. Üzerine mantarları ve limon suyunu ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Sonra baharatları ve tuzu ilave edip karıştırıyor ve ocaktan alıyoruz. Sosu için; bir kaba yoğurdu, yumurtaları, erimiş yağı koyup karıştırıyoruz. Bir adet yufkayı düz bir zemine seriyoruz. Üzerine sosun yarısını döküp her tarafına yayıyoruz. İkinci yufkayı üzerine serip kalan sosu her yerine yayıyoruz. Üçüncü yufkayı serip 16 parçaya bölüyoruz. Her parçanın üzerine mantarlı harçtan paylaştırıyoruz. Sigara böreği sarar gibi fazla sıkmadan sarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz.
|
|