|
Mantarlı Omlet |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170342
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2023
264 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet kültür mantarı
2 adet yumurta
1 dal maydanoz
1 çay kaşığı kadar pul biber ve karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
Bir kasede yumurta süt ve baharatları iyice çırpın.
Bir tavaya tereyağını koyun.
Tereyağı eridikten sonra mantarları kesip içine ekleyin.
Mantarların üzerine maydanozu kesip ilave edin.
2 dakika sonra da yumurta karışımını dökün.
5 dakika sonra omleti çevirin.
|
Mantarlı Omlet |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163457
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2022
275 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı süt ya da su
Tuz
Karabiber
1 su bardağı mantar
Mantarları jülyen bir şekilde doğrayın, güzelce kavurun.
Omletinizi pişireceğiniz tavayı ocağın üzerinde ısıtmaya başlayın.
Tavanızın üzerinden hafif dumanlar çıkacak kadar ısıtmaya devam edin. Bu aşamada içine tereyağını koyabilirsiniz.
Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın çırpın. üzerine süt/su, tuz, karabiber ve mantarları katıp karıştırın
Tereyağının erimesinden sonra, çırptığınız yumurtalı karışımı tavanın içine yavaşça dökün. Bu aşamada dikkatli olmasınız. Çünkü omlet 15 saniyede pişecektir.
Biraz tavanızı sallayarak omletin pişmesine yardımcı olun, tamamen pişince servis edin.
|
Mantarlı Omlet |
|
bölüm 1
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2020
Mesajlar: 47 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc155007
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2020
352 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı tuz
6 adet kültür mantarı
1/2 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı krema
3 dal frenk soğanı(üzeri için)
Mantarları temizleyin ve iri iri doğrayın.
Tereyağını, ısınan tavada eritin ve mantarları soteleyin. Sotelenen mantarları bir kaba alın.
Yumurta ve diğer malzemeleri çırparak karıştırın.
Mantarları sotelediğiniz tavayı temizlemeden, yumurtalı karışımı tavaya dökün ve tavanın altını kısın. Kapağını kapatıp, üst kısmı fokurdayana kadar pişirin.
Sotelenen mantarları ve ince ince dilimlenmiş frenk soğanlarını da ilave ederek omleti ikiye katlayın. Bu hali ile dikkatlice tabağa alın ve üzerine frenk soğanını da ilave ederek sunun.
Not: Tavanın kapağını kapamak, daha puf ve kabarık bir omlet pişirmenize yardımcı olur. Dilerseniz ağzını kapatıp 200 derecelik fırında 10 dakika da pişirebilirsiniz.
|
Mantarlı Omlet |
|
efecan
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Münih |
Kısa URL: https://ml.md/lc142066
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2019
639 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 adet dilimlenmiş mantar
1/4 paket tereyağı
1 tutam tuz
5 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet konserve mısır
Süslemek için
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
Mantarları tereyağıyla orta ateşte kavurun. Yumurtaları başka bir kaba kırıp tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin, bir çatalla çırpın. Tavaya tereyağı koyun ve kızdırın, yumurtaların yarısını ekleyin. Pişmeye başladıkça yapışmasını önlemek için tavayı öne arkaya sallayın.
Mantarları ortasına koyup kalan yumurtayı da ekleyin. 2 yüzü de pişen omlete rendelenmiş kaşarı ve mısırı ekleyin. Spatula yardımıyla omleti ikiye katlayın, biraz daha pişirip servis tabağına alın. Süsleyerek servis yapın.
|
Mantarlı Omlet |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96772
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2014
2,772 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mantar sote hazırlayınız. Domates suyu ve krema ilave ediniz.
Yumurtanın ak ve sarılarını köpük köpük oluncaya kadar çırpınız.
İçine tuzunu ve karabiberini ilave ediniz.
Omlet tavasında yağı eritiniz.
Yumurtaların tavaya yapışmaması için yağın sıcak olması gerekir. Tavada eriyen yağın ısınmasını bekleyiniz.
Dumanlanmamasına dikkat ediniz.
Çırpılmış olan yumurtaları tavaya dökünüz.
Devamlı tahta spatula ile karıştırarak kenardakilerle ortadakilerin yerini değiştiriniz.
Tavayı sallayarak her tarafının eşit pişmesini, tavaya yapışmamasını ve güzel renk almasını sağlayınız.
Mantarlı karışımı, hazırlanan omleti, katlayacağınız sırada içine uzunlamasına koyup katlayınız.
Üzerini muntazam kesilmiş mantar dilimleri ile süsleyip, sıcak olarak servis yapınız.
|
Mantarlı Omlet |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63045
Gönderme Tarihi: 07.May.2011
3,382 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
6 orta boy mantar (silinip temizlenmiş ve dilimlenmiş)
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1+1/2 çorba kaşığı soğuk su
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı yağ koyup, orta ateşte kızdırınız.
Mantarları ekleyip, arasıra karıştırarak 3 dakika pişiriniz. Tavayı ateşten indirip, bir kenarda sıcak olarak saklayınız.
Yumurta, tuz, biber ve suyu orta boy bir kasede çatalla iyice çırpınız. Kalan 1 çorba kaşığı yağı orta boy omlet tavasında kızdırıp, yumurtayı akıttıktan sonra karıştırarak, birkaç saniye dibinin biraz tutmasını bekleyiniz. Ateşi kısınız. Spatulayla omletin kenarlarını kaldırıp tavayı öne doğru eğerek, üstteki pişmemiş kısmı tavaya akıtınız.
Tavayı düz olarak yeniden ateşe oturtup, omletin dibi yeniden biraz tutana kadar bekleyiniz Pişmiş mantarları omletin yarısının üstüne boşaltıp, spatulayla omletin öteki yarısını harcın üstüne, yarım daire biçiminde katlayınız.
Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydırarak üstüne maydanozu serpiniz Omleti ikiye kesip servis ediniz.
|
Mantarlı Omlet |
|
ortanca
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2010
Mesajlar: 24 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc58476
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2010
3,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
100 gram kültür mantarı
1 kaşık tereyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
5 yumurtayı porselen bir kaseye kırınız. Kıyılmış maydanoz, ince ince doğranmış mantarı, tuzu, karabiberi, atınız.
Çatalla iyice çırpınız. Orta büyüklükteki bir tavaya fındık kadar yağ koyunuz. Tavanın her tarafının yağlanmasını temin ediniz.
Yağ kızınca yarım su bardağı yumurta karışımından dökünüz. Tavanın her tarafına yayınız. Orta yumuşaklıkta pişince tavada katlayıp servis tabağına ters çeviriniz.
|
Mantarlı Omlet |
|
cumhur
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41958
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2009
3,613 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet yumurta
Tuz
5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
250 gr. mantar
Yarım soğan
Karabiber
Yumurtaları çukur bir kabın içine kırın ve tuz serpin. Sonra yumurta çırpıcısı ile iyice çırpın. Sonra kıyılmış maydanozu katın. Yumurtaları pe kadar çok çırparsanız, omletiniz o kadar güzel olacaktır. Küçük bir tavanın içinde 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarini eritin. Yağ cızırdamaya başlayınca malzemeyi dört eşit parçaya bölün. Birinci parçayı yağa atın. Sol elinizle tavanın sapını tutarken, sağ elinizde tuttuğunuz kaşık ile yumurtalı karışımı karıştırın. Sol elinizle tavayı ara sıra sallayın. Karışım tavanın dibine yerleşinceye kadar tavaya sallamaya ve yumurtaları karıştırmaya devam edin. Hemen kaşıkla omleti tavanın ön kısmına itin. Şimdi sıra omletin ters çevrilmesine gelmiştir. Bir spatula ile tavanın ön kısmında bulunan omleti ortaya doğru kıvırın. Tavayı geriye çekip, sapını sağ elinizle tutun. Sol elinizle sağ elinizde tuttuğunuz tavanın sapına ve tavanın kenar kısmına hızlıca vurun ve omleti ters çevirin. Bütün bu işlem çok seri yapılmalıdır. Aksi takdirde omletiniz sertleşecek ve yanacaktır. Pişen omleti servis tabağına alın. Diğer omletleri de aynı şekilde pişirin. Bu arada tereyağını kızdırın. Rendelenmiş soğanı bu yağda kavurun. Mantarları yıkayıp çok ince olarak doğrayın. Soğan ile birlikte mantarı da kavurup, tuz ve karabiber serpin. Bu malzemeyi omletlerin içine doldurun. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
|
Mantarlı Omlet |
|
erzak
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41919
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2009
3,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
1,5 çorba kaşığı margarin
Tuz
200 gr. mantar
3 çorba kaşığı mantar
Bir kaseye yumurtaları ve 1 tatlı kaşığı tuzu koyarak, yunurtalan çatalla beş altı defa çırpın. Diğer taraftan da yumurtaları içinde rahatça pişirebileceğiniz bir tavaya 3 çorba kaşığı margarin koyduktan sonra yağın hafifçe rengi dönünceye kadar kızdırın. Yağ kızınca sol el ile tavanın sapını tutun, sağ el ile de az çırpılmış yumurtaları tavanın tam ortasına dökerek, bir çatala derhal tavanın içindeki yumurtaların dibini kazırcasına üç beş defa karıştırın. Sonra da yumurtalardaki sulu hal kaybolana kadar tavayı sallayarak omleti pişirin. 3 çorba kaşığı margarini bir tavada kızdırın. Soyulmuş ve küçük doğranmış mantarları ilave ederek 5 dakika pişirin. Pişmiş olan mantarları omletin üzerine ilave edin. Omleti mantarın üzerine sararak tabağa alın ve servis yapın.
|
Mantarlı Omlet |
|
melankoli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33740
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2009
3,693 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
12 adet yumurta
Tuz
200 gram mantar
60 gram (3 silme çorba kaşığı) yağ
Yumurtaları bir kâseye kırıp, tuz ilâvesiyle güzelce çırpın. Yağı eritip, tavanın her tarafına yayın. Omleti ortasından tavaya dökün pişsin. Altı pişince ters yüz edin.
Üstüne, soyulmuş fındık büyüklüğünde yıkanmış ve doğranmış, sonra da kızdırılmış 60 gram (3 silme çorba kaşığı) yağa atılarak 5 dakika kadar pişirilmiş 200 gram mantarı hemen koyarak omleti mantarın üstlerine uzatarak ve tabağa almak suretiyle servis yapmalıdır.
|
Mantarlı Omlet |
|
Dolunay
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc23370
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2008
3,456 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
100 gr taze mantar
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kenarda çırpılmış yumurtaları kızgın tereyağına dökün ve tuzunu atın. Üzerine mantarları dökün ve pişmesini bekleyin. Sonra servis tabağına alarak üzerine karabiber gezdirin.
|
Mantarlı Omlet |
|
SiBemol
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2007
Mesajlar: 27
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16240
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007
3,698 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı mantar
6 Yumurta
6 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Mantarı küçük zar büyüklüğünde doğrayın. Kızdırılmış 2 çorba kaşığı tereyağında 4-5 dakika kavurun. Derin bir kapta yumurtaları tuz ve karabiberle iyice çırpın. 2 kaşık yağı bir tavada kızdırıp yumurtaların dörtte birini dökün ve dibine yapışmaması için tavayı sürekli sallayın. Yumurtalar pişmeye yüz tutunca mantarın dörtte birini yumurtaların yüzeyinin yarısına dökün, diğer yarısını üzerine kapatıp servis tabağına alın. Daha sonra kalan yumurta ve mantarları da yine aynı şekilde pişirip servis tabağına alın. Sıcak servis yapınız.
|
Mantarlı Omlet |
|
Turbo Dede
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc15888
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2007
3,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Mantarlar çok ince kıyılır, çırpılmış yumuta ile karıştırılır, tuz eklenir. Tavaya tereyağı konur, eriyince mantarlı yumurta dökülür, donana kadar pişirilir.
|
Mantarlı Omlet |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10550
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006
3,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
75 gr mantar
6 yumurta
3,5 çorba kaşığı margarin
1 tutam karabiber
Tuz
Kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış mantarlar, içinde kızdırılmış birbuçuk çorba kaşığı margarin bulunan tavada 4-5 dakika pişirilir. Sonra tava ateşten indirilip mantarlar soğumaya bırakılır. Diğer tarafta yumurtalar derince bir kabın içine kinin-. Bir tutaOYağ kızınca, suyu süzülmüş mantarlar içine atılır. Tuz ve biber serpilip karıştırılarak kavrulur. Mantarlar diriliklerini kaybedince, üzerine maydanoz ve salam ilave edilir. Mantarlar iyice pişmeden suyunu çekmişse biraz sıcak su katılabilir. Mantarlar pişince, tavadaki su ve yağ süzüldükten sonra mantar, salam ve maydanoz, çırpılmış yumurtanın içine atılır ve iyice çırpılır. Büyük bir tavaya bol zeytinyağı konur. Yağ kızınca yumurtalı karışım dökülür. Bir tarafı nar gibi kızarınca, spatula yardımıyla altüst edilir, diğer tarafı kızartılır. Tavadan alınır, sıcak sıcak servis yapılır. İsteğe göre, omlet tek parça yerine dört veya daha çok parçalara bölünüp kızartılabilir. Harç parçalara bölündüğünden tavaya konan zeytinyağı da ona göre ayarlanır ve yağ bittikçe yeniden konup kızdırılır. Bu omlet fırında da pişirilebilir. Fırında pişirilecekse, omlet için hazırlanan karışım, yağlanmış fına tepsisine dökülür ve kızgın fırına sürülür. Omlet kabarıp kızarınca fırından çıkanlır ve sıcak sıcak servis yapılır.
|
Mantarlı Omlet |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10168
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
4,013 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
2 avuç mantar
1 baş soğan
1 kaşık yağ
2 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Mantarlar ayıklanır ve yıkanır. Yarım santimetre kalınlığında doğranır. Soğanlar yarım daire şeklinde kesilir. Soğanlar ve mantarlar yarım kaşık yağda sote edilir, içine tuz, karabiber ve maydanoz katılır. Yumurtalar porselen kapta çırpılır. Mantarların üzerine dökülür ve kanştınlır. Kalan yarım kaşık yağ tavada biraz kızdırılır ve içine yumurtalar dökülür. Dibi kazınırcasına bir iki defa karıştırılır, altı kızarınca, omlet bir çatalla katlanır ve servis tabağına sıcak olarak alınır.
ML® Ekmekli Omlet için tıklayın
ML® Ekmekli Omlet Videosu
|
Mantarlı Omlet |
|
depresif
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc8353
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2006
3,696 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı ince doğranmış mantar
Yarım tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
2 yumurta
Yağı bir tavada kızdırıp, mantarı, tuz ve biberi ilave edin. 1 dakika kadar çevirin. Yumurtaları akı sarısına kanşacak kadar çırpın, fazla çırpmadan tavaya boşaltın. Tavanın sapını sol elle tutarken, sağ elinizle çatalla omleti karıştırın ve sapın önünden arkaya doğru sarsın. Sonra tavayı hafifçe havaya kaldırarak sapın, tavaya yakın olan kısmına yumruğunuzla bir-iki defa vurun. Bu vuruşla yumurtanın arkada kalan kısmının da sarsılmasını sağlarsınız ve omletiniz servise hazırlanmış olur.
ML® Biberli Omlet için tıklayın
ML® Biberli Omlet (görsel)
|
Mantarlı Omlet |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7611
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
4,062 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram mantar
8 adet yumurta
1 demet maydanoz
2 adet orta boy domates
4 çorba kaşığı un
1 diş sarımsak
3 kaşık zeytinyağı
3 çorba kaşığı orta yağlı süt
Karabiber
Tuz
Mantarları temizleyip yıkadıktan sonra saplarıyla beraber dilimleyelim. Maydanozu ince ince kıyıp, sarımsağı ezdikten sonra uygun büyüklükte bir tavaya koyduğumuz zeytinyağında kavuralım. İçine küçük küçük küp şeklinde doğranmış domatesleri, tuzu ve biraz da su ilave edip birlikte pişirelim. Derin bir kaba yumurtaları kırıp sarısı ile beyazı karışana kadar iyice çırpalım. Unu ve sütü de ilave ettikten sonra bu karışımı mantarların üzerine boşaltalım. Ayrı bir tavaya biraz zeytinyağı koyup kızdıralım. İçine mantarlı malzemeyi döküp her iki tarafını iyice kızartarak sıcak servis yapalım.
ML® İspanyol Omleti için tıklayın
|
Mantarlı Omlet |
|
dertli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83 Şehir: Buca |
Kısa URL: https://ml.md/lc7285
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2006
3,844 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. mantar
zeytinyağı
50 gr. yeşilzeytin
8 yumurta
tuz
acıbiber
Tuzlu suda mantarları 5 dakika kabuklarının soyulabilmesi için kaynatın. Mantarların suyunu süzdükten sonra, bıçakla parçalara ayırıp zeytinyağında mantarlar altın rengi alıncaya kadar kızartın. Zeytinleri kaynayan suda 5 dakika kaynatın, daha sonra suyunu süzüp çekirdeklerinden ayırın. Yumurtaları çırpın, mantarlar ve zeytinlerle karıştırın. Omlet karışımını tavaya akıtıp sertleşmeyecek şekilde pişirin.
ML® Mısırlı Omlet için tıklayın
|
Mantarlı Omlet |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc2639
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
4,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ tatlı kaşığı yağ
2 çorba kaşığı dilimlenmiş mantar
1 çorba kaşığı ayranı alınmış tereyağı
Tuz
2-3 adet yumurta
Yarım kaşık yağla mantarı 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Yumurtayı küçük bir kaba kırıp tuzu ekleyin, bir çatalla hafif çırpıp beyazını birbirine karıştırın. Omlet tavasına tereyağı koyun ve kızdırın, mantarı ve yumurtaları ekleyin. Çatalla yumurtayı karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca tavayı öne doğru eğin. Çatalla tavanın sapının önünden omleti öne doğru kıvırın, Ön kısmını da kıvrılmış kısma doğru kıvırıp alt üst çevirip servis edin.
|
|