|
Mantarlı Omlet |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc2639
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
4,008 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ tatlı kaşığı yağ
2 çorba kaşığı dilimlenmiş mantar
1 çorba kaşığı ayranı alınmış tereyağı
Tuz
2-3 adet yumurta
Yarım kaşık yağla mantarı 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Yumurtayı küçük bir kaba kırıp tuzu ekleyin, bir çatalla hafif çırpıp beyazını birbirine karıştırın. Omlet tavasına tereyağı koyun ve kızdırın, mantarı ve yumurtaları ekleyin. Çatalla yumurtayı karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca tavayı öne doğru eğin. Çatalla tavanın sapının önünden omleti öne doğru kıvırın, Ön kısmını da kıvrılmış kısma doğru kıvırıp alt üst çevirip servis edin.
|
Mantarlı Omlet |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96772
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2014
2,772 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mantar sote hazırlayınız. Domates suyu ve krema ilave ediniz.
Yumurtanın ak ve sarılarını köpük köpük oluncaya kadar çırpınız.
İçine tuzunu ve karabiberini ilave ediniz.
Omlet tavasında yağı eritiniz.
Yumurtaların tavaya yapışmaması için yağın sıcak olması gerekir. Tavada eriyen yağın ısınmasını bekleyiniz.
Dumanlanmamasına dikkat ediniz.
Çırpılmış olan yumurtaları tavaya dökünüz.
Devamlı tahta spatula ile karıştırarak kenardakilerle ortadakilerin yerini değiştiriniz.
Tavayı sallayarak her tarafının eşit pişmesini, tavaya yapışmamasını ve güzel renk almasını sağlayınız.
Mantarlı karışımı, hazırlanan omleti, katlayacağınız sırada içine uzunlamasına koyup katlayınız.
Üzerini muntazam kesilmiş mantar dilimleri ile süsleyip, sıcak olarak servis yapınız.
|
Mantarlı Omlet |
|
efecan
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Münih |
Kısa URL: https://ml.md/lc142066
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2019
639 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 adet dilimlenmiş mantar
1/4 paket tereyağı
1 tutam tuz
5 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet konserve mısır
Süslemek için
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
Mantarları tereyağıyla orta ateşte kavurun. Yumurtaları başka bir kaba kırıp tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin, bir çatalla çırpın. Tavaya tereyağı koyun ve kızdırın, yumurtaların yarısını ekleyin. Pişmeye başladıkça yapışmasını önlemek için tavayı öne arkaya sallayın.
Mantarları ortasına koyup kalan yumurtayı da ekleyin. 2 yüzü de pişen omlete rendelenmiş kaşarı ve mısırı ekleyin. Spatula yardımıyla omleti ikiye katlayın, biraz daha pişirip servis tabağına alın. Süsleyerek servis yapın.
|
Mantarlı Omlet |
|
bölüm 1
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2020
Mesajlar: 47 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc155007
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2020
352 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı tuz
6 adet kültür mantarı
1/2 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı krema
3 dal frenk soğanı(üzeri için)
Mantarları temizleyin ve iri iri doğrayın.
Tereyağını, ısınan tavada eritin ve mantarları soteleyin. Sotelenen mantarları bir kaba alın.
Yumurta ve diğer malzemeleri çırparak karıştırın.
Mantarları sotelediğiniz tavayı temizlemeden, yumurtalı karışımı tavaya dökün ve tavanın altını kısın. Kapağını kapatıp, üst kısmı fokurdayana kadar pişirin.
Sotelenen mantarları ve ince ince dilimlenmiş frenk soğanlarını da ilave ederek omleti ikiye katlayın. Bu hali ile dikkatlice tabağa alın ve üzerine frenk soğanını da ilave ederek sunun.
Not: Tavanın kapağını kapamak, daha puf ve kabarık bir omlet pişirmenize yardımcı olur. Dilerseniz ağzını kapatıp 200 derecelik fırında 10 dakika da pişirebilirsiniz.
|
Mantarlı Omlet |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163457
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2022
275 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı süt ya da su
Tuz
Karabiber
1 su bardağı mantar
Mantarları jülyen bir şekilde doğrayın, güzelce kavurun.
Omletinizi pişireceğiniz tavayı ocağın üzerinde ısıtmaya başlayın.
Tavanızın üzerinden hafif dumanlar çıkacak kadar ısıtmaya devam edin. Bu aşamada içine tereyağını koyabilirsiniz.
Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın çırpın. üzerine süt/su, tuz, karabiber ve mantarları katıp karıştırın
Tereyağının erimesinden sonra, çırptığınız yumurtalı karışımı tavanın içine yavaşça dökün. Bu aşamada dikkatli olmasınız. Çünkü omlet 15 saniyede pişecektir.
Biraz tavanızı sallayarak omletin pişmesine yardımcı olun, tamamen pişince servis edin.
|
Mantarlı Omlet |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170342
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2023
264 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet kültür mantarı
2 adet yumurta
1 dal maydanoz
1 çay kaşığı kadar pul biber ve karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
Bir kasede yumurta süt ve baharatları iyice çırpın.
Bir tavaya tereyağını koyun.
Tereyağı eridikten sonra mantarları kesip içine ekleyin.
Mantarların üzerine maydanozu kesip ilave edin.
2 dakika sonra da yumurta karışımını dökün.
5 dakika sonra omleti çevirin.
|
|