|
Mantı Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180593
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2024
67 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı mantı
1 yemek kaşığı nohut
2,5 su bardağı mantı
1 yemek kaşığı nohut
2,5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
Mantı ve nohutları ayrı ayrı haşlayarak işe başlayın.
Haşlanan mantı ve nohudu süzdükten sonra bir kenara alın.
Geniş bir tencereye sıvı yağ ekleyip kızdırdıktan sonra ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavurma işlemi devam ederken taze veya kuru naneyi ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Ardından salçayı ekleyip karıştırarak kavurma işlemini sürdürün.
Salça iyice kavrulduğunda, et veya tavuk suyunu ilave edin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
Su kaynamaya başladığında haşladığınız mantı ve nohutları ekleyip kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin.
Pişmeye yakın çorbanıza damak zevkinize göre pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırarak çorbanın altını kapatın.
Servis yaparken çorbayı kaselere alıp, üzerine bir kaşık yoğurt ekleyerek lezzetini zenginleştirin.
|
Mantı Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156545
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2021
269 defa indirildi / yazdırıldı
|
Domates suyu
1 yumurta
Un
2 et suyu tableti
1 kaşık tereyağı
200 gram kıyma
1 soğan
1 yumurta ile unu karıştırıp yumuşakça bir hamur yapılır. Normal kalınlıkta açılıp, içine soğanlı kıyma konur ve hamur kapatılır.
Tencereye 2 ölçü domates uyu 1 ölçü su, et tableti ve limon suyu ilave edilip kaynatılır. Hamur içine atılıp 15 dakika pişirilir.
Ayrı bir kapta yağ eritilir, içine nane ve kırmızı biber atılıp çorbanın içine ilave edilir.
|
Mantı Çorbası |
|
ğĞüÜşŞiİöÖçÇ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.01.2021
Mesajlar: 30 Şehir: Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc155478
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2021
440 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük su bardağı mantı (önceden hazırlanmış taze mantı)
3/4 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı sebze suyu (veya normal su)
Soğanı yemeklik doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp soğanı kavurmaya başlayın.
Soğanlar iyice yumuşayınca üzerine 6 su bardağı tuzlu su ekleyip mantıları haşlanmaları için suya atın.
Mantıların haşlanmasına yakın içerisine nohutları da ekleyin.
Başka bir tencereyede sıvı yağ ve tereyağı kızdırın, unu ekleyin ve hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
Şalçayı da ekleyin onun da hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
Mantıların haşlandığı sudan 1 kepçe alıp unlu karışımın üzerine dökün ve karışımı açın.
Daha sonra 1 kepçe daha döküp unların topaklarının açılmasını sağlayın ve en sonunda, mantılar iyice pişince bütün mantıları, nohutları ve suyu unlu karışıma ekleyin ve kıvam bulana kadar hafif hafif karıştırarak pişirin.
Yoğurt ve yumurta sarısını dışarıda bir kasede çırpın. Sonra çorbayla ılıştırıp bütün kaseyi yavaş yavaş, çorbayı karıştıra karıştıra tencerenin içine dökün.
Tıkırdamaya başladıktan sonra tuz, nane ve biberini de ekleyip karıştırın. Bir iki taşım kaynasın ve ocaktan alın.
|
Mantı Çorbası |
|
hacercorum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2018
Mesajlar: 53 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc141446
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2019
1,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 su bardağı süzme yoğurdu
Unu derin bir kaba koyun, üzerine tuz atın. Aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Sert ve sıkı bir hamur yapın. 1 saat kadar dinlendirin. Bezelere ayırıp her bir bezeyi bir tahta üzerinde merdane ile yarım santimetre inceliğinde açın. Yufkaları biraz kurutun ve iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritleri üst üste koyun. Üçgen olarak kesin.
Tencereye biraz su koyup kaynatın. Bir kase mantıyı suya ekleyin. Pişmesi için 10 dakika bekleyin. Bir ölçü tuz atın ve kenara alın. Tereyağını tavaya erimeye koyun. Bu arada süzme yoğurdu bir tasta az suyla ezip sulandırın ve çorbanın içine dökün.
Kızdırılmış tereyağına biraz nane atın, karıştırın ve çorbanın üstüne gezdirip servis edin.
|
Mantılı Çorba |
|
kuru soğan
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135648
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2018
1,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı et suyu
1 su bardağı mantı
yarım su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
100 gr sana klasik
1 tatlı kaşığı nane
Yağı tavaya koy, soğanı ekle, kavur, salçayı ekle, 5 dakika daha kavur.
Et suyunu ilave et, suyu kaynadıktan sonra mantıyı ekle, inmeye yakın da haşlanmış nohutu ekle, en son nane ekle.
|
Mantı Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125988
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2017
829 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış makarna
1 çorba kaşığı kıyma
1 tablet et suyu
2 kaşık yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı margarin
1/2 kaşık salça
Tuz
Haşlanmış makarnaları mümkün olduğu kadar küçük parçalara bölün. Bir tencereye kıymayı koyup, kavurun. Aynı tencereye iyice ezdiğiniz yoğurdu, dövülmüş sarmısağı koyun, suyunu da ilave edip, kaynatın. Su kaynamaya başlayınca makama parçalarım da tencereye atın.
Makarnalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorba istediğiniz kıvama gelince ateşten alın. Bu arada küçük bir kapta yağı eritin. Salçayı ilave edin, karıştırıp bir sos elde edin ve bu sosu çorbanın üstüne ilave edip, servis yapın.
|
Mantı Çorbası |
|
tekşen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc109108
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2015
1,424 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı hazır mantı
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
6 su bardağı sıcak su
Öncelikle soğanı kıyıp salça ve tereyağıyla tencerede pişirin, üzerine sıcak su döküp kaynatın. Mercimeği ve mantıyı ekleyip yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Üzerine nane ve limon suyu çok yakışıyor.
|
Mantı Çorbası |
|
büyükanne
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2015
Mesajlar: 35 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc106167
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2015
1,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
6 çorba kaşığı su
2 su bardağı mantı
1 su bardağı nohut
5 yaprak fesleğen
Yarım demet nane
2 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
4 diş sarımsak
Soğanları ince ince kıyın. Tereyağında kavurup üzerine salça ve suyu koyup kaynatın. İçine diğer mantı ve diğer malzemeleri koyun. 20 dakika kadar pişirip kıyılmış yeşillikleri de ilave edip sıcak olarak ikram edin.
|
Mantılı Çorba |
|
damak çatlatan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2012
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc79175
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2012
2,148 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. mantı
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı et suyu
1 diş sarımsak
Tuz, su
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Kaynayan 1 litre suyun içine mantıyı suya bırakın. Mantılar yumuşayınca haşlanmış yeşil mercimeği ve et suyunu üzerine ekleyin. Çorba kaynarken terbiyesini hazırlayın. Yoğurdu, unu, ezilmiş sarımsağı ve bir su bardağı soğuk suyu güzelce çırptıktan sonra bir su bardağı kaynar su ekleyerek ılık hale getirin. Kaynamakta olan çorbanın üzerine kaşıkla karıştırarak dökün. Tuzunu ekleyip suyunu ayarladıktan sonra bir taşım kaynatın ve servis edin. Servis sırasında çorbaya kırmızıbiberli kızarmış tereyağı dökerek lezzet katın. Bu çorbayı hazır mantının yanı sıra ev yapımı mantıyla da hazırlayabilirsiniz. Ev halkı mantı seviyorsa bu çorbaya bayılacak demektir.
|
Mantı Çorbası |
|
sırça kümes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2011
Mesajlar: 37 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc74982
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012
2,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase mantı (orta boy kase)
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
Bir miktar su
Bir miktar tuz
Bir miktar kekik
2.5 yemek kaşığı tereyağı
Tencereye yağı alın, minik doğranmış sarmısakları içine atıp hafif çevirin. Salçayı katın, eritin ve suyunu ilave edin. Su kaynadıktan sonra tuzunu atın ve mantıyı ilave edin. Mantı haşlandıktan sonra çorbamız hazır. Üzerine kekik serperek servis yapın.
|
Mantılı Çorba |
|
karadadaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2011
Mesajlar: 57 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67845
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2011
2,294 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1/2 margarin
150 gr kıyma
1 su bardağı nohut
1 soğan
1 su bardağı buğday
1 çorba kaşığı kuru nane
1 yumurta sarısı
yeterince tuz. karabiber
10-11 bardak kırmızıbiber
su
Buğdayı suda ıslatın. Nohutu, diğer bir kapta tuzlu suya yatırın.Tencerede yağı erittikten sonra 10 bardak su koyup kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra süzdüğünüz buğdayı içine katın. Nohutu bir başka kapta, 20 dakika kadar haşlayıp süzün ve onu da buğdaylara ekleyin. Onlar pişerken bir yumurta sarısı, biraz tuz, biraz suyla, hamur tutun. Nemli bez altında dinlendirip, kıymaya ince çentilmiş soğan, tuz, karabiber katıp yoğurduktan sonra hamuru açıp kare kare bölün. Içlerine nohut büyüklüğünde kıyma koyup, dört ucunu yukardan büzün, Nohut ve buğday yumuşayınca mantıyı da tencereye atarak 20 dakika kadar kaynatın. Naneli, kırmızıbiberli kızgın yağı da ekleyerek servis yapabilirsiniz.
|
Mantı Çorbası |
|
Eşref Saati
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2011
Mesajlar: 37 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc65381
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011
2,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı hazır mantı
1 çay bardağı haşlanmış nohut yeşil mercimek
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı pul biber
4 su bardağı su
Nane
Tuz
Bir tencerede suyu kaynatın. İçine mantıları atıp 15 dakika haşlayın. Hiç tuz atmayın. Çünkü yoğurt kesilebilir. Haşlanan mantıların içine haşlanmış nohut ve mercimeği ilave edin. Beş dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Yoğurdu çırparak çorbanın suyundan ilave ettikten sonra ılıştırın ve çorbanın içine dökün. Karıştırıp bir taşım daha kaynatın. Üzerine pul biber, nane yakıp gezdirin ve servis yapın.
|
MANTI ÇORBASI |
|
Sam
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2009
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc33282
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2009
3,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1'er soğan ve yumurta
su
200 gr. kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 çay kaşığıtuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı salça
10 su bardağı su veya et suyu.
Un, yumurta ve tuzla sert bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Kıyma, doğranmış soğan, kırmızıbiber ve tuzu birlikte yoğurun. Hamuru ince bir şekilde açın. Küçük karelere bölün ve içine bir tutam yoğrulmuş kıyma koyarak ağzını bohça gibi kapatın. Su, yağ ve salçayı kaynatıp, hamurları içine atın. Tuzunu ayarlayıp pişirin.
|
Mantı Çorbası |
|
sevil tok
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc26534
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2008
2,467 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı mantı makarna
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
Kuru nane, pul biber
Su tuzla kaynatılır, makarna eklenir, haşlanır. Diğer tarafta yoğurt, un, yumurta karıştırılır. Haşalanan makarnanın üzerine sulandırarak akıtılır. Üzerine haşlanmış nohut katılır, bir taşım kaynatılır. Servis tabağına aktarılır, üzerine yakılmış yağ gezdirilir, pul biber ve nane serpilir.
|
Mantı çorbası |
|
Meltem Ünel
Aşçı
Kayıt: 01.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23554
Gönderme Tarihi: 01.May.2008
2,591 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gr.un,
tuz,
aldığı kadar su,
1 kaşık tereyağı,
biraz nane,
3 yemek kaşığı süzme
Un derin bir kaba konur, tuz atılır. Aldığı kadar su konur, yoğrulur. Biraz sıkı bir hamur yapılır. 1 saat dinlendirilir. Bir tahta üzerinde merdane ile açılır (2 mm inceliğinde) biraz kurutulur ve şeritler halinde kesilir.(Genişliği 3 cm.) şeritler üst üste konur. Dar üçgen olarak kesilir. Tencereye biraz su koyulup kaynatılır. Mantının bir kasesi suya dökülür. Kaynayınca 10 dakika bekletilir. Bir ölçü tuz atılır, kenara alınır. Tereyağı tavaya erimeye konur. Bu arada süzme, bir tasta ezilir, sulandırılır ve çorbanın içine dökülür. Sonra kızdırılmış tereyağına biraz nane atılır. Karıştırılır ve çorbanın üstüne dökülür.
|
Mantı Çorbası |
|
Turist Ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2005
Mesajlar: 81
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4865
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
3,425 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Hazır Mantı
750 gr Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
Yarım Çay Kaşığı Nane
Karabiber
Tuz
Bir tencerede mantıları haşlayın. Ayrı bir kapta tereyağını eritip un, yoğurt, yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek iyice çırpın.
Tenceredeki mantının üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyerek 10 dakika pişirin. Ateşten indirmeden önce nohut ve nane ilave edip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
ML® Mantı Çorbası için tıklayın
|
|