|
Mantı Çorbası |
|
Turist Ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2005
Mesajlar: 81
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4865
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
3,425 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Hazır Mantı
750 gr Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
Yarım Çay Kaşığı Nane
Karabiber
Tuz
Bir tencerede mantıları haşlayın. Ayrı bir kapta tereyağını eritip un, yoğurt, yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek iyice çırpın.
Tenceredeki mantının üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyerek 10 dakika pişirin. Ateşten indirmeden önce nohut ve nane ilave edip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
ML® Mantı Çorbası için tıklayın
|
Mantılı Çorba |
|
kuru soğan
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135648
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2018
1,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı et suyu
1 su bardağı mantı
yarım su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
100 gr sana klasik
1 tatlı kaşığı nane
Yağı tavaya koy, soğanı ekle, kavur, salçayı ekle, 5 dakika daha kavur.
Et suyunu ilave et, suyu kaynadıktan sonra mantıyı ekle, inmeye yakın da haşlanmış nohutu ekle, en son nane ekle.
|
Mantı Çorbası |
|
hacercorum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2018
Mesajlar: 53 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc141446
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2019
1,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 su bardağı süzme yoğurdu
Unu derin bir kaba koyun, üzerine tuz atın. Aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Sert ve sıkı bir hamur yapın. 1 saat kadar dinlendirin. Bezelere ayırıp her bir bezeyi bir tahta üzerinde merdane ile yarım santimetre inceliğinde açın. Yufkaları biraz kurutun ve iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritleri üst üste koyun. Üçgen olarak kesin.
Tencereye biraz su koyup kaynatın. Bir kase mantıyı suya ekleyin. Pişmesi için 10 dakika bekleyin. Bir ölçü tuz atın ve kenara alın. Tereyağını tavaya erimeye koyun. Bu arada süzme yoğurdu bir tasta az suyla ezip sulandırın ve çorbanın içine dökün.
Kızdırılmış tereyağına biraz nane atın, karıştırın ve çorbanın üstüne gezdirip servis edin.
|
Mantı Çorbası |
|
ğĞüÜşŞiİöÖçÇ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.01.2021
Mesajlar: 30 Şehir: Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc155478
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2021
440 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük su bardağı mantı (önceden hazırlanmış taze mantı)
3/4 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı sebze suyu (veya normal su)
Soğanı yemeklik doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp soğanı kavurmaya başlayın.
Soğanlar iyice yumuşayınca üzerine 6 su bardağı tuzlu su ekleyip mantıları haşlanmaları için suya atın.
Mantıların haşlanmasına yakın içerisine nohutları da ekleyin.
Başka bir tencereyede sıvı yağ ve tereyağı kızdırın, unu ekleyin ve hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
Şalçayı da ekleyin onun da hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
Mantıların haşlandığı sudan 1 kepçe alıp unlu karışımın üzerine dökün ve karışımı açın.
Daha sonra 1 kepçe daha döküp unların topaklarının açılmasını sağlayın ve en sonunda, mantılar iyice pişince bütün mantıları, nohutları ve suyu unlu karışıma ekleyin ve kıvam bulana kadar hafif hafif karıştırarak pişirin.
Yoğurt ve yumurta sarısını dışarıda bir kasede çırpın. Sonra çorbayla ılıştırıp bütün kaseyi yavaş yavaş, çorbayı karıştıra karıştıra tencerenin içine dökün.
Tıkırdamaya başladıktan sonra tuz, nane ve biberini de ekleyip karıştırın. Bir iki taşım kaynasın ve ocaktan alın.
|
Mantı Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156545
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2021
269 defa indirildi / yazdırıldı
|
Domates suyu
1 yumurta
Un
2 et suyu tableti
1 kaşık tereyağı
200 gram kıyma
1 soğan
1 yumurta ile unu karıştırıp yumuşakça bir hamur yapılır. Normal kalınlıkta açılıp, içine soğanlı kıyma konur ve hamur kapatılır.
Tencereye 2 ölçü domates uyu 1 ölçü su, et tableti ve limon suyu ilave edilip kaynatılır. Hamur içine atılıp 15 dakika pişirilir.
Ayrı bir kapta yağ eritilir, içine nane ve kırmızı biber atılıp çorbanın içine ilave edilir.
|
Mantı Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180593
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2024
67 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı mantı
1 yemek kaşığı nohut
2,5 su bardağı mantı
1 yemek kaşığı nohut
2,5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
Mantı ve nohutları ayrı ayrı haşlayarak işe başlayın.
Haşlanan mantı ve nohudu süzdükten sonra bir kenara alın.
Geniş bir tencereye sıvı yağ ekleyip kızdırdıktan sonra ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavurma işlemi devam ederken taze veya kuru naneyi ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Ardından salçayı ekleyip karıştırarak kavurma işlemini sürdürün.
Salça iyice kavrulduğunda, et veya tavuk suyunu ilave edin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
Su kaynamaya başladığında haşladığınız mantı ve nohutları ekleyip kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin.
Pişmeye yakın çorbanıza damak zevkinize göre pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırarak çorbanın altını kapatın.
Servis yaparken çorbayı kaselere alıp, üzerine bir kaşık yoğurt ekleyerek lezzetini zenginleştirin.
|
|