Kısa URL: https://ml.md/lc96166
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2014
5,463 defa indirildi / yazdırıldı
Haşlanacak mantı miktarına uygun büyüklükte altı düz ve kalın tabanlı bir tencere seçiniz.
Tencerenin büyüklüğüne uygun bir ocak seçiniz.
Tenceriye yeterli miktarda su koyunuz.
Suya tuz ve sıvı yağ ilave ediniz ve kaynatınız.
Mantıları birbirine yapıştırmadan tek tek kaynayan suya atınız.
Yapışmamaları için tahta kaşıkla hemen karıştırınız.
Kapağı açık olarak un kokusu gidip bütün hamurlar yukarı çıkıncaya kadar pişiriniz.
Ateşten aldıktan sonra üzerine 1-2 bardak soğuk su dökerek pişmenin durmasını sağlayınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc185794
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2025
17 defa indirildi / yazdırıldı
Mantı hamuru için kullanacağınız suyun ılık olmasını tercih edin.
Yoğurduğunuz hamurun çok sert ya da yumuşak olmamasına dikkat edin; yoksa açmanız zorlaşır.
Mantınızı hemen haşlamayıp biraz bekletecekseniz üzerine un serpip yağlı bir kağıdın üzerine yayın.
Mantıları haşladığınız suya tuz ve yapışmalarını önlemek için sıvıyağ ekleyin.
Haşlama suyu olarak et ya da tavuk suyu kullanmak mantınızın lezzetini arttırır. Bunun için hazır tabletleri de kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız mantıları hafif fırınladıktan sonra bir saklama kabına ya da buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz.