Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Katmer Tarifleri > Mantı (43 adet - 1,942,983 defa bakıldı)

Mantı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


MANTI

oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc2652
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
2,617 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. un
500 gr. az yağlı kıyma
2 adet yumurta sarısı
1 kilo yoğurt
5-6 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
Yeterince kırmızıbiber, tuz

Genişçe bir kapta unun ortasını açın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek katıca bir hamur yapın. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın. Diğer tarafta içine az karabiber karıştırılıp hafifçe yoğurulmuş kıyma hazırlayın. Kıymadan kopardığınız fındık iriliğinde parçaları ikişer parmak arayla açtığınız yufkanın üzerine koyun. İkinci yufkayı bunun üstüne kapayıp, kareler halinde kesin. İsterseniz tek yufkanın kıymasına üçgen şeklinde de kapatabilirsiniz. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15 dakika pişirip süzgeçle alın. Üzerine sarımsakyoğurt ve biberli yağ koyarak servis edin.


ML® Tembel Mantısı için tıklayın

ML® Tembel Mantısı (görsel)


Mantı

DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc1332
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2006
3,015 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. kıyma
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz ve karabiber
HAMURU İÇİN:
3 su bardağı un
1 yumurta
Yarım kg. yoğurt
2 kaşık margarin
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı biber

Un elenir, ortasına 1 yumurta, tuz ve su ilavesiyle sert bir hamur yoğrulur. Özleştirilip üzeri kapalı olarak dinlendirilir.
Hamur iki parçaya ayrılıp oklava ile 2 mm inceliğinde açılır. İki parmak genişliğinde karelere kesilir.
Parçaların ortasına kıymalı iç konup üçgen şeklinde kapatılıp sıkıca bastırılır.
Hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yağ sürülür. Fırında hafif pembe kızartılır.
Üzerine 6- 7 bardak sıcak et suyu veya su konu tepsi çevrilerek pişirilir.
Tabağa alınıp sarımsaklı yoğurt dökülür, sonra da kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Not: Mantı fırında kızartılmadan, kaynar suda haşlanarak da yapılabilir.

ML® Yağ Mantısı (görsel)


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.09.2021


Mantı

Günseli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77
Şehir: Kıyık/EDİRNE
Kısa URL: https://ml.md/lc657
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2005
3,321 defa indirildi / yazdırıldı




550 gr. un
3 yemek kaşığı tuz
2 yumurta
su
2 küçük boy soğan
maydanoz
karabiber
250 gr. kıyma
200 gr. domates
6 yemek kaşığı margarin
kırmızı biber
6 diş sarımsak
3 su bardağı yoğurt

Unu geniş bir kaba eleyin. 1/3 su bardağını ayırın, kalan una 1 yemek kaşığı tuz koyun, karıştırın, ortasını açıp yumurtaları kırın. 2/3 su bardağı suyu azar azar ekleyerek katı bir hamur hazırlayın. 7-8 dakika yoğurduktan sonra 3 bezeye ayırın, nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin. Soğanı ince ince doğrayın, maydanozu ince ince kıyın, soğanı, maydanozu, kıymayı yarım kaşık karaiber ve tuzu karıştırın. Bezelerden birini unlayarak 1 milim kalınlığında açın, kenar uzunlukları 2 santim alacak şekilde kare kare kesin, her kareye hazırlanan içten yarım tatlı kaşığı koyup karelerin köşeleri üstte birleşecek şekilde kapatın. Hepsini tamaladıktan sonra, tencereye kalan suyu ve tuzu koyup, kaynatın kalan mantıları içine atın, arada bir karıştırarak 20 dakika pişirin. Domatesi bir kaba rendeleyin, yağı ekleyip 5 dakika pişirin, kırmızı biberi atın, sarımsağı ezerek yaoğurtla karıştırın. Servis sırasında mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu ve onun da üzerine domates sosu gezdirin.


ML® Mantı için tıklayın








Mantı Tarifleri Katmer Tarifleri



(43 adet Mantı 1,942,983 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort