Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Katmer Tarifleri > Mantı (43 adet - 1,942,528 defa bakıldı)

Mantı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mantı

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180451
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2024
130 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur İçin:
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harç İçin:
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
Tuz, karabiber (isteğe göre pul biber)
Üzeri İçin:
Yoğurt (sarımsaklı isteğe göre)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Unu geniş bir kaba alın, ortasını açın. Yumurta, su ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
Kıyma, doğranmış soğan, tuz ve baharatları karıştırarak iç harcı hazırlayın.
Dinlenmiş hamuru 2-3 bezeye ayırın. Her bir bezeyi ince bir yufka şeklinde açın.
Yufkaları küçük kareler halinde kesin. Her kareye bir miktar iç harç koyun.
Karelerin dört ucunu birleştirip mantıları kapatın.
Mantıları kaynar ve tuzlu suda yaklaşık 10-12 dakika haşlayın.
Haşlanan mantıları süzerek servis tabağına alın.
Yoğurdu bir kaseye alın, isteğe göre ezilmiş sarımsak ekleyin.
Tereyağını tavada eritin, kırmızı biber ekleyip kısa süre kavurun.
Mantıların üzerine sarımsakyoğurt gezdirin. Kırmızı biberli tereyağı sosunu dökün ve sıcak servis yapın.



Mantı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177941
Gönderme Tarihi: 27.May.2024
134 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı su
Bir tutam tuz
İçi için:
250 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Üzeri için:
Yoğurt
Sarımsaklı yoğurt sosu (isteğe bağlı)
Kırmızı biber yağı (isteğe bağlı)
Tereyağı (isteğe bağlı)

Unu geniş bir kaseye alın.
Ortasını havuz gibi açın ve içine yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru streç filmle sarın ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
Soğanı ince ince doğrayın.
Kıymayı bir kaseye alın, üzerine doğranmış soğanı, maydanozu, tuzu ve baharatları ekleyin. İsteğe bağlı olarak farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.
Malzemeleri iyice karıştırın ve iç harcı hazırlayın.
Dinlenen hamuru tezgaha alın ve merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın.
Açtığınız hamuru küçük kareler halinde kesin.
Her kareye hazırladığınız iç harçtan bir miktar koyun.
Kareleri istediğiniz şekilde katlayarak mantı şeklini verin. (Üçgen ya da klasik kare mantı şekli tercih edilebilir)
Geniş bir tencerede su kaynatın ve kaynayan suya mantıları ekleyin.
Mantılar pişene kadar kaynatın. Pişme süresi genellikle 10-15 dakika arasıdır, ancak hamurun kalınlığına bağlı olarak değişebilir. Mantılarınız piştiğinde suyunu süzün.
Pişirdiğiniz mantıları servis tabağına alın.
Üzerine yoğurt dökün. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt sosu ve kırmızı biber yağı ekleyebilirsiniz.
Tereyağı eritin ve üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.



Mantı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172365
Gönderme Tarihi: 31.May.2023
177 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

500 g un
1 tatlı kaşığı tuz
15 ml zeytinyağı
1 adet yumurta
60 ml su
Harcı için:
250 g koyun veya dana kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
1 adet orta boy soğan, çok ince kıyılmış
Haşlamak için:
3 litre su
1 çay kaşığı tuz
15 ml zeytinyağı
Domates Sosu için:
80 g tereyağı veya sadeyağ
30 g domates salçası veya 2 adet büyük boy domates, rendelenmiş
60 ml mantının pişme suyu
Üzerine:
600 g yoğurt
6 diş sarımsak, ezilmiş
½ tatlı kaşığı tuz

Unu bir kaba koyup ortasını havuz şeklinde açın. İçine tuzu, yağı, yumurtayı ve suyu ilâve edin. Elle karıştırarak malzemeyi una yedirin.
Sertçe bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Hamurun üstünü bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Harcını hazırlamak için tüm malzemeyi kıymaya katıp iyice yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya kesin. Birinin üstünü tekrar örtün. Tezgâhı unlayın.
Diğer hamuru oklavayla 3 milim inceliğinde genişçe açın ve sonrasında 2,5 santim eninde uzun şeritler halinde kesin.
Bu şeritleri yine 2,5 santim genişlikte enine şeritler halinde keserek 2,5x2,5 santimlik hamur kareleri elde edin.
Kestiğiniz hamur karelerinin ortasına, bu harçtan bir çimdik koyun. Hamur karelerinin ortasını hafif bastırarak karşılıklı kenarları bohça gibi birleştirin.
Mantıları hafif yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye dizin. Birbirlerine yapışmamalarına dikkat edin.
Mantıları haşlamak için tencerede tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın.
Tepsiye dizdiğiniz mantıları 180°C fırında 10 dakika pişirin.
Fırında hafifçe kızarttığınız mantıları kaynar tuzlu suya atın. Birbirlerine yapışmamaları için bir iki kere yavaşça karıştırın.
Kaynadıktan 15 dakika sonra mantılar suyun üstüne çıktığı zaman pişmiş demektir.
Domates sosunu hazırlamak için orta boy bir tavada yağı eritin. Domates salçasını mantı suyuyla sulandırıp yağa ilâve edin. (Domates rendesi kullanıyorsanız biraz da tuz serpin.)
Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsakları yoğurtla karıştırın.
Mantıları kevgirle süzüp çukur bir servis tabağına alın. Biraz pişme suyundan da ilave edin. Çukur tabaklarda servis ettiğiniz sıcak mantıların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonra yağlı domates sosunu dökerek hemen servis edin.
Mantıyı sumak, kuru nane ve pul biberle sunun.

Not: Tercihe göre domates sos yerine bir tavaya kişi başı 15 g gelecek şekilde tereyağı koyun. Kahverengi renk almaya başlayınca ocaktan alıp içine 1 çay kaşığı pul biber ekleyerek karıştırın. Yoğurdun üzerine bu yağlı sosu gezdirip kuru nane serpiştirerek servis edin.



Mantı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166765
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

3 su bardağı un
1 yumurta
Yarım bardaktan bir az fazla su
Tuz
300 gr. kıyma
Küçük boy soğan
Tuz
Karabiber
Salça
Yoğurt
4-5 diş sıramsak

Unu derince bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın, ortasına yumurtayı tuzu ekleyin ve azar azar undan alarak yoğurmaya başlayın. Bu sırada yavaş yavaş su ilave edin. Unutmayın mantı hamuru sert olur o yüzden suyun en azından yarısını azar azar ilave edin. Yeterli gelirse geri kalan suyu eklemeyebilirsiniz. Kulak memesi kıvamından daha sert bir kıvamda bir hamur elde edin ve dinlenmeye bırakın. Bu sırada iç harcını yapmaya başlayın. Kıymanın üzerine soğanı rendeleyin. Tuzu, karabiberi ve az miktarda salçayı ekleyin ve yoğurun (salça isteğinize bağlı). Dinlenen hamuru açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırın ve çok ince olmamak kaydıyla 1-2 cm kalınlığında açın. Küçük kareler şeklinde kesin ve içlerine küçük parçalar halinde kıymalı harçtan yerleştirin. İçlerini kıymayla doldurduğunuz mantıları üçgen şeklinde kapatın. Biriktirdiğiniz tepsinin altına un serpin ki yapışmasın (ayrıca mantıların üzerlerine de un serpin ki birbirine yapışmasın). Mantıları yaptıktan sonra tuzlu suda haşlayın. Haşlandıktan sonra çıkarıp soğumaya bırakın. Mantılar soğuduktan sonra rendelenmiş sarımsakla karıştırdığınız yoğurdun içine atın ve ezmeden karıştın. Üzerine yağda kırmızı biber ve nane yakarak ve salçalı sosla servis yapabilirsiniz.



Mantı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163684
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2022
293 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur İçin:
4 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
İçi İçin:
200 gram yağsız kıyma
1 adet kıyılmış kuru soğan
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
1 çay bardağı ev yapımı domates sos
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
200 gram yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı sumak
Tuz

Harç için tüm malzemeyi iyice karıştırıp kenara alın. Hamur için tüm hamur malzemesini yoğurup orta sertlikte bir hamur elde edin. İki bezeye ayırıp elinizde yuvarlayın. Üzerini örtüp oda ısısında 20 dakika dinlendirin. Bir adet bezeyi unlu tezgaha alıp ve sık sık unlayarak merdane yardımıyla yuvarlak ve yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Daha sonra 2X2 cm'lik kareler halinde kesin. Kalan bezeye de aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine hafif un serpip kenara alın. Bir adet kare hamurun ortasına harçtan koyun.
Hamurun dört ucunu ortada birleştirin. Ya da karşılıklı iki ucu birleştirin. Açılmaması için diğer kenarları üst üste getirip bastırarak birleştirin. Kalan hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Kaynar tuzlu suda 5-8 dakika haşlayın. Delikli kepçe yardımıyla servis tabağına alın. Üzeri için domates sosu tavaya alın. Üzerine tereyağı ve toz biber ilave edin ve kaynayana kadar pişirin. Yoğurda dövülmüş sarımsak ve tuz katıp karıştırın. Mantının üzerine yoğurdu, sonra da domatesli sosu gezdirin. Nane ve sumak serpip sıcak olarak servis yapın.



Mantı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158651
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2021
260 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr. kıyma
2,5 su bardağı un
3 yumurta
1 soğan
Tuz ve su
Maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Sarımsak
Yoğurt

Un derin bir kaba boşaltılır ve içine tuz atılır.
Ortası açılarak 2 yumurta kırılır ve biraz su ilave edilerek yoğurulur.
Kıvama gelince biraz dinlenmeye bırakılır.
Bu arada iç harcı hazırlanır.
Kıyma, maydanoz, karabiber, bir yumurta, soğan(rendelenmiş) bir kabın içerisinde karıştırılır ve hazırlanır.
Dinlenen hamurdan bezeler yapılır.
Bezeler un ile açılarak şeritler halinde kesilir.
Kare kare olacak şekilde bırakılır.
Hazırlanan iç harç pinçik pinçik edilerek her kareye konur.
Sonra iki tarafı birleştirilir ve unlu bir tepsiye dizilir.
İşlem bitince 150°C fırında biraz pişmesi sağlanır ve çıkarılıp kaynamış suda haşlanır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Tereyağı eritilir içine kırmızı toz biber, nane atılarak karıştırılır mantının üzerine dökülür.



Mantı

merkür
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.09.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc153414
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2020
314 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için;
3 bardak un
1 bardak ılık su
Tuz
1 adet yumurta
İçi için:
250 gr az yağlı kıyma
1 orta boy soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz
Üzeri için:
3 diş sarımsak
Yoğurt
Nane
Sumak
Pul biber
Tereyağı

Öncelikle hamuru hazırlamak ile başlayalım. Geniş bir kabın içinde unu alın ve ortasına yumurtayı kırın. Un ile yumurtayı karıştırırken azar azar suyu ekleyin. Tüm malzeme kıvam alana kadar yoğurun. Ardından tezgaha un serperek yoğurmaya devam edin. Daha sonra üzerini örtün ve 15 dakika kadar dinlendirin.
Bu esna da iç harcı hazırlamak için soğanı rendeleyin ve diğer tüm malzemeler ile birlikte bir kabın içinde karıştırın.
Hazırladığımız hamuru ikiye bölün. Yine un serpilmiş tezgahta merdane ile açın. Ardından keserek küçük kareler haline getirin. Her iki parçaya da aynı işlemi uygulayın.
Küçük karelerin içine iç harçtan biraz koyarak uç kısımlarından birleştirin. Geniş bir tencerede su kaynatın ve hazırladığınız mantıları içine atın. Yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin. Daha sonra kevgir yardımı ile tabaklara alın.
Bir başka kabın içinde rendelediğiniz sarımsakları yoğurt ve tuz ile karıştırın. Tabaklardaki mantının üzerine dökün. Bir tavanın içinde kızdırdığınız tereyağının altını kapattıktan sonra pul biber dökün karıştırıp yoğurdun üzerine dökün. En sonra sumağı da ekleyip servis edebilirsiniz.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.06.2021


Mantı

Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc152018
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020
302 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı un
1/4 su bardağı su
1 adet yumurta
İçi için:
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Haşlama suyu için:
4 su bardağı su veya et suyu
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 su bardağı et suyu ( mantının haşlama suyu kullanılabilir)
Üzeri için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

Yuvarlak karıştırma kabının içerisine unu alıp ortasını açın. Yumurtaları ekleyip azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur iyice toparlanacak ve biraz sert olacaktır. Hazırlanan hamuru 10 dakika bekletin. Bu arada mantının iç harcını hazırlayın. Kuru soğan rendelenir ve üzerine kıyma, tuz, karabiber eklenir iyice karıştırılır. Hamuru iki beze olacak şekilde bölün ve tezgah üzerinde hamuru unlayarak merdane yardımıyla açın. İnce açtığınız hamuru iki parmak kalınlığında kesin. Enine ve boyuna kesilmiş küçük kare hamurların içine kıymaları koyup ister üçgen olacak şekilde köşeleri birleştirin, isterseniz de bohça şeklinde 4 köşesini birleştirerek kapatın. Bütün hamurları aynı şekilde kapatmaya özen gösterin. Tencerenin içerisine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynayınca mantıların hepsini suya atın ve 10 dakika haşlayın. Mantı haşlanırken sosunu ve yoğurdunu hazırlayın. Ezilmiş sarımsakları yoğurdun içine koyup iyice çırpın. Sosu içinde tereyağını küçük bir sos tenceresine alın ve eritin. Biber salçasını ekleyip 3 dakika kavurun. Naneyi ekleyip karıştırın. Mantıyı haşladığınız et suyundan biraz ilave edip sosun kıvamını açın. Süzgeç yardımıyla aldığınız mantıların üzerine yoğurt ekleyip onun üzerine de sos ekleyin ve sıcak servis edin.



Mantı

pandemir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc150236
Gönderme Tarihi: 01.May.2020
321 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı silme tuz
1/2 (yarım) su bardağı ılık su
Harcı için:
Kişi sayısına göre kıyma (200 gram olabilir)
1 adet rendelenmiş büyük boy kuru soğan
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar toz karabiber
1 avuç kıyılmış maydanoz
Servisi için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 kâse çırpılmış yoğurt
1 çay kaşığı toz nane
1 çay kaşığı toz sumak

Hamur malzemelerini yoğurun ve hamuru yarım saat dinlendirin.
Kıyma, soğan, tuz gibi bütün harç malzemelerini karıştırıp hazırlayın.
Hamuru iki bezeye ayırın, yapacağınız yeri unlayarak her bir bezeyi oklava ile açın.
Minik karelere kesip ortalarına kıymalı harçtan paylaştırın. Karelerin dört bir ucunu birleştirip bohça şeklinde kapatın.
Servis için tereyağını kızdırıp toz biberi içine atın ve karıştırıp ocaktan alın. Mantıları istediğiniz dirilikte haşlayın ve üzerinde 1 bardak soğuk su gezdirip altını kapatın. Yoğurt, biberli yağ, nane ve sumakla servis edin.


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 07.03.2022


Mantı

ayaktakımı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.02.2020
Mesajlar: 30
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc148843
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2020
663 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg un
3 yumurta
2 su bardağı su
1.5 yemek kaşığı tuz
İçi için:
Yarım kg kıyma
1 adet kuru soğan
Maydanoz
Pul biber
Karabiber

Mantının iç harcını hazırlayın.
Sıvıyağ ve ince doğranmış soğanları geniş bir kaba alın ve yoğurmaya başlayın.
İnce kıyılmış maydanoz, pul biber ve karabiberi ekleyin. Üzerine bir fiske tuz ekleyin ve hamuru iyice yoğurun. Mantı iç harcını dinlenmeye alın.
Geniş bir kaba elenmiş unu alın. Ortasına oyuk açın ve yumurtaları kırın.
Tuzu da ekledikten sonra hamuru dışardan içeriye olacak şekilde yoğurun.
Güzelce yoğurduğunuz hamuru dinlenmeye bırakın.
Dinlenmiş hamuru bir oklava yardımıyla açın.
Hamuru küçük kareler şeklinde bölün.
Hamurların ortasına iç harcı bölüştürün ve hamuru dört köşesinden tutarak kapatın.
Mantılarınızı unlanmış tepsiye alın. Dilerseniz hamuru fırında kızartıp sonra pişirebilirsiniz.
Mantınız hazır.



Mantı

kişizade
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.11.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc147953
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2020
616 defa indirildi / yazdırıldı




İç harcı için:
1 kilogram kıyma
2 adet soğan
Tuz
Pul biber
Karabiber
Nane
Hamuru için:
9-10 bardak un
3-4 bardak ılık su
Tuz

Un, su ve tuzu yoğurup çok sert bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp dinlenmesi için bekletin.
Soğanları rendeleyip suyunu iyice sıkın. Baharatlarla beraber kıymayı iyice yoğurun.
Hamuru dinlendirdikten sonra bezelere ayırın.
Tezgahı unlayıp her bezeyi oklava ile açın.
Açtığınız hamurunuzu istediğiniz büyüklükte kare şeklinde kesin.
Her kareye de kıymalı harcı yerleştirip uçlarını birbirine yapıştırarak kapatın.
Kaynayan suya tuz ilave edin ve mantıları içine atıp pişirin.
Ara ara kontrol edin fazla yumuşamamasına özen gösterin.
Yoğurdu biraz suyla seyreltin. Dilerseniz yoğurdun içine ezilmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Tereyağını da tavada eritin. Üzerine salça ekleyip kavurun.
Az miktar su ile açın ve kaynatın.
Mantıyı süzüp üzerine önce yoğurdu ardından salçalı sosu dökün.
Sıcak servis yapın.



Mantı

gülfiraz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2019
Mesajlar: 30
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc147452
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2019
468 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
9-10 bardak un
3-4 bardak ılık su
Tuz
İçi için:
1 kilogram kıyma
2 büyük soğan
Tuz
Pul biber
Karabiber
Nane

Un, su ve tuzu yoğurup çok sert bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp dinlenmesi için bekletin.
Bu sırada içi için soğanları rendeleyip suyunu iyice sıkın. Baharatlarla beraber kıymayı iyice yoğurun.
Dinlenen hamuru 5 bezeye bölün. Her bezeyi unlanmış tezgahta merdaneyle açın. Bıçakla mantı için istediğiniz büyüklükte kare kare kesin. Her kareye kıymalı harçtan koyup uçlarını birbirine yapıştırın.
Mantıları tek kullanımlık miktarda buzdolabı poşetlerine doldurup buzluğa yerleştirin. Gerektiğinde buzluktan çıkarıp hemen haşlayabilirsiniz.



Mantı

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145770
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019
565 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı(2 kişilik)

Hamuru için:
1,5 su bardağı un
1 yumurta
Çok az su (sert hamur olacak şekilde alabildiği kadar)
İç malzemesi:
100 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
Yarım bağ maydanoz
İsteğe bağlı karabiber, kırmızıbiber, tuz
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salça
1 tatlı kaşığı biber salça
Yoğurt sosu için:
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz

Öncelikle un bir kaba konularak, içerisine 1 yumurta kırılır, biraz tuz atılıp az su ilavesiyle çok sert bir hamur yapılır (Hamuru yoğururken ellerinizin kızarması lazım.)
Hamurlardan bezeler yapılıp nemli bez altında dinlenirken soğanlar çok ince kıyılır ya da fazla sulanmayacak şekilde rendeden geçirilir.
Maydanoz çok ince doğranır, baharatlar da ilave edildikten sonra iyice karıştırılarak kıymalı iç hazırlanır.
Bezeler alınır, un yardımıyla 0,5 cm incelikte açılır (ne çok kalın olacak nede çok ince) açılan hamurlardan küçük kareler kesilir.
Kesilen karelerin ortasına kıymalı iç konup dört köşesi bir araya getirilerek kapatılır.
Eğer hemen pişirilmeyecekse mantılar unlanmış tepsiye yayılır ve dondurulur.
Bir tencerede su kaynatılır, tuz ilave edilip mantılar pişirilir.
Pişen mantılar hafif sulu şekilde servis tabağına alınır.
Bu arada sarımsaklı yoğurt ve salça sos hazırlanır.
Küçük bir tencereye biraz yağ konulur içine salça ilave edilerek kavrulur, mantı suyundan ilave edilerek sos biraz inceltilir.
Bir tabağa önce mantı, sonra sarımsaklı yoğurt ve son olarak sos ilave edilir.
Nane, kekik, kırmızıbiber, sumak ile servis yapılır.



Mantı

Ankara Kalesi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.05.2019
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc142515
Gönderme Tarihi: 06.May.2019
570 defa indirildi / yazdırıldı




İçi için:
500 gram orta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hamuru için
3 su bardağı un
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı domates salçası

Öncelikle derin bir tava veya tencerenin içine kıymayı koyun ve tahta kaşıkla karıştırarak 7-8 dakika kadar kavurun. Kıyma suyunu verip tekrar çekince çok ince kıyılmış soğan ve yağı ekleyerek kavurun. Tuzu ve karabiberi ekleyip altını kapatın.
Mantı hamurunu hazırlamak için derin bir karıştırma kabının içine un ve tuz koyarak ortasını havuz gibi açın. Havuzun içine yumurtayı kırın ve yoğurmaya başlarken yavaş yavaş suyu ilave edin. Hamurun kulak memesinden biraz daha katı olmasına dikkat edin.
Hamuru greyfurt büyüklüğünde 3 tane bezeye ayırın. Bezeleri bir kap içine koyun ve üzerine nemli bez örterek en az yarım saat dinlenmeye bırakın. Bir bezeyi alın, hamur tahtasında ya da tezgahın üzerinde, bezenin üzerine 1 yemek kaşığı un serperek oklavayla yufka şeklinde açın. Açtığınız yufkayı 10 santimetrelik şeritler halinde yukarıdan aşağıya doğru kesin. Hamur şeritlerini tekrar üst üste koyarak, yine 10 santim boyunda kesip 10x10 santimetrelik kare hamurlar elde edin.
Her bir hamurun içine önceden hazırladığınız kıymalı harçtan 1,5-2 yemek kaşığı koyarak, tıpkı dolma gibi kenarlarını içe katlayıp rulo şeklinde dürün. Haşlanırken suda açılmasın diye avuç içine alıp parmaklarınızla sıkıca bastırın.
Bir tarafta 8-9 su bardağı suya, 1 çay kaşığı tuz atarak kaynamaya bırakın. Su kaynayınca bu iri mantıları suya atıp 12-15 dakika kadar haşlayın. Haşlanan mantıları el kevgiriyle süzdürerek servis tabağına alın.
Bir tarafta tavaya yağı koyup yarım su bardağıyla sulandırılmış salçayı ekleyin ve 4-5 dakika kadar pişirin. Bu sosu da mantıların üzerine gezdirip servise sunun.



Mantı

haşmet baş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.02.2019
Mesajlar: 25
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc140828
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2019
573 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
6 su bardağı un
3 adet yumurta
İki buçuk su bardağı soğuk su
Tuz
İçi için:
200 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Haşlamak için:
6 su bardağı su
Tuz
Üzeri için:
3 su bardağı yoğurt
4-5 diş dövülmüş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tozbiber

Hamuru için, unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtaları, suyu ve tuzu koyarak sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 4 bezeye ayırın ve yarım saat dinlenmeye bırakın. Derin bir kabın içinde kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırarak iç harcı hazırlayın. Her bir bezeyi yufka büyüklüğünde açın. Yufkaları önce enine sonra boyuna küçük kare parçalar elde edecek şekilde kesin. Kestiğiniz küçük karelerin ortasına parmağınızla kıymalı harçtan koyup, karelerin 4 köşesini birleştirerek kapatın (üçgen de yapabilirsiniz). Mantıları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Yağda kızdırılmış toz kırmızıbiber gezdirerek sıcak servis yapın.



Mantı

adda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.03.2016
Mesajlar: 70
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc140579
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2019
759 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

İçi için:
250 gram kıyma
1 büyük boy rendelenmiş soğan
İnce doğranmış yarım demet maydanoz
Mantı hamuru için:
2 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Su
Mantı sosu için:
Yoğurt
Sarımsak
Kırmızı biber
Tereyağı
Nane
Sumak

Öncelikle una bir yumurta kırılır. Daha sonra su ile hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur oklava ile 5 mm kadar veya en ince şekile gelene kadar açılır. Hamur,üzerine hafifçe un serpiştirilmiş geniş bir kesme tahtasına alınır.
Büyük daire şeklinde açılan hamur düz aüızlı bir bıçak ile önce enlemesine ve sonra da boylamasına yaklaşık 3-4 cm karler şeklinde kesilmiş olur. Kare şeklinde olmayan hamurun kenarında kalan parçalar ortalarından büzülerek fiyonk makarna şeklinde hazırlanır ve içleri boş olarak pişirilmek üzere kenara konulur.
Mantının içinin hazırlanması
Kıymaya tuz ve karabiber ile yıkayıp doğradığımız maydanoz ve çok ince doğranmış soğanla güzelce karıştırılıp mantının içini hazırlayınız.
Bir tencereye suya tuz ekleyip hafif hafif orta ateşte kaynatın. Sonra hazırladığımız mantıları ilave edip haşlayalım. (mantılar suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir)
Daha sonra ocaktan alıp mantıların içine bir miktar soğuk su ilave edelim.
Mantıları kevgir ile suyun içinde çıkarıp servis tabağına alalım.
Salçalı sosu için; tavaya tereyağını koyup eritelim.
İçine salçayı ilave edip karıştıralım.
Mantıların üzerine yoğurtlu sosu gezdirerek dökelim.
Yoğurdun üzerine salçalı sosu gezdirerek dökelim.
Mantımızı nane, sumak ve pul biber eşliğinde servis yapalım.



Mantı

zehra mardin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.02.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc131878
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2018
765 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 ane yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
Su
İç malzemesi:
250 g kıyma
1 tane büyük boy kuru soğan
Tuz
Pul biber
Üzeri için:
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Sıvı yağ

Hamur malzemelerini bir kaba alıp azar azar su ilave ediyoruz, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Biraz dinlendiriyoruz, bu arada iç malzemesi için soğanı olabildiğince ince doğruyoruz.
Bir kaba alıp içine kıymayı, buzu ve pulbiberi ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Dinlenen hamuru iki bezeye bölüp oklava yardımıyla açıyoruz. Açtığımız yufkadan 2 parmak genişliğinde uzun şeritler kesiyoruz.
İçine kıymayı yerleştirip rulo olacak şekilde sıkıca sarıp bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesiyoruz Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz. Hazırlanan hamurları kaynayan suya atıp haşlıyoruz. Piştiği zaman suyunu süzmeden içine 1 su bardağı su döküp kevgirle servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak gezdiriyoruz. Biraz suyla açıp kızdırdığımız salçalı sıvı yağı döküyoruz pulbiberle süsleyip servis ediyoruz.



Ev Yapımı Mantı

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc117822
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2016
1,470 defa indirildi / yazdırıldı




İnci Gök

Hamur malzemeleri:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İçi için:
400 gr kıyma
4 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için:
25 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1,5 litre kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı soğuk su

2 su bardağı un, 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kaba alın. Azar azar ılık su ekleyerek oldukça sert bir hamur yapın. Hamurun üzerini kapatıp içi hazırlayana kadar dinlendirin. Hamuru beze haline getirin.(eğer çok büyük açamayacaksanız 2 beze yapın) Hamuru yarım mm kalınlığında (oldukça ince / börek yufkasından biraz daha kalın) açın. Açtığınız hamuru 1-1,5 cmlik şeritler halinde kesin. Bu şeritleri üst üste koyup 1,5 cm karelere kesin. Kıymalı içten parmağınızın ucuyla alıp karelerin ortasına koyun. Mantıları bohça gibi veya iki uçları verev gelecek şekilde kapatın, mantılarınız hazır. Tencereye 1,5 litre kaynamış suyu ekleyin ve 1 tatlı kaşığı tuz atın. Su kaynayınca mantıları ilave edin. tahta bir kaşıkla (yapışmasınlar diye) hemen karıştırın. Mantılar pişene kadar 1-2 kez daha karıştırın. (tencerenin ağzını hiç kapatmayın.) Mantılar pişince tencerenin altını kapatın. Mantıların üzerlerine diri kalmaları için 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Mantıları suyuyla birlikte tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis yapın. 2,5 yemek kaşığı tereyağını yarım yemek kaşığı biber salçasını ve yarım yemek kaşığı domates salçasını geniş ve derin bir tencereye koyun. Tereyağı eriyene kadar kavurun. Servis esnasında mantılarınızın üzerine gezdirin.



Mantı

kuzucukk
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.06.2016
Mesajlar: 32
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc117713
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2016
987 defa indirildi / yazdırıldı




Çiğdem Yıldız

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Tuz
İçi için:
250 g az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz
Pişirmek için:
Tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Nane
Sumak
Pul biber

Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak bunları teker teker hazır yufkadan daha kalınca olarak açın. Diğer taraftan kıymanı içine kırmızıbiber ,karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun. Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20 dk kadar pişirin. Bu arada küçük bir tavada tereyağını eriyip salçayı kavurun. Pişmekte olan mantının suyuna ilave edin. 5 dk kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Nane ve bol sumak serperek servis edebilirsiniz.



Mantı

davul
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.06.2016
Mesajlar: 26
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc117663
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2016
1,016 defa indirildi / yazdırıldı




Firdevs Aydın

4 adet orta boy yumurta
1 su bardağı ılık su
2 silme tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar un
İçi için:
500 gram dana kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
½ demet maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Sosu için:
3 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Kırmızı pul biber
5 diş büyük sarımsak

Mantı yapmak için ilk olarak geniş bir kap alın ve un koyun. Ortasını havuz yaparak açın ve yumurtaları kırın. Tuzu da ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş su koyarak uygun kıvama getirin. Katı bir hamur elde ettikten sonra üzerine kapatın ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Hamurdan parçalar kopararak beze yapın ve bu bezeleri un yardımı ile açın. Bıçak ile küçük kareler olacak şekilde açmış olduğunuz yufkayı kesin. İç harcı için kuru soğanları soyun ve rendeleyin. Maydanozları da ayıklayın ve ince bir şekilde doğrayın. Bütün iç harç malzemelerini bir kaba alarak yoğurun. Kesmiş olduğunuz küçük karelere az miktarda iç harcı koyarak ağzını kapatın. Büyük bir tencereye su koyun ve ocağa koyarak kaynatın. Kapattığınız mantıları kaynayan suyun içerisine atarak haşlayın. Mantının sosunu da bütün malzemeleri karıştırarak hazırlayın. Mantıyı servis tabağına aldıktan sonra sosunu da ilave ederek ikram edin.







Mantı Tarifleri Katmer Tarifleri



(43 adet Mantı 1,942,528 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort