Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Marmelatlı Bisküvi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Marmelatlı Bisküvi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160516
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2021
216 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg un
Yarım su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri
250 gram margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı toz badem
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Vişne marmeladı

Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp oda sıcaklığındaki margarin, yumurta ve pudraşekerini ekleyin. Toz badem, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamuru düz bir zeminde merdaneyle açın. Kalp şeklindeki kalıpla hamuru kesin. Yarısının ortalarını da daha küçük bir kalp kalıp ile kesin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Bisküvileri tepside soğutun. Ortaları kesik olanların üste geleceği şekilde bisküvileri ikili olarak üst üste yerleştirin. Üstteki içi boş bisküvinin içini vişne marmeladı ile doldurup servis yapın.



Marmelatlı Bisküvi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160505
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2021
193 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2-3 çorba kaşığı vişne marmeladı

Yumurtayı çatalla çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Son olarak un ve vanilyayı ilave edip iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Su bardağıyla, hamurdan daireler kesin. Hamurların yarısının ortasını, şişe kapağıyla çıkartın. Tüm hamurları önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene dek 15 dakika kadar pişirin. Bisküviler ılındıktan sonra, daire şeklinde olanların üzerine marmelat sürün. Marmelat donduktan sonra üzerine ortası delik bisküvileri yerleştirip servis yapın.



Marmelatlı Büsküvi

Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc65019
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
2,570 defa indirildi / yazdırıldı




2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya

Un, pudra şekeri, vanilya, yumurta, limon kabuğu rendesi ve tereyağını yoğurun. Hamuru açıp istediğiniz şekillerde kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine marmelat sürerek servis yapın.


Marmelatlı Bisküvi

Köksal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.09.2010
Mesajlar: 45
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc56172
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2010
2,047 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
1 yumurta
150 gr. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı marmelat pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Unun ortasını açıp yumuşamış margarini, pudra şekerini, yumurtayı, kabartma tozunu, tarçını ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 1/2 cm. kalınlığında açalım. Hamurdan bardak yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Hamurların ortalarını parmağımızla derince çukurlaştırıp margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında bisküvilerin üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Bisküvileri fırından alıp üzerlerine pudra şekeri eleyelim. Oyuk kısımlarına marmelat dolduralım.


MARMELATLI BİSKÜVİ

Suzanna
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.04.2008
Mesajlar: 28
Şehir: Roma
Kısa URL: https://ml.md/lc23072
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2008
2,119 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
Bir su bardağı çekilmiş ceviz içi
4 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket margarin
3 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu

Yapılışı:
Yumurta sarılarının içine margarini koyup, yoğurun. Unu, şekeri ve kabartma tozunu ilâve edin. Hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlak ve bastırarak şekil verin. Çırpılmış yumurta akına, sonra çekilmiş cevize batırın. Fırında pişirin. Çıkınca ortasına marmelat koyup, servis yapın.


MARMELATLI BÜSKÜVİ

Sevda Pekel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2007
Mesajlar: 49
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19605
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2007
2,301 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
500 gr. un,
300 gr. margarin,
125 gr. pudra şekeri,
1 yumurta,
5 kaşık marmelat.

Yapılışı:
1- Unu hamur tahtasına eleyiniz.
2- Ortasını açıp, içerisine yağı, yumurtayı etrafına pudra şekerini vanilyayı, limon kabuğu rendesini koyup birbirini iyice tutuncaya kadar yoğurunuz.
3- Hamuru iki eşit parçaya ayırıp 15-20 dakika dinlendiriniz.
4- Hamurları yarım cm. kalınlıkta açıp nemse kalıbı, yoksa bardakla yuvarlaklara kesiniz.
5- Yuvarlakların yansını çok küçük bir kalıpla kesip aralıklı delikler açınız.
6- Bu her iki hamuru da orta hararetli fırına koyup pembe renkte kızartınız.
7- Fırından çıkan hamurların delinmeyenin üzerine marmelat sürüp, delikli hamuru üzerine kapatıp hafifçe bastırınız.
8- Üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapınız.


MARMELATLI BİSKÜVİ

Anne
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 368
Şehir: Turkey
Kısa URL: https://ml.md/lc6334
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
2,412 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
7 Çorba kaşığı Un
2 Çorba kaşığı marmelat
½ Paket (125 Gr.) margarin
3 Çorba kaşığı koz şeker
2 Adet yumurta
Badem veya fındık

Yapılışı
Unu, margarini, şekeri, bir adet yumurtayı ve diğer yumurtanın sarısını iyi bir şekilde yoğurun. Hamurdan 1,5-2 cm. çapında yuvarlaklar alıp yağlanmış tepsiye dizin. Orta kısımlarını küçük kaşıkla bastırıp çukurlaştırın. Bademlerin kabuklarını soyup küçük parçalar halinde kesin az miktarda şekerle karıştırıp hamurun çukur kısmına koyun. Üzerine yumurta akı sürün. Orta hararetli fırında hafif pembe renkte pişiriniz. Fırından çıkınca çukur kısmına birer parça marmelat koyup servis yapınız.


ML® Marmelatlı Kek için tıklayın



Marmelatlı Bisküvi

naz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85
Şehir: Nazilli
Kısa URL: https://ml.md/lc483
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2005
2,800 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı şeker
4 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 bardak fındık içi

Bir kap içine yumurtaların sarısını ve erimiş margarini koyup karıştırın. Şeker un ve kabartma tozunu koyup, kulak memesi kıvamonda bir hamur hazırlayın. Hamurdan küçük parçalar alarak avuç içinde yuvarlaklaştırıp, yassılaştırın. Yassılaştırılan hamurun bir yüzünü yumurta akınan batırıp, dövülmüş fındığa bulayın. Hamurun ortasına parmağınızla hafifçe bastırarak tepsiye dizin. Orta hararetli fırında hafif pembeleştirerek pişirin. Fırından çıkarılan bisküvilerin ortasına marmelat koyarak servis yapın.


ML® Marmelatlı Bisküvi için tıklayın






Marmelatlı Bisküvi Tarifleri Şeftalili Kurabiye Tarifleri



(8 adet Marmelatlı Bisküvi 281,560 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort