|
Marmelatlı Bisküvi |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc483
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2005
2,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı şeker
4 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 bardak fındık içi
Bir kap içine yumurtaların sarısını ve erimiş margarini koyup karıştırın. Şeker un ve kabartma tozunu koyup, kulak memesi kıvamonda bir hamur hazırlayın. Hamurdan küçük parçalar alarak avuç içinde yuvarlaklaştırıp, yassılaştırın. Yassılaştırılan hamurun bir yüzünü yumurta akınan batırıp, dövülmüş fındığa bulayın. Hamurun ortasına parmağınızla hafifçe bastırarak tepsiye dizin. Orta hararetli fırında hafif pembeleştirerek pişirin. Fırından çıkarılan bisküvilerin ortasına marmelat koyarak servis yapın.
ML® Marmelatlı Bisküvi için tıklayın
|
MARMELATLI BİSKÜVİ |
|
Anne
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 368 Şehir: Turkey |
Kısa URL: https://ml.md/lc6334
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
2,412 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
7 Çorba kaşığı Un
2 Çorba kaşığı marmelat
½ Paket (125 Gr.) margarin
3 Çorba kaşığı koz şeker
2 Adet yumurta
Badem veya fındık
Yapılışı
Unu, margarini, şekeri, bir adet yumurtayı ve diğer yumurtanın sarısını iyi bir şekilde yoğurun. Hamurdan 1,5-2 cm. çapında yuvarlaklar alıp yağlanmış tepsiye dizin. Orta kısımlarını küçük kaşıkla bastırıp çukurlaştırın. Bademlerin kabuklarını soyup küçük parçalar halinde kesin az miktarda şekerle karıştırıp hamurun çukur kısmına koyun. Üzerine yumurta akı sürün. Orta hararetli fırında hafif pembe renkte pişiriniz. Fırından çıkınca çukur kısmına birer parça marmelat koyup servis yapınız.
ML® Marmelatlı Kek için tıklayın
|
MARMELATLI BÜSKÜVİ |
|
Sevda Pekel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19605
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2007
2,301 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. un,
300 gr. margarin,
125 gr. pudra şekeri,
1 yumurta,
5 kaşık marmelat.
Yapılışı:
1- Unu hamur tahtasına eleyiniz.
2- Ortasını açıp, içerisine yağı, yumurtayı etrafına pudra şekerini vanilyayı, limon kabuğu rendesini koyup birbirini iyice tutuncaya kadar yoğurunuz.
3- Hamuru iki eşit parçaya ayırıp 15-20 dakika dinlendiriniz.
4- Hamurları yarım cm. kalınlıkta açıp nemse kalıbı, yoksa bardakla yuvarlaklara kesiniz.
5- Yuvarlakların yansını çok küçük bir kalıpla kesip aralıklı delikler açınız.
6- Bu her iki hamuru da orta hararetli fırına koyup pembe renkte kızartınız.
7- Fırından çıkan hamurların delinmeyenin üzerine marmelat sürüp, delikli hamuru üzerine kapatıp hafifçe bastırınız.
8- Üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapınız.
|
MARMELATLI BİSKÜVİ |
|
Suzanna
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Roma |
Kısa URL: https://ml.md/lc23072
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2008
2,119 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
Bir su bardağı çekilmiş ceviz içi
4 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket margarin
3 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurta sarılarının içine margarini koyup, yoğurun. Unu, şekeri ve kabartma tozunu ilâve edin. Hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlak ve bastırarak şekil verin. Çırpılmış yumurta akına, sonra çekilmiş cevize batırın. Fırında pişirin. Çıkınca ortasına marmelat koyup, servis yapın.
|
Marmelatlı Bisküvi |
|
Köksal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2010
Mesajlar: 45 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc56172
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2010
2,047 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 yumurta
150 gr. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı marmelat pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Unun ortasını açıp yumuşamış margarini, pudra şekerini, yumurtayı, kabartma tozunu, tarçını ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 1/2 cm. kalınlığında açalım. Hamurdan bardak yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Hamurların ortalarını parmağımızla derince çukurlaştırıp margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında bisküvilerin üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Bisküvileri fırından alıp üzerlerine pudra şekeri eleyelim. Oyuk kısımlarına marmelat dolduralım.
|
Marmelatlı Büsküvi |
|
Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc65019
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
2,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Un, pudra şekeri, vanilya, yumurta, limon kabuğu rendesi ve tereyağını yoğurun. Hamuru açıp istediğiniz şekillerde kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine marmelat sürerek servis yapın.
|
Marmelatlı Bisküvi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160505
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2021
193 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2-3 çorba kaşığı vişne marmeladı
Yumurtayı çatalla çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Son olarak un ve vanilyayı ilave edip iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Su bardağıyla, hamurdan daireler kesin. Hamurların yarısının ortasını, şişe kapağıyla çıkartın. Tüm hamurları önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene dek 15 dakika kadar pişirin. Bisküviler ılındıktan sonra, daire şeklinde olanların üzerine marmelat sürün. Marmelat donduktan sonra üzerine ortası delik bisküvileri yerleştirip servis yapın.
|
Marmelatlı Bisküvi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160516
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2021
216 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg un
Yarım su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri
250 gram margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı toz badem
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Vişne marmeladı
Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp oda sıcaklığındaki margarin, yumurta ve pudraşekerini ekleyin. Toz badem, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamuru düz bir zeminde merdaneyle açın. Kalp şeklindeki kalıpla hamuru kesin. Yarısının ortalarını da daha küçük bir kalp kalıp ile kesin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Bisküvileri tepside soğutun. Ortaları kesik olanların üste geleceği şekilde bisküvileri ikili olarak üst üste yerleştirin. Üstteki içi boş bisküvinin içini vişne marmeladı ile doldurup servis yapın.
|
|