|
Marmelatlı Pasta |
|
tolky
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc4488
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006
2,615 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
300 gr. taze bisküvi
200 gr. tereyağı
250 gr. lor peyniri
200 gr. seker
1 yumurta
3 yumurta sarisi
YAPILIŞ TARİFİ
Bisküvileri parçalayin, eritilmis tereyağı ve bir yumurtayi karistirarak ekleyin. Karisimi bir kek kalibina dökün. Diger yandan yumurta sarilarini sekerle çirpin, loru ekleyip homojen bir krema halini alincaya kadar karistirin. Kaliptaki pastanin üzerine dökün. Buzdolabinda en az iki saat bekletin. Daha sonra 180 derece firinda yarim saat kadar pisirin. Pasta sogudugunda üzerini marmelatla kaplayin. Buzdolabinda saklayin ve soguk servis yapin.
|
Marmelatlı Pasta |
|
Nafiye Görey
Aşçı
Kayıt: 07.11.2007
Mesajlar: 19 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc19160
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2007
2,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 dolu çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Arası için:
5 çorba kaşığı marmelat
Üzeri için:
1 paket bitter çikolata
1 tatlı kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
Yumurta ve şeker 5 dakika mikserle çırpılır. Üzerine erimiş tereyağı ve diğer kek malzemeleri eklenir. Yağlanmış ortası delik olmayan kalıba dökülür. 160 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir. Ilıyınca kalıptan çıkarılır. Enine kesilir. Birinci parçaya marmelat sürülür. Üzerine ikinci parça kapatılır. Diğer tarafta çikolata, kakao ve süt Ben- Mari usulu eritelerek, karıştırılır. Pastanın üzerine ve kenarlarına sıvanır. Buzdolabında 2 saat dinlendirilir.
|
MARMELATLI PASTA |
|
ılgın
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.06.2009
Mesajlar: 29 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc37340
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2009
2,115 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
Tart hamuru:
200 gram un
140 gram margarin
70 gram pudra şekeri
1 adat yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
1 kahve kaşığı vanilya
İkinci hamuru:
50 gram ince çekilmiş badem
50 gram pudra şekeri
10 gram un
2 yumurta
1 kahve kaşığı vanilya
üstüne:
350 gram marmelat
Hazırlanışı:
Tart hamuru malzemesindeki un ile pudra şekerini eleyin. Ortasını havuz gibi açarak 1 yumurta sarısı, sert haldeki margarin, limon kabuğu rendesi katarak yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru yağ kâğıdına sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin. Sonra hamuru merdane ile içinde pişireceğiniz hamuru, içi hafifçe yağlanmış tart kalıbının üstüne oturtarak bastırmak suretiyle hamuru kalıba döşeyin. Bir tarafa bırakın. Sonra bir tencereye 2 adet bütün yumurta ile 50 gram pudra şekeri koyarak, yumurtalar iyice kabarıncaya kadar bunları telle dövün. Sonra da yumurtalara her ikisini harmanlamak suretiyle birbirine karıştırılmış ince çekilmiş badem ve un ile bir kahve kaşığı vanilya katarak hepsini karıştırın. Sonra da bu hamuru bir sıkma torbasına koyarak tepsiye döşediğiniz hamurun üstüne yarım parmak aralık ile çapraz ya da enine doğru bir parmak eninde uzunlamasına sıkın. Sonra sıkma torbasına marmelat koyarak tepsiye çapraz sıkmış olduğunuz badem hamurlarının yarım parmak enlerinde açık kalan yerlerine marmelat sıkarak bütün boş kalan yerleri marmelat ile doldurun. Sonra da tepsiyi orta ısıdaki fırına sürerek 30 dakika pişirin. Fırından alarak soğuduktan istediğiniz şekiller keserek servis yapın.
|
Marmelatlı Pasta |
|
reyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59105
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2011
2,020 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
300 g un (6 fincan)
150 g Sana (7.1/2 çorba kaşığı)
150 g Şeker (2.1/2 fincan)
1 tane Yumurtanın sarısı
1 kahve kaşığı kabartma tozu
1/2 kahve kaşığı Vanilya
1 adet Yumurta sarısı (Üzerine)
300 g Kayısı marmelâtı
1 tutam Tuz
Orta büyüklükte bir tepsiye; 150 g Sana yağı (7.1/2 çorba kaşığı) ile 150 g şekeri (2.1/2 fincan) kovarak, aşağı yukarı 5 dakika yoğurunuz, sonra da bu yağlı şekerlere, 1 kahve kaşığı kabartma tozu, 1/2 kahve kaşığı vanilya, 1 tutam tuz. 1 adet yumurta sarısı ve 300 g un (6 fincan) ilâve ederek iyice yoğurmak suretiyle bunları bir hamur yapınız.
Hamurun yapılması sona erince; bunu aşağı yukarı 22 - 24 santim çapında bir tart kabına, her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde hamurun dörtte üçünü bastırarak yaydıktan sonra, üzerine 300 g kayısı marmelâtı dökerek iyice yayınız.
Hazırladığınız marmelâtlı hamurun üstlerine, kalan hamurdan yaptığınız kalem inceliğindeki çubukları, ikişer parmak mesafe ile kafes şeklinde döşeyip çubuk şeklindeki kısımların üzerini de 1 adet yumurta sarısı ile yumurtaladıktan sonra orta ısıdaki fırına sürerek yarım saat pişiriniz ve soğuduktan sonra keserek servis yapınız.
|
MARMELATLI PASTA |
|
küçük ev
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc66088
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2011
2,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet yumurta
250 gr. tozşeker (10 çorba kaşığı)
300 gr. un (10 çorba kaşığı)
Limon kabuğu rendesi
Islatma suyu
3-4 çorba kaşığı marmelat
6-7 adet reçel tanesi, fındık, fıstık vb.
Vanilya
10 yumurtadan pandispanyayı hazırlayınız.
Enine 2'ye veya 3'e kesip, ıslatma suyu ile ıslatınız.
Marmelatın birer kaşıklarını pasta yüzeyine sürüp, pasta parçalarını üst üste koyunuz.
Kenarları da düzeltip marmelat sürüp, kıyılmış fındık veya fıstıkla kaplayınız.
En üst yüzeyinde kuru taraflarını ıslatma suyu ile ıslatınız.
Kalan marmelatı pastanın yüzeyine ince bir tabaka olacak şekilde sürünüz.
Üzerini reçel taneleri, fındık, fıstık vb. ile süsleyip, pasta tabağına alınız.
Tabağın kenarlarını temizleyip, servis yapınız.
Not: Bu pastayı evinizdeki çeşitli marmelatlarla yapabilirsiniz. Hangi marmelatı verirseniz, pastanız o adı alır. Kolay yapılabilen ekonomik bir pastadır.
|
|