|
Marul Yemeği (Tire İzmir) |
|
parselli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc146682
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2019
800 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
1 marul
1 demet taze soğan
200 gr dana kıyma
3 domates
1 demet dereotu
20 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Soğanı temizleyip çok ince kıyın. Domatesleri soyup ince zar şeklinde doğrayın. Marulu yıkayıp doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın.
Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip 4- 5 dakika kadar kavurun. Bir tatlı kaşığı ılık suda inceltilmiş salçayı ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Marul ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte marullar sararıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve dereotunu ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın. İsteğe göre taze soğan ve marul yapraklarıyla birlikte servis edebilirsiniz.
|
|