|
Maş Piyazı (Gaziantep) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95400
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2014
2,805 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özden (Mermer) Özsabuncuoğlu
1 su bardağı maş
1 demet maydanoz
3 dal taze soğan
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 limonun suyu
Tuz
Maş, taş ve diğer yabancı maddelerden ayıklandıktan sonra yıkanıp, bir tencereye konur ve üzerini kapatacak kadar su eklenerek, maş ianeleri yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Maşın fazla suyu süzüldükten sonra, bir tepsiye alınır.
Taze soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranarak, maşla karıştırılır. Bunlara, ayıklanıp yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Üzerlerine kırmızı toz biber, limon suyu ve yeterince tuz da eklenerek hepsi birlikte karıştırılır.
Maş piyazı yufka ekmeğe dürüm edilerek yenir.
|
Maş Piyazı (Gaziantep) |
|
papaya
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc27197
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2008
3,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı maş
1 demet maydanoz
3 diş sarımsak
5 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Maş yeşil kalacak şekilde haşlanır, suyu süzülür. Soğuduktan sonra üzerine ezilmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz, ince doğranmış taze soğan, limon suyu, tuz, zeytinyağı eklenir, harmanlanır.
ML® Antep Salatası için tıklayın
|
Maş Piyazı |
|
Işık Ercan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2007
Mesajlar: 48
|
Kısa URL: https://ml.md/lc18236
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2007
4,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli malzeme:
1 su bardağı maş
1 demet maydanoz
3 dal taze soğan
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz içi
Tuz
Kırmızı pulbiber
Maşı yıkayıp süzün. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kabukları patlamayacak kadar haşlayın. Süzgece alıp suyunu süzün.
Taze soğan ve maydanozu temizleyip yıkayın. İnce ince doğrayıp bir kaba alın. Ceviz içi, süzülmüş maş, tuz ve pulbiber ekleyip karıştırın. Üzerini maydanoz yap-raklarıyla süsleyip servis yapın.
ML® Pirinçli Fasulye Piyazı için tıklayın
|
Maş Fasulyesi Piyazı (Gaziantep) |
|
nedret
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13648
Gönderme Tarihi: 09.May.2007
3,385 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı maş fasulyesi
6-7 adet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapımı:
Maş fasulyesi yıkanır, tencereye aktarılır. Üzerine 1 parmak geçecek kadar su konur. Orta ateşte şekli bozulmadan, yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra kevgire çıkarılarak suyu süzülür. Maydanoz ve soğan ince kıyılır, derin, karıştırma kabına aktarılır. Üzerine haşlanmış maş, ceviz, tuz, pul biber, limon suyu ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır. Servis tabağına aktarılır.
ML® Nohut Piyazı için tıklayın
|
Maş Fasulyesi Piyazı (Gaziantep) |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc6633
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2006
3,535 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı maş
3-4 tane yeşil soğan
3-4 tane yeşil sarımsak
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı kırmızı biber
1 limon
Tuz
Yeteri kadar su
Maş, üzerini geçecek kadar su olan bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan maşın suyu süzülür. İçine ince kıyılmış soğan, sarımsak ve maydanoz konup karıştırılır, karışımın içine 1 limon suyu, zeytinyağı ve kırmızı biber ve yeterince tuz eklenerek karıştırılır ve servise sunulur. (Sakine Serpil SÖKMEN)
|
|