Özden (Mermer) Özsabuncuoğlu
1 su bardağı maş
1 demet maydanoz
3 dal taze soğan
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 limonun suyu
Tuz
Maş, taş ve diğer yabancı maddelerden ayıklandıktan sonra yıkanıp, bir tencereye konur ve üzerini kapatacak kadar su eklenerek, maş ianeleri yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Maşın fazla suyu süzüldükten sonra, bir tepsiye alınır.
Taze soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranarak, maşla karıştırılır. Bunlara, ayıklanıp yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Üzerlerine kırmızı toz biber, limon suyu ve yeterince tuz da eklenerek hepsi birlikte karıştırılır.
Maş piyazı yufka ekmeğe dürüm edilerek yenir.
|