|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc111008
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2015
1,978 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://tafed.org.tr
2 su bardağı maş fasulyesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet yeşil soğan
Tuz
Karabiber
2 adet sivri biber
1 bağ maydanoz
2 adet domates
5-6 adet domates kurusu (ıslanmış)
1 adet limonun suyu
Maş fasulyeleri yıkanıp sıcak ve tuzlu suda haşlanır.
Soğan, biber, maydanoz, domates ve domates kuruları çok ince bir şekilde doğranır.
Doğranan bu malzemeler haşlanan fasulyeler tuz ve karabiber ile karıştırılır.
Limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağı da ilave edilip servise sunulur.
|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
melahat öztürk
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc127458
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2017
1,364 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. Maş fasulyesi
1 tatlı kaşığı dilediğiniz taze baharatlar
15 gr. tatlı biber salçası
1 çay kaşığı kahvaltılık sos
2 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Maş fasulyelerini haşlayın, süzün ve soğumaya bırakın. Daha sonra içerisine taze baharatları ekleyin. Bir miktar da limon suyu ilave edin. Ayçiçek yağı, tuz, biber salçasını da ekledikten sonra iyice karıştırın. Servise hazır.
|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
yerküre
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc136097
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2018
822 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı maş fasulyesi
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Nar ekşisi
Tuz
Kimyon
Zeytinyağı
Maş fasulyesi bol su ve tuz ilave edilerek haşlanır. Dikkat, haşlarken çok su çeker, sık sık kontrol ediniz. Fasulye piştikten sonra, suyu süzülerek, soğuması için bekletilir. Sonra içine ince doğranmış maydanoz, nar ekşisi, kimyon, zeytinyağı ve isteğe göre bir miktar daha tuz ilave edip, servis yapılır. Maş fasulyesi salatasına domates, biber, mısır vs. ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.
|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
galeta unu
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc142902
Gönderme Tarihi: 22.May.2019
2,216 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı maş fasulyesi
2-3 dal taze soğan
2-3 dal maydanoz
Limon
Pul biber
Maş fasulyelerini kaynar suyun içerisinde 2-3 dakika bekletin. Yumuşayan fasulyelerinizi derin bir salata tabağına alın.
Üzerine, soğan, maydanoz, pul biber, limon ekleyin ve evdeki diğer tüm salata malzemeleriyle karıştırın.
|
Maş Fasulye Salatası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157294
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2021
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı maş fasulyesi
½ demet maydanoz
1-2 dal taze soğan
1 dal taze sarımsak
1 tane havuç rendesi
Tuz
Limon
Zeytinyağı
Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı maş fasulyesi 10-15 dakika haşlanır.
Haşlanan maş fasulyeleri soğumaya bırakılır.
Taze soğan, maydanoz, sarımsak ve havuç ince ince kıyılır.
Zeytinyağı, limon, tuz ve pul biberden oluşan sos da hazırlanır.
Salata tabağına tüm malzemeler alınır.
Üzerlerine hazırlanan salata sosu gezdirilir.
Arzu ederseniz üzerine nar ve dereotu da ekleyebilirsiniz.
Salatanız hazır.
|
Maş Salatası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163425
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2022
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı maş fasulyesi
2 dal yeşil soğan
Zeytinyağı
1 demet maydanoz
Biraz Chia tohumu
1 limon
İsteğe göre kırmızıbiber ve sumak
Tuz
Maş salatası için önce maş fasulyelerini haşlayın. Yumuşayınca süzün ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra diğer malzemeleri doğrayın ve hepsini karıştırın.
|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164227
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2022
262 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı maş fasulyesi
1 bardak nar
1 çay bardağı mısır
2 adet kornişon turşu
2-3 adet taze soğan
Maydanoz
Dereotu
Bir kaç yaprak taze nane
Zeytinyağı
Limon (ya da nar ekşisi)
Tuz
Geceden diğer bakliyatlar gibi maş fasulyesi de ıslatılır. Sabah bir tencerede 10- 15 dakika kapağı açık kaynatılır.
Şayet yarım kg. haşlarsanız tam 15 dakika sürüyor. (Kalanını daha sonra kullanmak için)
Kaynama esnasında üzerinde oluşan köpüğü bir kaç kez kaşık yardımıyla alınır.
Pişerken biraz ilgi istiyor.:) Yoksa taşar.
Fasulyeler yumuşayınca indirilip süzgeçte suyu süzülür ve soğumaya bırakılır.
Derince bir kapta yıkanmış doğranmış yeşillikler, doğranmış turşu, mısır, nar ve maş fasulyesi karıştırılır.
Üzerine zeytinyağı, limon ve tuz karışımlı sosu dökülür. Bir kez daha karıştırılıp servis tabağına alınır.
Salatasından başka, piyazı, çorbası, yemeği de yapılıyor bilgisini vermeyi unutmayayım.
|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173161
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2023
220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
1, 5 su bardağı maş fasulyesi (haşlanmış)
1 çay bardağı konserve mısır
5-6 adet taze soğan Yarım demet taze nane
Yarım demet dereotu
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2-3 adet kornişon turşu
Sosu İçin:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Maş fasulyesini 1 gece suda beklettikten sonra kara suyunu döküyoruz ve diri kalacak şekilde yumuşayana kadar haşlıyoruz.( 25-30 dk.) Yeşillikleri ince ince kesip mısır ve közlenmiş biberler ile birleştiriyoruz. Bütün malzemeleri geniş bir kap içinde karıştırıyoruz. Haşlanan maş fasulyesini de soğuyunca karışıma ekliyoruz. Sosumuz için de bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
|
|