|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
teflon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2006
Mesajlar: 46 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc6216
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2006
2,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
1 adet kırmızı soğan
1 demet maydanoz
1 adet domates
200 gr. maş fasulyesi
30 ml. elma sirkesi
60 ml. sızma zeytinyağı
hardal
karabiber
tuz
Biberlerin tohumlarını çıkartıp küp kesin, domatesi ve kırmızı soğanı da aynı büyüklükte doğrayın. Maş fasulyesini diric haşlayın, iyice süzün, maydanozu ayıklayıp kıyın. Karıştırma kabında zeytinyağı, karabiber, tuz ve hardalı karıştırın. Sosu fasulyelerle alt üst edin. Biraz beklettikten sonra servis yapın.
|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
general
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8367
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2006
2,724 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram haşlanmış maş fasulyesi
8 dal ince kıyılmış taze soğan
Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
3 adet katı haşlanmış yumurta
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kimyon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Büyükçe bir kapta, yumurtalar dışında bütün malzemeyi iyice karıştırın. Dilimlenmiş yumurtaları fazla parçalanmamaları açısından en son katmanızı öneririm. Salatanızı kaba koyup dilediğiniz tüm yaz renkleri (mesela kiraz domates) ile süsleyin.
|
Maş Salatası |
|
general
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8474
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2006
3,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı maş fasulyesi (1 gece önceden ıslatılmış)
Nar ekşisi
Sızma zeytinyağı
1'er demet nane ve maydanoz
Kuru nane
tuz
Bir gece öncesinden ıslatılmış maş fasulyesini, üstünü 2-3 parmak kadar geçecek kadar suda haşlayın. Süzgeçten geçirip, 1-2 saat dinlendirin. İnce kıyılmış maydanoz ve taze naneyi ekleyin. Kuru nane, sızma zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyerek, dilerseniz tuz ilavesi ile servis yapın.
|
Maş salatası |
|
Zümrüt
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2007
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17058
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2007
2,615 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı maş,
2 adet domates,
1 demet maydanoz,
1 adet limon,
zeytinyağı,
tuz
Maşı ovarak bol suyla iyice yıkayın. Tencereye koyun, üzerine çıkacak kadar su ekleyin, yarım saat haşlayıp, suyunu süzün. Salatanın sosunu hazırlamak için ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırın.
Haşladığınız maşı servis kasesine alın. Üzerine sos gezidirin. Domates dilimleriyle süsleyip servis yapın.
|
Maş Fasulye Salatası |
|
İkinci Perde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.05.2011
Mesajlar: 38 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc63732
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2011
2,681 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 su bardağı maş fasulyesi
1 demet taze soğan
1 adet kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
Tuz, pul biber, sumak
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı limon suyu
Maş fasulyesini akşamdan ıslatıp sonra haşlayıp süzün. İnce kıyılmış kırmızıbiberi, maydanozu rendelenmiş sarımsakları da içine koyup tüm malzemeleri bir kapta harmanlayın. Zeytinyağı, sirke, limon suyu ve baharatları de içine ekleyip soğuk servis yapın.
|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc98577
Gönderme Tarihi: 28.May.2014
1,851 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak maş fasulyesi
1 çay bardağı konserve mısır
1 adet havuç
biraz kırmızı lahana
1 tutam maydanoz
Biraz zeytinyağı
Maş fasulyesini haşlayın ve suyunu süzün. Rendelenmiş havucu, konserve mısırı, lahanayı, ince kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın Tuzunu ayarlayın.
|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc111008
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2015
1,977 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://tafed.org.tr
2 su bardağı maş fasulyesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet yeşil soğan
Tuz
Karabiber
2 adet sivri biber
1 bağ maydanoz
2 adet domates
5-6 adet domates kurusu (ıslanmış)
1 adet limonun suyu
Maş fasulyeleri yıkanıp sıcak ve tuzlu suda haşlanır.
Soğan, biber, maydanoz, domates ve domates kuruları çok ince bir şekilde doğranır.
Doğranan bu malzemeler haşlanan fasulyeler tuz ve karabiber ile karıştırılır.
Limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağı da ilave edilip servise sunulur.
|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
melahat öztürk
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc127458
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2017
1,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. Maş fasulyesi
1 tatlı kaşığı dilediğiniz taze baharatlar
15 gr. tatlı biber salçası
1 çay kaşığı kahvaltılık sos
2 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Maş fasulyelerini haşlayın, süzün ve soğumaya bırakın. Daha sonra içerisine taze baharatları ekleyin. Bir miktar da limon suyu ilave edin. Ayçiçek yağı, tuz, biber salçasını da ekledikten sonra iyice karıştırın. Servise hazır.
|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
yerküre
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc136097
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2018
822 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı maş fasulyesi
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Nar ekşisi
Tuz
Kimyon
Zeytinyağı
Maş fasulyesi bol su ve tuz ilave edilerek haşlanır. Dikkat, haşlarken çok su çeker, sık sık kontrol ediniz. Fasulye piştikten sonra, suyu süzülerek, soğuması için bekletilir. Sonra içine ince doğranmış maydanoz, nar ekşisi, kimyon, zeytinyağı ve isteğe göre bir miktar daha tuz ilave edip, servis yapılır. Maş fasulyesi salatasına domates, biber, mısır vs. ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.
|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
galeta unu
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc142902
Gönderme Tarihi: 22.May.2019
2,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı maş fasulyesi
2-3 dal taze soğan
2-3 dal maydanoz
Limon
Pul biber
Maş fasulyelerini kaynar suyun içerisinde 2-3 dakika bekletin. Yumuşayan fasulyelerinizi derin bir salata tabağına alın.
Üzerine, soğan, maydanoz, pul biber, limon ekleyin ve evdeki diğer tüm salata malzemeleriyle karıştırın.
|
Maş Fasulye Salatası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156869
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021
223 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 gr maş fasulye
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
3 sap taze soğan
1 adet kırmızı biber
2 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
½ adet limonun suyu
Maş fasulyelerini haşlayın. Yeşillikleri ince ince kıyın. Kırmızı biberleri küp küp doğrayın. Başka bir kapta zeytinyağını, nar ekşisini ve limon suyunu çırpın, hepsini karıştırın sütünüze vitamin katın.
|
Maş Fasulye Salatası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157294
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2021
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı maş fasulyesi
½ demet maydanoz
1-2 dal taze soğan
1 dal taze sarımsak
1 tane havuç rendesi
Tuz
Limon
Zeytinyağı
Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı maş fasulyesi 10-15 dakika haşlanır.
Haşlanan maş fasulyeleri soğumaya bırakılır.
Taze soğan, maydanoz, sarımsak ve havuç ince ince kıyılır.
Zeytinyağı, limon, tuz ve pul biberden oluşan sos da hazırlanır.
Salata tabağına tüm malzemeler alınır.
Üzerlerine hazırlanan salata sosu gezdirilir.
Arzu ederseniz üzerine nar ve dereotu da ekleyebilirsiniz.
Salatanız hazır.
|
Maş Salatası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163425
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2022
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı maş fasulyesi
2 dal yeşil soğan
Zeytinyağı
1 demet maydanoz
Biraz Chia tohumu
1 limon
İsteğe göre kırmızıbiber ve sumak
Tuz
Maş salatası için önce maş fasulyelerini haşlayın. Yumuşayınca süzün ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra diğer malzemeleri doğrayın ve hepsini karıştırın.
|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164227
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2022
262 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı maş fasulyesi
1 bardak nar
1 çay bardağı mısır
2 adet kornişon turşu
2-3 adet taze soğan
Maydanoz
Dereotu
Bir kaç yaprak taze nane
Zeytinyağı
Limon (ya da nar ekşisi)
Tuz
Geceden diğer bakliyatlar gibi maş fasulyesi de ıslatılır. Sabah bir tencerede 10- 15 dakika kapağı açık kaynatılır.
Şayet yarım kg. haşlarsanız tam 15 dakika sürüyor. (Kalanını daha sonra kullanmak için)
Kaynama esnasında üzerinde oluşan köpüğü bir kaç kez kaşık yardımıyla alınır.
Pişerken biraz ilgi istiyor.:) Yoksa taşar.
Fasulyeler yumuşayınca indirilip süzgeçte suyu süzülür ve soğumaya bırakılır.
Derince bir kapta yıkanmış doğranmış yeşillikler, doğranmış turşu, mısır, nar ve maş fasulyesi karıştırılır.
Üzerine zeytinyağı, limon ve tuz karışımlı sosu dökülür. Bir kez daha karıştırılıp servis tabağına alınır.
Salatasından başka, piyazı, çorbası, yemeği de yapılıyor bilgisini vermeyi unutmayayım.
|
Maş Fasulyesi Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173161
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2023
220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
1, 5 su bardağı maş fasulyesi (haşlanmış)
1 çay bardağı konserve mısır
5-6 adet taze soğan Yarım demet taze nane
Yarım demet dereotu
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2-3 adet kornişon turşu
Sosu İçin:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Maş fasulyesini 1 gece suda beklettikten sonra kara suyunu döküyoruz ve diri kalacak şekilde yumuşayana kadar haşlıyoruz.( 25-30 dk.) Yeşillikleri ince ince kesip mısır ve közlenmiş biberler ile birleştiriyoruz. Bütün malzemeleri geniş bir kap içinde karıştırıyoruz. Haşlanan maş fasulyesini de soğuyunca karışıma ekliyoruz. Sosumuz için de bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
|
|