|
Mayalı Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168600
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2022
190 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağı toz şeker
100 g yumuşak margarin
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
25 g yumuşak margarin
Dolgu:
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
0,5 çay bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
Kalıp:
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Toz şeker, 100 g margarin, yumurta ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Yarısına kakao ve 25 g margarini ekleyip iyice yoğurun. Hamurların üzerlerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 20 dakika bekletin.
Süre sonunda beyaz hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Kısa bir süre yoğurun ve 0,5 cm kalınlığında açın. Kakaolu hamuru da aynı şekilde açın ve beyaz hamurun üzerine alın. İki hamuru birlikte 0,5 cm kalınlığında olacak şekilde açmaya devam edin. Üzerine kuru üzüm, ceviz ve kuru kayısıları serpin. Rulo şeklinde sarın. Ruloyu halka şeklinde kıvırın, iki ucu birbirine yapıştırın. Hazırladığınız halkayı kalıba koyun. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Beklettiğiniz keki pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 40 dakika
Fırından aldığınız keki 15 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
|
Mayalı Kek |
|
durgun
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142243
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2019
829 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 gram yaş maya
3/4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
50 gram tereyağı
3,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 paket vanilya
Üstü için:
200 gram çikolata
Yarım su bardağı file badem
Bütün malzemeleri bir kapta karıştırarak yumuşak kıvamda hamur elde edin. Üstünü örtüp 30 dakika bekletin.
Hamuru 2 dakika daha yoğurun, yuvarlayın ve yağlanmış kek kalıbına yerleştirin. Hamuru 1-1,5 saat ılık bir yerde bekletin.
175 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. 10 dakika beklettikten sonra keki kalıbından çıkarıp soğutun.
Erittiğiniz çikolatayı kekin üzerine dökün, file bademleri çikolatanın üzerine serpin.
|
Mayalı Kek |
|
keramet sağtürk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc103028
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2014
1,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 adet portakal suyu
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı kuru maya
3 su bardağı un
1 paket vanilya
3 su bardağı şeker
İçi için:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı erimiş çikolata
1 çay bardağı irmik
2 çorba kaşığı kakao
Çırpma kabının içine yumurta ve şekeri iyice çırpın. Portakalın kabuklarını rendeleyip ekleyin. Suyunu sıkıp yoğurtla karıştırın ve karışımın içine ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine unu, kuru mayayı ve vanilyayı dökün. Karışımı fazla karıştırmadan mayalanmaya bırakın. Yağlı kağıt üzerinde açın. İçi için gereken malzemeleri karıştırıp köşesine koyun. Sarıp kalıbın içine aktarın. Keki 170 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin. Dilimleyip ikram edin.
|
Mayalı Kek |
|
hep
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.10.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc102680
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2014
1,760 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
4 su bardağı un
1 paket maya
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
3 kaşık kakao
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
Yarım çay bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Toz şeker, 100 g sana, yumurta ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Yarısına kakao ve 25 g sanayı ekleyip iyice yoğurun. Hamurların üzerlerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 20 dakika bekletin.Süre sonunda beyaz hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Kısa bir süre yoğurun ve 0,5 cm kalınlığında açın. Kakaolu hamuru da aynı şekilde açın ve beyaz hamurun üzerine alın. İki hamuru birlikte 0,5 cm kalınlığında olacak şekilde açmaya devam edin. Üzerine kuru üzüm, ceviz ve kuru kayısıları serpin. Rulo şeklinde sarın. Ruloyu halka şeklinde kıvırın, iki ucu birbirine yapıştırın. Hazırladığınız halkayı 24 cm çapındaki yağlanmış dilimli kek kalıbına koyun. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin ve pişirin.
|
Mayalı Kek |
|
menü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2009
Mesajlar: 49
|
Kısa URL: https://ml.md/lc98282
Gönderme Tarihi: 17.May.2014
1,885 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
10 gram yaş maya
2 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 çay kaşığı mahlep
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon suyu
Yumurta ve şekeri bir kabın içinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt, limon suyu, ceviz içi ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Yaş mayayı da az suyla çırpıp içine ekleyin. Kuru malzemeleri içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Kek karışımını haline gelince büyük dikdörtgen bir yağlanmış ve un serpilmiş kalıplarının içine dökün. 10 dakika mayalanması için dinlendirin. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkan kekleri servis tabağına aktarıp ikram edin.
|
Mayalı Kek |
|
ay ve güneş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81264
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2012
2,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket vanilya
Kakao sosu için:
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
3 çorba kaşığı kakao
Yumurta ve şekeri çırpın. Ilık sütü ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyin. Kuru maya, un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip yumuşak bir kek harcı elde edin. 10 dakika dinlendirip kek kalıbına dökün ve beş dakika daha dinlendirin. Kakaoyu eritilmiş margarinle karıştırıp harcın üzerine dökün. 170 derecedeki fırında, 35-40 dakika pişirin.
|
Mayalı Kek |
|
yaralı yürek
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2007
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc75066
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2012
2,461 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
1 çay kaşığı mahlep
1 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağı
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Derin bir kabın içinde yumurtaları çırpıp içine şekeri ekleyin. Karıştırın, sıvı yağı ve ılık sütü de katıp karıştırın. İçine kuru maya, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip yumuşak bir kek harcı elde edin. 10 dakika dinlenmeye alın. Kek kalıbının içine aktarıp 5 dakika daha dinlendirin. Bu arada eritilmiş tereyağının içine kakaoyu ekleyip karıştırın. Keki fırına vermeden önce kakaolu karışımı üzerine bir çizik halinde dökün. 170 derecedeki fırında 35 -40 dakika pişmeye bırakın. Soğutup dilimlere ayırın ve servis yapın.
|
Mayalı Kek |
|
adoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65197
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2011
2,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1.5 çay bardağı ılık süt
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
10 adet kuru kayısı
1 çay bardağı damla çikolata
Tuz
Yumurtaları şekerle birlikte mikserde çırpın ve bir tutam tuz serpin. Yağı ve ılık sütü ekleyin. Un ve mayayı karıştırarak ilave edip, karıştırın. Kayısıları küçük küçük doğradıktan sonra, damla çikolata ile birlikte karışıma dökün. Hamuru 30 dakika dinlendirdikten sonra yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine pudraşekeri serpin. Kayısı ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.
|
Mayalı Kek |
|
sadıka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64509
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011
2,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
20 gram yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
7 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı kıyılmış fındık
Aldığı kadar un
Karıştırma kabına ılık sütü, mayayı koyup karıştırın. İçine yumurtayı, sıvı yağ, şekeri, tuzu, mahlebi, kıyılmış fındığı ilave edip harmanlayın. Üzerine unu ekleyip boza kıvamından daha koyu olacak şekilde yaklaşık 3,5 su bardağı un ekleyin. Bu karışımı, yağlanıp unlanmış dikdörtgen bir fırın kalıbının içine dökün.15 -20 dakika mayalanması için bekleyin. Daha sonra 180 derecedeki fırında 35-40 dakika pişirin. Dilimleyip reçel ya da balla servis yapın.
|
Mayalı Kek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52757
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2010
2,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
Cemile Okşar
1 paket instant maya
4 su bardağı elenmiş un
1 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
2.5 çay bardağı ılık süt
2,5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
80 gram tereyağı
2 yemek kaşıgı kakao
1 yumurtanın sarısı
Unu geniş bir yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz, limon kabuğu rendesi, yumurta ve sütü ekleyip yoğurun.Tereyağını küp şeklinde doğrayıp hamura yedirerek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasına kakao ekleyip iyice yoğurun. Hamurların üzerini örterek 40 dk mayalanmaya bırakın.
Öncelikle sade hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 40cmx22cm ölçülerinde dikdörtgen şeklinde açın. Kakaolu hamuruda aynı şekilde açarak beyaz hamurun üzerine yerleştirin ve kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Baton bir kek kalıbını yağlayarak ruloyu içine yerleştirin. Üzerini örterek 40 dk daha mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 185 derecede ayarlanmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.
|
Mayalı Kek |
|
alara
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc25602
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2008
3,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı instant maya
1,5 su bardağı şeker
Yarım paket tereyağı
1 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
2,5 su bardağı un
1 avuç un ve maya karıştırılır. Üzerine 1 çay bardağı su eklenir, bir kenara bırakılır. Diğer tarafta yumurta ve şeker 7-8 dakika çırpılır. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt, rende limon kabuğu, limon suyu, elenmiş un ve mayalı karışım eklenir, karıştırılır. 5 dakika ılık ortamda bekletildikten sonra yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.
|
|