Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Mengen Çorbası (Bolu) (5 adet - 159,098 defa bakıldı)

Mengen Çorbası (Bolu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mengen Çorbası (Bolu)

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc4268
Gönderme Tarihi: 28.May.2006
2,588 defa indirildi / yazdırıldı




1 Çay fincani pirinç
2 Adet limon suyu
1 Su bardagi un
2 Kepçe yoğurt
4 Adet patates
1 Yemek kasigi nane
3 Çay kasigi tuz
1 Adet yumurta
2 Yemek kasigi margarin

Kemik suyunu veya suyu kaynatin.
Yikanmis pirinci ilave edip pisirin.
Un, limon suyu, yoğurt ve yumurtanin sarisini az miktarda su ilave ile çipin.
Kaynamakta olan suya yavas yavas ilave ederek sürekli karistirin.
Kivami koyulasincaya kadar pisirin.
Eritilmis 2 yemek kasigi margarinde naneyi kizartip, çorbanin üzerinde gezdirin.
Diger tarafta küçük küpler halinde dogranmis patatesleri siviyagda kizartip süzün ve çorbaya ilave edin.
Tuz ekleyip ocaktan alin.


Fotoğraf "metanett" tarafından gönderildi. 13.04.2020


Mengen Çorbası (Bolu)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc104638
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2015
2,102 defa indirildi / yazdırıldı




4 çorba kaşığı bulgur
2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
3 su bardağı et suyu
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam nane
1 tutam pul biber

Bulguru haşlayın. tereyağını tencerede eritin. Soğanı doğrayın ve tereyağında kavurun. Unu da ekleyip kavurduktan sonra salçaları ilave edin. Soğuk suyunu dökün, et sularını ilave edin, haşlanmış bulguru da ilave edin. Baharatlarını atın. Servis tabağına alın.



Mengen Çorbası

sarı kafa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc118439
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2016
1,207 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan rendesi
1 kahve fincanı soya yağı
2 çorba kaşığı un
3 su bardağı et suyu
Tuz
Nane
Kırmızı pul biber
Kimyon

Bulguru tencereye koyun. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana kadar pişirin. Başka bir tencerede yağı kızdırın. Kuru soğanı 3 dakika kavurun. Unu katın. Sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Nane, tuz, kırmızı pul biber, kimyon ve salçayı ilave edin. Karıştırdıktan sönrâ bulguru ve et suyunu koyun. 10 dakika daha pişirin. Servis yapın.


Mengen Çorbası

aynmah
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.01.2015
Mesajlar: 35
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc130918
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2018
1,351 defa indirildi / yazdırıldı




1 Tatlı kaşığı Biber Salçası
4 Çorba Kaşığı Bulgur
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3 Su bardağı Et Suyu
1 Adet Kuru Soğan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Kırmızı Pul Biber
Taze Nane
Tuz

Pilavlık bulguru yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup pişirmeye bırakıyoruz. Diğer tarafta çorbayı pişireceğimiz tencereye tereyağını alıp, doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dk. kavuruyoruz. Peşinden unu ilave ederek mis gibi kavrulmuş un kokusu gelinceye kadar kavuruyoruz. Naneyi, pul biberi, salçaları ekley ip karıştırdıktan sonra soğuk su ilavesiyle kıvamını açıyoruz. Et suyunu, diğer tarafta pişirdiğimiz bulguru içine ekleyip kaynatarak kıvamını ayarlıyoruz. Son tuzunu ilave edip ocaktan alıyoruz. Servis tabağına dökünce üzerine hafifçe nane serpiyoruz.



Mengen Çorbası (Bolu)

klasik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.01.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc139861
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2019
687 defa indirildi / yazdırıldı




Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi


4 çorba kaşığı bulgur
2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı et suyu
Bir miktar sıvıyağ
Tuz
Nane
Pul biber

Soğanlar yemeklik doğranır. Sıvı yağ ve tereyağı tencereye konulup soğanlar kavrulur.
Ayrı bir kapta bulgur haşlanır. Soğan kavrulunca unu eklenir ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
Salça eklenip kavrulmaya devam edilir. Önce soğuk suyla kıvamını açılır. Hızlıca karıştırılarak topaklanması önlenir.
Sıcak su ve etsuyu eklenerek kıvamı ayarlanır. Çorba suyu kaynayınca haşlanmış bulguru ilave edilir.
Tuz atılıp pişmeye devam edilir. Nane ve pul biberle süslenip servis edilir.

Not: Bulgur çorbası, Mengenliler dışında özellikle Mengen içinden geçen Yeniçağa-Devrek karayolunda seyahat etmekte olan yolcular tarafından bilinir. Bulgur çorbası, yolculuk esnasında duraklayıp tadılmaya değer bir çorbadır.







Mengen Çorbası (Bolu) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(5 adet Mengen Çorbası (Bolu) 159,098 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort