|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc63018
Gönderme Tarihi: 07.May.2011
5,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1,5 çay bardağı kırmızımercimek
I orta boy soğan
I orta boy havuç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yeterince tavuk suyu veya su
Terbiyesi için:
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (40 gr.)
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
1/2 çorba kaşığı salça
Tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene dek kavuralım. Rendelenmiş havucu, kırmızı mercimeği, tuzu ve suyu ekleyip mercimekler yumuşayana dek ağır ateşte pişirelim. Çorbayı ateşten alıp ılıtarak robot veya blendır yardımıyla pürüzsüz kıvama getirelim. Bir tavaya tereyağını alıp eritelim. Unu ekleyip pembeleşene dek karıştırarak kavuralım. Salçayı ekleyip yarım dk. daha kavuralım. 1-2 kepçe çorba suyu ekleyip unlu karışımı topaksız kıvama getirerek inceltelim, azar azar ve karıştırarak çorbaya ilave edelim. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alalım, üzerine limon suyu gezdirip servis yapalım.
|
Mercimek Çorbası |
|
Havva Aytekin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc22888
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2008
5,371 defa indirildi / yazdırıldı
|
ADESE RESTAURANT Etlik/Ankara
2 su bardağı kırmızı mercimek
100 gr margarin
1 yemek kaşığı mısır özü yağı
1 adet et bulyon
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1/4 limon
Tuz
Pulbiber
Arzuya göre üzerine kroton ekmek
Kırmızı mercimek iyice yıkanır. Derince bir tencereye konan mercimeklere, üzerini geçecek şekilde su ilave edilir. Orta ateşte altı yanarken kuru soğan ve havuç doğranır. Doğranan havuç ve soğanlar, et bulyon ve limonla birlikte mercimeklere ilave edilir. Mercimekler hamurlaşana kadar pişirilir. Başka bir tencereye Adese margarin ve mısır özü yağı konur. Yağ kızdıktan sonra un eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. Una salça da eklenir ve tekrar karıştırılır. Üzerine soğuk su eklenir. Su eklenirken topaklaşmaması için sürekli karıştırılır. Haşlanmış olan mercimekler de bu karışıma eklenir. Bir süre kaynatılır. Tuzu ve pulbiberi de atılır. Piştikten sonra, çorba bir süzgeç yardımı ile süzülür. Sıcak olarak servis yapılır. İsteğe bağlı olarak üzeri kroton ekmeği ile süslenerek servis yapılır.
Kroton Ekmeği Yapımı Mercimekler haşlanırken ekmek sepetinde kalan bayat, kurumuş ekmekler kare kare doğranır ve 1 çay kaşığı tereyağı veya ayçiçek yağı ile teflon tavada, kısık ateşte, ekmekler kızarana kadar karıştırılır. Çorbalar kaselere konunca kızarmış ekmekler üzerine serpilir. Böylece hem çorba süslenmiş olur hem de yemeğe ayrı bir lezzet katılır.
|
Mercimek Çorbası |
|
Eşref Saati
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2011
Mesajlar: 37 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc65383
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011
4,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 soğan
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 havuç
1 patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber, nane, kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı su
Soğan, havuç ve patatesi irice doğrayıp tencereye koyun. Üzerine mercimeği ve suyu ilave edip pişirin. Mercimekler yumuşayınca tuzunu, biberini ekleyin. Ocaktan alıp blendırdan geçirin. Bir tencerede unu yağda kavurun. Üzerine çorbayı döküp bir taşım daha kaynatın. Yağda yakılmış kırmızı biber ve fırında kurutulmuş ekmekle servis yapın.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101571
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2014
3,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Mercimekler bir kaç defa yıkanır, tencereye alınır, üzerine 5 bardak su ilave edilir, arada bir karıştırarak pişmeye bırakılır, pişen mercimek blendırdan geçirilir.
Bir tavaya yağ konur, salça, 1 çay kaşığı pul biber ilave edilerek, bir süre karıştırılır, üzerine un ilave edilerek, bir süre daha pişirmeye devam edilir, nane ilave edilir, sosusumuz hazır hale gelir.
Hazırlanan sos tenceredeki mercimeğin üzerine dökülerek karıştırılır, 5 dakika daha kısık ateşte pişirilir, ocağın altı kapatılarak, sıcak servis edilir.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
marifetlim
Aşçı
Kayıt: 27.01.2011
Mesajlar: 16 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc61158
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2011
3,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 litre et suyu
300 gram mercimek
150 gram sade yağ
1 çorba kaşığı un
1 limon
Yarım litre süt
Tuz
Rendelenmiş soğan, yağ ile birlikte tencere içerisinde sararıncaya kadar kavrulur. Un ilâve edilerek 3 - 4 dakika da unla birlikte kavrulur. Et suyu, ayıklanmış ve yıkanmış mercimek ilâve edilir. Yavaş ateşte kaynatarak, mercimek taneleri ezilinceye kadar pişirilir. Ateşten indirilerek süzgeçten diğer bir tencereye kaşıkla bastırarak özü geçirilir. Tekrar ateşe oturtulur. Bir taşım kaynattıktan sonra 1 limonun suyu ve tuz konur. Nohut büyüklüğünde yağda kızartılmış ekmekle sofrada servis yapılır.
|
Mercimek Çorbası |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1169
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2006
3,467 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 bardak et suyu
1,5 bardak kırmızı mercimek
1 adet patates
2 baş soğan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
1 yumurta sarısı
Tuz
Kırmızı biber
1 bardak süt
Mercimek ayıklanır, yıkanır, patates soyulup rendelenir.
Soğan çorba tenceresine rendelenir. Yağ ile pembeleştirilir. Un katılıp biraz daha kavrulur.
Et suyu ve hazırlanan mercimek, rendelenmiş patates katılıp, iyice pişinceye kadar kaynatılır. Tel süzgeçten kaşık yardımı ile geçirilir.
Yumurta sarısı ile süt çatalla çarpılır; çorba sofraya alınmadan 10 dakika önce çorbaya ilave edilip karıştırılır. Tuz atılır, ateş kapatılır.
Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Not: Çorbalara terbiye üç şekilde katılır.
1) Yumurta sarısı-süt karışımı
2) Yumurta sarısı-limon suyu karışımı
3) Yumurta sarısı-limon suyu-un karışımı
ML® Kavurma Mercimek Çorbası için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 02.05.2020
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75548
Gönderme Tarihi: 06.May.2012
3,337 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
300 gram kırmızı mercimek
2 adet kuru soğan
2 çorba kasığı un
1 su bardağı süt
6 su bardağı su
1/2 paket margarin
Tuz
Üstüne koymak için:
50 gram margarin
Kırmızıbiber
Kıtır ekmek
İnce kıydığımız kuru soğanları, çeyrek paket margarin yağında pembeleştirdikten sonra, içine çok iyi yıkadığımız mercimekleri ilave edip, bir kere karıştıralım.
6 su bardağı suyunu ve yeterince tuzunu ilave edip,iyice haşlayalım.
Mercimekler püre olunca, tel süzgeçten süzüp, posasını ayıralım.
Başka bir tencerede, unu, çeyrek paket margarin yağında kavurup,önce sütü, sonra da süzdüğümüz mercimekleri ilave edip, hep birlikte pişirelim.
Kırmızıbiberi, 50 gram margarin yağında kızdırıp, çorbanın üstüne dökelim.
Kıtır ekmekle süsleyerek, servis yapalım.
Not: Kıtır ekmek yapmak için, kabuğunu soyduğunuz bayat ekmeği kuşbaşı şeklinde kestikten sonra,ister sıvıyağda, isterseniz de fırında kızartabilirsiniz. Süzme olarak yaptığımız bu çorbanın içine, 1 adet havuç ve 1 adet patates de katarak, hem kıvam artırmak hem de nefis bir çorba içmek mümkündür.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62854
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2011
3,315 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kırmızı mercimek (yıkanıp, kevgirde süzülmüş)
1 orta boy soğan (soyulup, ince doğranmış)
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
60 gr (1/2 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı et suyu
Orta boy bir tencerede, bir çorba kaşığı yağ eritiniz. Soğanı tencereye koyup, orta ateşte 2 dakika, hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz. Mercimeği tencereye koyup, 1 dakika sürekli karıştırınız. Et suyunu ve tuzu ekleyip, ağır ateşte 30 dakika, karıştırarak kaynatınız. Tencereyi ateşten alınız. Mercimekleri tahta kaşığın tersiyle ezerek, tel süzgeçten suyu ile birlikte geçiriniz.
Orta boy bir tencereye, kalan 5 çorba kaşığı yağı koyup, eritiniz. Unu ekleyip, yumurta teli ile sürekli karıştırarak, orta ateşte 3-4 dakika, un sararana kadar kavurunuz. Mercimek püresini karışıma azar azar ekleyip, ağır ateşte 2 dakika daha kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alıp, servis ediniz.
|
Mercimek Çorbası |
|
solmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.01.2009
Mesajlar: 26 Şehir: Altındağ-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc33235
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2009
3,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1'er adet orta boy patates ve soğan
2 adet havuç
1 çorba kaşığı un
2,5 lt. et suyu
1 5 kaşık yağ
Tuz
Pul biber
Kimyon
Patates, soğan ve havucu temizleyip, kare şeklinde doğrayın ve yarım kaşık yağda kavurun. Üzerine un ve tuz koyup pembeleştirin 2,5 litre et suyuda ekleyip kaynatın. Daha sonra yıkanan mercimeği de ekleyerek pişirin. Mercimekler açılınca bir süzgeçten geçirin. Çorbanın üstüne kimyon ve pul biber serpin. Sonra kalan yağı kızdırıp çorbanın üzerine dökün.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80056
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2012
3,191 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
1 adet orta boy soğan
2 litre et suyu
5 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 silme çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı un (60 gram)
Soğanı soyup piyaz biçimi doğrayınız. Mercimeği yıkayıp bir süzgece çıkarınız. Bir tencereye 1 kaşık yağı koyup eritiniz, soğanı ilâve ederek orta ateşte 2 dakika kavurarak sarartınız.
Mercimeği ilâve edip 1 dakika karıştırdıktan sonra, et suyunu ve tuzunu ilâve edip 30 dakika ağır ağır kaynatıp karıştırınız ve ateşten alınız.
Sonra mercimekleri suyu ile bir süzgeçten veya püre makinesinden tamamen geçiriniz.
Başka bir tencereye yağı koyup erittikten sonra unu ilâve ederek bir çırpma teliyle devamlı karıştırarak orta ateşte un sarı bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavurunuz, sonra süzdürünüz.
Mercimeği ilâve ederek ağır ağır 2 dakika kaynatıp ateşten alıp, kızarmış ekmekle servis yapınız.
|
Mercimek Çorbası |
|
şirincik
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2011
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc74177
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2012
3,186 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram kırmızı mercimek
Yarım soğan
1 adet defne yaprağı
1 tutam karabiber
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam kırmızıbiber
1 adet limon
Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin. Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkıp servis yapın.
|
Mercimek Çorbası |
|
yeşil vadi
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51122
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
3,116 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su veya et suyu
1 baş soğan
1 havuç
1 patates
1 kahve fincanı pirinç
2 domates ya da 2 yemek kaşığı salça
50 gr. margarin
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı sirke
Rendelenmiş soğan margarinde hafif pembeleştikten sonra domates veya salça ilave edilir. Kaşıkla karıştırılıp 4 su bardağı su ve tuz konup kaynamaya bırakılır. Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekler, kaynar suya atılır. Rendelenmiş havuç, rendelenmiş patates, pirinç ilavesiyle mercimekler eriyinceye kadar kaynatılır. Suyunu çekerse kaynar su eklenir. Sarmış aklı sirke ile servis yapılabilir.
|
Mercimek Çorbası |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc2675
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
3,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ paket mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
1 bardak sıvıyağ
Küp küp kesilmiş 1 tabak dolusu bayat ekmek
Tuz
Bütün malzeme büyükçe bir tencereye atılır üzerine tencerenin iki parmak altına gelecek şekilde su doldurulur. Bu malzeme 45 dakika kadar kaynatılır. Bir süre ılınması beklendikten sonra tencerenin içine bir mikser tutularak malzeme çekilir. Diğer tarafta kızdırılmış yağa küp küp kesilmiş ekmekler atılır. Çorba sıcak sıcak servis edilirken, kızarmış ekmekler de üzerine garnitür olarak konulur.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
|
Mercimek Çorbası |
|
Gülali
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2011
Mesajlar: 22 Şehir: Ayaş |
Kısa URL: https://ml.md/lc64716
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
3,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy soğan
6 su bardağı su
1 küçük boy havuç
2 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı salça
Mercimeği yıkayıp, su ile tencereye koyun, kaynamaya bırakın. Soğanı soyup, yıkayın, ince ince doğrayın. Havucu yıkayıp, kazıyın, rendeleyin. Havuç, soğan ve tuzu kanayan karışıma ekleyin, yaklaşık 30 dakika pişirin. Süzgeçten veya blenderden geçirin, tekrar ateşe koyun. Yağı tavada eritin, unu ekleyip hafif sararıncaya kadar kavurun. Salçayı katın, karıştırın, içine sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak ezin ve çorbaya karıştırarak ekleyin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin, 5 dakika pişirin. (Arzu edilirse yağın içine salçayla birlikte 1 yemek kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber konur ve limon suyu ile servis edilir. Bazı yörelerde içine havuç yanında 1 orta boy rendelenmiş patates de katılmaktadır.)
|
Mercimek Çorbası |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc2674
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
3,076 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket kırmızı mercimek
1 baş soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nane
Yarım limon
2,5 litre su (10 su bardağı kadar)
Tuz
Kaynamakta olan suya ayıklanmış, yıkanmış, iri iri doğranmış soğan, patates, havuç, yağ ve mercimekler atılır. Yarım saat kadar kaynatılır. Çorba ılındıktan sonra el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Bir taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman limon suyu ve kuru nane ilave edilir.
ML® Mercimekli Patates için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 27.03.2023
|
Mercimek Çorbası |
|
ananas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7969
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
3,063 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı su veya et suyu
1 baş soğan
2 çorba kaşığı katıyağ
1 çorba kaşığı un
1 çay fincanı mercimek
2 çorba kaşığı arpa şehriye
1 bardak süt
1 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Soğanı ince ince kıyıp bir tencerede yağ ile pembeleşinceye kadar kavurunuz. Bir çorba kaşığı unu ilave edip bir iki defa karıştırınız. 4 su bardağı su veya et suyunu ilave edip, orta hararetli ateş üzerinde ağır ağır kaynatınız. Mercimekleri iyice yıkayıp kaynayan suya ilave ediniz. Mercimekler yumuşayıp pişince, arpa şehriyeyi ilave ediniz. Çorba istediğiniz kıvama gelince ateşten indirmeden, sütlü terbiyenizi yumurta sarısıyla yapıp ekleyiniz. Karıştırarak bütünleştiriniz. Sıcak sıcak ikram ederken üzerine toz nane serpiniz.
|
Mercimek Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36720
Gönderme Tarihi: 21.May.2009
3,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak kırmızı mercimek
1 adet patates
1 baş kuru soğan
1 çorba kaşığı un
Tuz, kuru nane, kırmızı biber
4-5 kaşık sıvı yağ
Mercimekler ayıklanıp, yıkanır. Patates rendelenir. Soğanlar çok küçük doğranır. 2 kaşık yağ tencereye soğanlarla beraber konur. Hafif pembeleştiğinde un konur. Un da pembeleştiğinde 9-10 bardak su konur. Mercimek, tuz ve patates tencereye konup iyice pişirilir. Pişen çorba tel süzgeçten veya robottan geçirilir. 3 kaşık yağ tavada ısıtılır, kuru nane ve kırmızı biber de konup çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır.
|
Mercimek Çorbası |
|
harbi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2009
Mesajlar: 44 Şehir: Gazi Magosa |
Kısa URL: https://ml.md/lc32979
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2009
3,034 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı siyah mercimek
1 çorba kaşığı arpa şehriyesi
5 bardak su
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Mercimeği akşamdan ıslatın. Sabah biraz su ile bir defa haşlayıp suyunu süzün. 5 bardak suyu tencereye koyup kaynatın. Mercimeği, arpa şehriyesini, margarin ve tuzu ilave edin. 25 dakika kaynatın. Servis yapın.
Not: Mercimek çorbası oldukça kalın bir çorbadır. Ancak verilen miktar un az geldiği takdirde biraz daha su ilave edebilirsiniz.
|
Mercimek Çorbası |
|
Jale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9435
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2006
3,005 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 cay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
Yeteri kadar su
Tuz
Geniş bir kabın içine suyu alın. 1 su bardağı mercimeği ekleyin. Nane, kırmızıbiber ve tuzunu ilave edin. Mercimekler yumuşayana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Mercimek Çorbası |
|
saniyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66427
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011
2,996 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı margarin
Karabiber
Kırmızıbiber
1 çorba kaşığı nane
6 su bardağı su
Pirinç ve mercimeği iyice yıkayıp süzün, bir tencereye koyun. Soğan ve sarmısağı incecik kıyıp, tencereye ekleyin. Margarini de koyun. Karabiber, kırmızıbiber ve tuzu katın. Üzerine suyu ilave edin. Karıştırıp, 15-20 dakika pişirin. Üzerine nane serperek servis yapın.
|
|