|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156052
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2021
347 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 adet iri soğan
1,5 çorba kaşığı sıvıyağ
2 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
Tencereye yıkanmış kırmızı mercimekler 2 bardak su ile konur.
Orta ısıda mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Mercimekler iyice yumuşayınca orta delikli bir süzgeçten geçirilir.
Başka bir tencerede sıvıyağ ile soğan koyularak kavrulur.
Soğanlar pembeleşince un katılır.
Hızlı karıştırılarak 2-3 dakika kavrulur.
Bu karışımın içine mercimekler, tuz ve kırmızı pul biber eklenir
8 bardak et suyu da katıldıktan sonra, kapağı yarı örtülü durumda 10 dakika kaynatılır.
Bu sürenin sonunda tadına bakılır.
Eğer tuzu ve biberi eksikse ilave edilir.
Not: Mercimeklerin iyice yıkanıp suyunun berrak hale gelmesi sağlanır. Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur. Unu da kavurarak ilave edin. Un kokusunun olmaması için iyi kavrulmuş olması gerekir. Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek istiyorsanız blender den de faydalanabilirsiniz. Üzerine tere yağda kızdırılmış nane de ekleyebilirsiniz.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161774
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2021
334 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İsteğe göre 1 yemek kaşığı salça
Mercimek çorbası tarifi için mercimekleri yıkayın ve bir tencereye alın.
Soğan, patates ve havucu soyun. Hepsini dilimleyin ve mercimekle birlikte güzelce haşlayın. İsteyenler bir diş sarımsak da ekleyebilir.
Bir tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı alın. Eritin. Ardından bir yemek kaşığı salça ekleyin ve kavurun.
Bu karışımı haşlanan mercimek ve sebzelerin içerisine dahil edin. Kaynayınca tuzunu ve baharatını da ekleyin.
Patatesler ezilecek kıvama geldiğinde blendardan geçirin. Birkaç dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.
|
Mercimek Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156927
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2021
299 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kırmızı mercimek
1 bardak un
1 çorba kaşığı salça
4 kaşık yağ
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Et suyu veya su
Mercimeği iyice ayıklayın, içinde hiç taş kalmadığını gördükten sonra suyla güzelce yıkayın.
Düdüklü tencerede suyla iyice pişirin.
Sonra genişçe bir tencereye alın.
Ayrı bir kapta kavurduğunuz iki kaşık yağla unu ve iki kaşık yağla, hazırlayacağınız salçayı da biraz sulandırarak mercimeğe katın.
Tencerede bir tahta kaşıkla karıştırarak 5 -10 dakika kadar daha kaynatın.
Sonra içine dövülmüş sarmısak ve kimyon koyun, isterseniz üstünü maydanozla süsleyin veya içine biraz limon sıkın.
Mercimek çorbanız artık hazırdır.
Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
|
Mercimek Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170639
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2023
290 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.vestel.com.tr
2 Pişirici blender ölçeği kırmızı mercimek
1/2 adet patates
1/2 adet havuç
1 lt sıcak su
1 adet soğan
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Çekilmiş tane karabiber
Kırmızı mercimeği ılık suyla yıkayın ve süzün.
Patatesin, soğanın ve havucun kabuklarını soyup dörde kesin.
Cam hazneye yağı, soğanı, patatesi ve havucu koyup taneciksiz çorba programında çalıştırın.
5 dakika sonra mercimeği, suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Program tamamlandığında çorbanız hazırdır.
|
Mercimek Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164611
Gönderme Tarihi: 03.May.2022
283 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kırmızı mercimek
1 soğan
1 havuç
Tuz
Üzeri için:
1 kaşık tereyağı
Nane
Kırmızı pul biber
1 su bardağı kırmızı mercimek yıkanır, düdüklü tencereye konur. Üzerine 1 orta boy havuç rendelenir.1 soğan yemeklik doğranır, mercimeklerin üstünü iki parmak çıkacak kadar su katılıp kapağı kapatılır. 15 dakika sonra ocaktan indirilir. Blenderden geçirilir. Servis tabağına aldıktan sonra minik bir sahanda kırmızı pul biber ve nane kavrulur, daha sonra tereyağı ilave edilir ve fazla tutmadan çorbanın üzerine gezdirilir. Limon sıkılarak afiyetle içilir.
|
Mercimek Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163416
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 ufak patates
1 orta boy havuç
1 adet soğan
Karabiber
Pul biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sıcak su
Balığın yanına giden kolay mercimek çorbası için önce tencereye sıvıyağ ekleyin. Ardından soğanı ekleyin. Hafif soteledikten sonra doğranmış patates ve havuçları da ekleyin.
Son olarak mercimeği de ekledikten sonra birkaç tur karıştırın ve sıcak suyu ekleyin. Kaynayınca tuzunu ve baharatları da ekleyin. Patates ve havuçlar iyice ezilince blenderden geçirin. Bir tur daha kaynattıktan sonra çorbanız hazır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 18.03.2024
|
Mercimek Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171286
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2023
252 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yarım kuru soğan
Yarım havuç
Yarım patates
1 diş sarımsak
1 su bardağı kemik suyu
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Tuz
Karabiber
Kimyon
Tencerenin içine yıkanmış mercimekleri koyun.
Üzerine 5 su bardağı su ekleyin.
Üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve tereyağı ekleyin.
Ocağın altını gür bir şekilde açın.
İçine kuru soğanı havucu ve patatesi küp küp kesip koyun.
Bir diş sarımsağı rendeleyip baharatları ekleyin.
15 dakika gür ateşte kaynattıktan sonra bir kere blendırdan geçirin.
Ardından içine bir su bardağı kemik suyunu ilave edip ocağı kısın.
Ara ara çorbayı karıştırın.
30 dakika sonra çorbanız hazır.
|
Mercimek Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167817
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2022
251 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
1 kase kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 litre su
1 tatlı kaşığı tuz, pul biber ve nane
Mercimeği ve pirinci yıkayıp pişireceğiniz tencereye alın. İçine sarımsakları ince ince, soğanı küp küp doğrayın. Üzerine 2 litre kaynamış suyu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısın. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek yarım saat kısık ateşte pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirip tekrar ocağa alın. Kıvamını arzunuza göre sıcak su ile açabilirsiniz.
Çorbanızın lezzetini artırmak için kemik suyu veya et suyu ile yapabilir, yoksa bulyon ile tatlandırabilirsiniz.
Son olarak pul biber ve nane ile süsleyin.
|
Mercimek Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171291
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2023
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı mercimekleri yıkayın.
Üzerine 5 su bardağı su dökün.
Çay kaşığı ucu kadar nane, pul biber ve fesleğen ekleyin.
1 arpa soğan soyup içine koyun.
Ardından bir sarımsak rendeleyin.
1 çay kaşığı kadar tereyağı koyup gür ateşte ocağa alın.
15 dakika sonra ocağın altını kısın.
|
Mercimek Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173346
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2023
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
Yarım çay bardağının yarısı kadar sıvı yağ
50 gr tereyağı
2 adet soğan. (orta boy)
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
Mercimek, soğanı yıkayıp tuz ilave ederek tencereye koyalım.
Üzerine 5 bardak su koyarak orta ateşte 20-25 dakika pişirelim.
Pişen malzememizi blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirelim.
Ayrı bir tencerede sıvı yağ ve un ekleyelim.
Un pembeleşmeye başlayınca salça ilave edelim.
Blendır da karıştırdığımız karışımı yağlı, unlu olan tenceremize katalım.
Tenceremizi karıştırarak 15 dakika bu şekilde pişirmeye devam edelim.
Tavada 50 gr tereyağı eriterek içine baharatları ilave edelim.
Tavada hazırlamış olduğumuz tereyağlı sosumuzu tencereye döküp 10 dakika karıştıralım.
Pişen çorbamız servise hazır.
Not: Mercimek, çok çabuk su çeker, ateşin orta derecede olmasına özen gösterelim. Özellikle kış aylarında mercimek çorbası yaparken çorbanın içine katacağınız havuç, kereviz, patates gibi sebzeler oldukça doyurucu ve faydalı bir kış çorbası yapmanızı sağlar.
|
Mercimek Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177056
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2024
194 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığından biraz az tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
3 su bardağı sıcak su
Küçük bir tencereye 1 yemek kaşığından biraz az tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağını alalım.
Ocağın altını yakıp tahta kaşıkla karıştırarak yağı eritelim.
Yağ eridikten sonra doğranmış bir adet soğan ve doğranmış 1 adet sarımsağı da ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar pişirelim.
Sarımsak yoksa 1 çay kaşığı sarımsak tozu da kullanabilirsiniz.
Mercimekleri yıkayıp süzelim. 1 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye soğanların üzerine ilave edip birkaç dakika daha kavuralım.
1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı nane ve 3 su bardağı sıcak suyu da ekleyip, karıştıralım, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Pişerken dibinin tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayalım.
Mercimekler piştikten sonra ocağın altını kapatalım, blenderı tencereye sokup pürüzsüz bir kıvam alana kadar çorbayı blenderdan geçirelim.
Çorbamız servise hazır.
|
Mercimek Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170634
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2023
187 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.vestel.com.tr
1 ölçü kabı mercimek
50 ml sıvı yağ
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı tuz
10 ölçü kabı (800 ml) ılık su
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kullanılacak Program:
Taneciksiz Çorba
800 ml ılık su pişirme haznesine alınır. Bol su ile iyice yıkanıp, süzülen mercimekler ilave edilir. Sıvı yağ ve tuz pişirme haznesine alınır, 4 eş parçaya ayrılan soğan ve patatesler ile 3-4 parçaya ayrılan havuçlar eklenir. Taneciksiz çorba programı seçilip başlat/durdur düğmesine basılarak 30 dakikalık pişirme süresi başlatılır. Dilerseniz lezzet katması için 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ayrı bir kapta kızdırmış olduğunuz iki yemek kaşığı tereyağına ilave ederek hazırlayacağınız sosu servis etmeden önce çorbanızın üzerinde gezdirebilirsiniz. Çorbanız hazırdır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 18.03.2024
|
Mercimek Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176861
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2024
177 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
7 su bardağı sıcak su (1400 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
Sosu için:
50 g tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Kolay mercimek çorbası için ocağa aldığımız uygun bir tencereye kırmızı mercimeği, bir kaç parçaya böldüğümüz soğanı ve yıkadığımız pirinci alalım. Biz mercimek çorbasını havuçsuz hazırladık ancak siz dilerseniz havuç kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Üzerine sıcak suyu ekleyelim ve ocağı açarak mercimekler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
Mercimekler yumuşadıktan sonra çorbamızı şöyle bir karıştıralım ve üzerine tuzu ve kimyonu ekleyerek blenderdan geçirelim.
Pürüzsüz bir kıvam alan çorbamızın üzerine gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Sosu için tavaya tereyağını alarak eritelim. Yağ eridikten sonra üzerine pul biberi ekleyelim ve kavuralım.
Toz kırmızı biberi de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Hazırladığımız tereyağlı sosu çorbamızın üzerine gezdirelim ve güzelce karıştıralım.
Yapımı oldukça basit mercimek çorbamız servise hazır.
|
Mercimek Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177322
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2024
173 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 adet havuç
Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
2 litre sıcak su
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.
Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.
Üzerine su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
Çorbamız kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir.
Eğer blenderiniz yoksa süzgeçten de geçirebilirsiniz.
Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir ve karıştırılır. 5 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır.
Kıvamı koyu gelirse size, bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.
|
Mercimek Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171837
Gönderme Tarihi: 04.May.2023
170 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 litre sıcak su (Yarısını tavuk suyu veya bulyonda olur)
Tuz
Karabiber
Tencereye sıvı yağla birlikte tereyağını alıp eritiyoruz.
Eriyen yağa soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
Yumuşayan soğanlara unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
Ardından iyice yıkadığımız mercimekleri ekliyoruz.
Üzerine su ilavesi yapıp, tuzu ve karabiberi attıktan sonra pişmeye bırakıyoruz. (Su ilavesi gerekebilir çorbanız koyu olursa biraz daha sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Pişen çorbayı blendırdan geçiriyoruz.
Son olarak ocaktan almadan hemen önce renk vermesi için zerdeçal ekleyip, karıştırıyoruz.
|
Mercimek Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171393
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2023
150 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolusu salça
1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
Soğanları küpler halinde doğrayıp zeytinyağı çeviriyoruz. Rengi değişmeye başladığında un ilave edip kavuruyoruz.Salça ilave ediyoruz karıştırıyoruz. Yıkadığımız mercimekleri ilave edip üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyip ezdirerek karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Mercimekler şiştiğinde el blenderinden geçiriyoruz. Evinizde blender yoksa bu şekilde de tüketilebilir.
Blenderden geçen çorbanın üzerine nane ilave edip bir taşım kaynatıp servis yapıyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.02.2024
|
Mercimek Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177199
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2024
83 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 adet ufak patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
İsteğe göre 1 diş sarımsak
Karabiber ve pulbiber
Tuz
Sıvıyağ
Sıcak su
Önce yağı koyun. Ardından doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin. Birkaç tur çevirdikten sonra salçayı ekleyin.
Ardından mercimeği, dilimlenmiş patatesi ve havucu ekleyin. Hepsini harmanlayın ve sıcak suyu üzeri geçinceye kadar ekleyin. Kaynayınca havuçlara ve patatese bakın. Eziliyorsa çorba hazır demektir. Blenderdan geçirin.
Ardından tekrar ocağa koyun. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Mercimek çorbası hazır.
|
Mercimek Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177313
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2024
71 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mercimekleri yıkayıp süzün. Soğanı, havucu ve patatesi küçük küçük doğrayın.
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanları kavurun. Ardından salçayı ekleyip biraz daha kavurun.
Doğranmış havuç, patates ve mercimekleri ekleyin. Su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Çorbayı blenderdan geçirip pürüzsüz hale getirin. İsteğe bağlı olarak limon suyu ekleyerek servis yapın.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179483
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2024
50 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı Su
2 su bardağı Et Suyu
2 kahve fincanı Kırmızı Mercimek
1 kahve fincanı Un
1 yemek kaşığı Yağ
Tuz
Karabiber
Ayıklanmış Mercimek 1 bardak su ile iyice pişinceye kadar kaynatılır. Süzgeçten geçirilir. Et suyu ve tuz katılarak 1-2 dakika daha kaynatılır.
Tencerede yağ eritilir. Üzerine un konarak hafifçe kavrulur. Bunların üzerine süzüp, pişirdiğimiz mercimekli et suyu yavaş yavaş dökülür. karıştırarak 10-15 dakika daha pişirilir.
Sıcak Servis yapınız.
|
Mercimek Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179212
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2024
46 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet soğan
1-2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
Nane
Tuz
Sıvı yağ
Öncelikle mercimekleri yıkayarak tencereye alıyoruz. Daha sonra patates, soğan, sarımsak ve havuçları soyup küp küp doğruyoruz ve mercimeklere ekliyoruz. Ardından üzerine gelecek kadar su ekleyip tüm malzemeler yumuşayıp ezilinceye kadar pişiriyoruz. Pişen malzemeleri iyice blenderden geçiriyoruz. Bu işlemden sonra ayrı bir tavada sıvı yağ, salça ve naneyi kızdırıp çorbamıza ilave ediyoruz. Eğer suyu az gelirse üzerine sıcak su ekleyebiliriz. Son olarak tuzunu da ayarlayıp birkaç dakika daha kaynatıyoruz. Çorbamız hazır.
|
|