Kısa URL: https://ml.md/lc23287
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008
2,600 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
2 su bardağı kırmızı mercimek
tuz
kırmızı biber
1 fincan sirke
1 baş soğan
8 su bardağı etsuyu ya da su
2 yumurta
3 kaşık sıvı yağ
2 kaşık un
Yapılışı:
Bir tencereye ince kıyılmış soğan ve yağ koyup pembeleşinceye kadar kavurun. 3 kaşık un ilave edip 5 dakika kadar kavurun. Mercimeğin suyunu ilave edip pişmeye bırakın. Tuz ve biberini koyduktan sonra mikserde çekin veyahut elekten geçirin. Ayrı bir yerde iyice çırpılmış yumurta ile sirkeyi ilave edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc25155
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2008
4,195 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı un
1 fincan sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı
kırmızıbiber
Sirke
Tuz
1- Mercimek ayıklanıp, yıkanır. Tencereye mercimek ve 5 su bardağı su konup haşlanır. Mercimek hamur gibi oluncaya kadar pişirilir.
2- Bir tavada yağ ile un kavrulup, meyane yapılır. Kaynamakta olan çorbaya meyane katılarak karıştırılır. Sarımsaklar havanda tuz ile dövülüp çorbaya katılır.
3- Tavada tereyağı kızdırılıp, buna kimyon, kırmızıbiber ve nane katılarak karıştırılıp çorbanın üzerinde gezdirilir.
4- Çorba ateşten alınıp yanında sirke ile servis yapılır.