Kısa URL: https://ml.md/lc25155
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2008
4,195 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı un
1 fincan sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı
kırmızıbiber
Sirke
Tuz
1- Mercimek ayıklanıp, yıkanır. Tencereye mercimek ve 5 su bardağı su konup haşlanır. Mercimek hamur gibi oluncaya kadar pişirilir.
2- Bir tavada yağ ile un kavrulup, meyane yapılır. Kaynamakta olan çorbaya meyane katılarak karıştırılır. Sarımsaklar havanda tuz ile dövülüp çorbaya katılır.
3- Tavada tereyağı kızdırılıp, buna kimyon, kırmızıbiber ve nane katılarak karıştırılıp çorbanın üzerinde gezdirilir.
4- Çorba ateşten alınıp yanında sirke ile servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc23287
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008
2,600 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
2 su bardağı kırmızı mercimek
tuz
kırmızı biber
1 fincan sirke
1 baş soğan
8 su bardağı etsuyu ya da su
2 yumurta
3 kaşık sıvı yağ
2 kaşık un
Yapılışı:
Bir tencereye ince kıyılmış soğan ve yağ koyup pembeleşinceye kadar kavurun. 3 kaşık un ilave edip 5 dakika kadar kavurun. Mercimeğin suyunu ilave edip pişmeye bırakın. Tuz ve biberini koyduktan sonra mikserde çekin veyahut elekten geçirin. Ayrı bir yerde iyice çırpılmış yumurta ile sirkeyi ilave edin.