|
Meyveli Beze |
|
Mebrure Ertürk
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Maltepe/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc514
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2005
3,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta akı
1 tutam tuz
1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısırunu
1 çay kaşığı beyaz üzüm sirkesi
200 gr. krema
mevsim meyvesi
Yumurtanın akını ve tuzu çırpma kabına alın. Mikserle köpürene dek çırpın. Şekerin yarısını ekleyin. 2-3 dakika daha çırpın. Kalan şekeri de ekleyin ve çırpmaya devam edin. 1 fincan mısırunu ve üzüm sirkesini çırpın. Yumurtalı karışıma ekleyin. Fırın tepsisinin üzerini yağlı kağıt ile kaplayın. 1 kaşık yardımıyla beze hamurlarından alıp yağlı kağıdın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 1 saat pişirin. Fırın soğuduktan sonra bezeleri çıkarın. İnce dilimlenmiş meyvelerle süsleyin. Krema ile birlikte servis yapın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 15.07.2015
|
Meyveli Beze |
|
aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2005
Mesajlar: 265 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc1378
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
2,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
yarım tatlı kaşığı vanilya
Çırpılmış krema
Meyve
Yumurta akları mikserin yüksek devrinde kar haline gelene dek iyice çırpılır. İçine şekerin yarısını ilave edip, tekrar çırpın. Şekerin geri kalanını da bu karışıma ilave edin. Vanilya ve şekeri ekleyip tekrar karıştırın. Tepsi üzerine bir tabaka yağlı kağıt yayın. Hazırladığınız yumurta akı karışımını kağıdın üzerine çember şeklinde yayın. Ilık fırında 20 dakika pişirin. Pembeleşmeden fırını kapatıp fırın kapağını açın 10 dakika içinde bırakın. Süre sonunda fırından çıkararak bezeleri kırmadan yağlı kağıttan ayırın bir tabağa alın. Üzerine çırpılmış kremayı ekledikten sonra meyveyle süsleyerek servis yapın.
|
Meyveli Beze |
|
garagız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75288
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2012
2,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beze için:
4 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz
İçi için:
1 paket (80 gramlık) beyaz çikolata
200 gr. çilek
2 adet kivi
1 adet portakal
50 gr. böğürtlen veya ahududu
Yumurta aklarını tuzla birlikte beş dakika çırpın. İçine pudra şekeri katıp kar gibi beyaz olana ve kabı ters çevirdiğiniz zaman dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkma torbasıyla istediğiniz şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında bir saat pişirin. Fırının kapağını açıp 20 dakika bekletin. Servis tabağına alıp içlerine benmari usulü eritilmiş çikolatayı paylaştırın ve üzerine iri doğranmış çilek, kivi, portakal, böğürtlen veya ahududu yerleştirin.
|
MEYVELİ BEZE |
|
gül den
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2014
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99951
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2014
2,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz
80 gr. beyaz çikolata
Dilediğiniz mevsim meyvesi
Yumurta aklarını tuzla beş dakika çırpın. İçine pudra şekeri katıp kar beyazı olana ve kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkma torbasıyla istediğiniz şekilde sıkın. 150 derecede bir saat pişirin. Fırının kapağını açıp 20 dakika bekletin. İçlerine eritilmiş çikolatayı paylaştırın ve doğranmış meyveleri üzerine yerleştirin.
|
Meyveli Beze |
|
ibrahim ibo
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc140463
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2019
601 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
5 yumurta akı
1 su bardağı süt
1 paket krem şantii
3 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
Böğürtlen, çilek, frambuaz, muz veya kivi gibi meyvelerden biri veya birkaçı
Yumurta aklarını mikserin düşük ayarı ile kar haline gelene dek çırpalım. Bir fiske tuzu, unu ve pudra şekerini azar azar ve çırpmaya devame derek ekleyelim. Yağlı kağıttan 15-20 cm. çaplı daire oluşturacak şekilde iki ayrı yuvarlak parça keselim. Beze hamurunu yağlı kağıt üzerine dairelin dışına taşmayacak şekilde yayalım. Bezeyi önceden ısıtılmış 140 derece ısılı fırında üzerleri kuruyana dek pişirelim ve fırının içinde soğutarak, bezeleri kağıdından ayıralım. Krem şantiyi sütle çırparak koyulaştıralım. İçine dilimlenmiş meyvelerin bir kısmını ekleyip karıştıralım. Bezelerden birinin üzerine meyveli kremayı yayıp kalan meyveleri dilimleyerek dizelim. Dİğer bezeyi meyveli kremanın üzerine yerleştirelim. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.
|
|