|
Meyveli Kup |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163128
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2022
320 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 adet frambuaz
5-6 adet çilek
1 adet muz
1 adet kivi
3 top vanilyalı dondurma
Üzerine:
Karamel sos
Çileklerin saplarını kopartın. Muz ve kiviyi soyup küp doğrayın. Meyveleri kup bardağına alın. Vanilyalı dondurmayı ekleyin. Üzerine karamel sos gezdirin. Frambuaz ve çileklerle süsleyip, hemen servis yapın
|
Meyveli Kup |
|
tren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc151101
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2020
444 defa indirildi / yazdırıldı
|
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Sosu için:
Mevsim meyveleri
1 paket çikolata sosu
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı parçalanmış yulaflı bisküvi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Tatlının muhallebisi için sütü tencereye alın.
İçine toz şeker, un ve nişasta ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.
Kaynama noktasına geldiğinde altını kısıp birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Soğuyan muhallebiye vanilya ve krem şantiyi ilave edip mikserle 3-4 dakika kadar çırpın.
Muhallebinin soğumasını beklerken çikolata sosunu sütle pişirin.
Bisküvileri parçalayıp cevizlerle karıştırın.
Meyvelerinizi dilimleyin ve tatlınızı servis edeceğiniz kupların diplerine yerleştirin.
Meyvelerin üzerine önce muhallebiyi ardından çikolata sosunu bölüştürün.
Son olarak ceviz bisküvi karışımını ve meyveleri de kuplara ilave edin.
Tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
|
Meyveli Kup |
|
gülüş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc129895
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2017
949 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
Tabanı için:
1 paket kakaolu bisküvi
Muhallebisi için:
125 gram margarin
1 litre süt
4 Türk kahvesi fincanı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Peltesi için:
3 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
3,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
Bisküvileri ufalayıp kupların dibine paylaştırın.
Margarin ve un hafifçe kavrulur.
Yavaş yavaş süt ilave edip karıştırılır.
Kaynamaya başlayıp koyulaştığı zaman altı kapatılır.
Şeker ve vanilya ilave edilip mikserle çırpılmaya devam edilir.
Soğuyuncaya kadar yaklaşık 15 dakika çırpılır.
Bisküvilerin üzerine pelteye de yer kalacak şekilde muhallebi konulur.
Muhallebi soğumaya başladığında pelte malzemelerinin tamamını bir tencereye koyup koyulaşıncaya kadar pişirin.
Muhallebilerin üzerine boşaltıp, soğuyunca dolaba kaldırın.
Servis yaparken üzerini meyve ile süsleyin.
|
MEYVELİ KUP |
|
ömercik
Aşçı
Kayıt: 02.01.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc32775
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2009
2,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
3 komposto şeftali
1 kase komposto vişne tanesi
2 su bardağı toz şeker
1 kg. süt
1.5 kahve fincanı pirinç unu
1 kahve fincanı buğday nişastası
1 su bardağı su
1 paket vanilya.
Hazırlanışı:
Şeftalileri ince ince dilimleyin. Ananas veya portakal da kullanabilirsiniz. Sütü tencereye alıp toz şeker ekleyerek kaynatın. Nişasta, pirinç unu ve 1 bardak suyu ayrı bir kasede karıştırıp şekerli süte yavaş yavaş ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Vanilyayı ekleyip ateşten alın. Servis kuplarına 2-3 kaşık kadar muhallebi koyup şeftali sosu ekleyin. Tekrar muhallebi ve vişne tanelerini ilave edin. Son sırayı muhallebi ile tamamlayın. Meyve dilimlerlyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.
|
Meyveli Kup |
|
sengül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc17767
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2007
2,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Gerekli malzeme:
1 kase çilek
2 şeftali,
2 kivi
3 çorba kaşığı kuşüzümü
4 çorba kaşığı meyve suyu
8 top dondurma
Çilekleri yıkayıp ayıklayın ve ince ince dilimleyin. Şeftali ve kivileri soyup küp küp doğrayın.
Hazırladığınız meyveleri derin bir kaba alıp kuş üzümü ve meyve suyunu ilave edin. Yavaşça karıştırıp buzlukta 1 saat bekletin.
4 dondurma kupunu buzdolabında soğutun. Her birine ikişer top dondurma yerleştirin. Meyve suyunda beklettiğiniz meyveleri kevgirle alıp kaselere paylaştırın. Kaptaki sosu üzerlerine gezdirip servis yapın.
|
Meyveli Kup |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7700
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2006
5,929 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kâse vişne
3 adet şeftali
1,5 bardak tozşeker
4 bardak süt
1 çay bardağı pirinç unu
yarım fincan nişasta
1 bardak su
1 paket vanilya.
Hazırlanışı:
Şeftalilerin ikisini soyup küçük küpler halinde doğrayıp, 2 çorba kaşığı tozşeker ile birlikte tavaya alıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan l şeftaliyi yıkayıp ince ince dilimleyin. Vişnelerin sapını ve çekirdeklerini temizleyin. Bol suda yıkayıp süzün. Tavaya alıp 4 çorba kaşığı tozşeker ilave edip kısık ateşte vişneler yumuşayıp karamela oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Süt ve kalan tozşekeri tencerede kaynatın. Nişasta, pirinç unu ve suyu ayrı bir kâsede karıştırıp süte yavaşça ilave edin. Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Vanilyayı ekleyip ateşten indirin. Servis kuplarına 2-3 santim kalınlığında muhallebi dükün. Üzerine şeftali sosu, muhallebi ve vişne sosunu da aynı şekilde ekleyin. En üste tekrar muhallebi döküp, şeftali dilimleri ile süsleyin. Soğuk servis yapın.
|
Meyveli Kup |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2692
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
2,970 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr krem şanti
250 gram taze (dondurulmuş da olabilir) vişne
200 gram yoğurt
vişne suyu
5 çorbakaşığı toz şeker
Krema
Krem şanti ve yoğurdu iyice karıştırın. Vişneleri tozşekerle 10-12 dakika kısık ateşte çevirdikten sonra, soğumaya bırakın. Şekerli vişnelerin yarısını yoğurtlu karışıma ilave edin ve buzlukta 30 dakika bekletin.
Üzerinde buz kristalleri oluşunca dışarı çıkarın ve çatalla ezin.
Kup kadehinin dibine, önceden ayırdığınız vişneleri koyun.
Üzerine bir parça vişne suyu gezdirdikten sonra yoğurtlu karışımdan döküp, üstünü krema ile süsleyip servis yapın. Arzu ederseniz kenarına küçük gofretler koyabilirsiniz.
|
|