|
Meyveli Kup |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2692
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
2,970 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr krem şanti
250 gram taze (dondurulmuş da olabilir) vişne
200 gram yoğurt
vişne suyu
5 çorbakaşığı toz şeker
Krema
Krem şanti ve yoğurdu iyice karıştırın. Vişneleri tozşekerle 10-12 dakika kısık ateşte çevirdikten sonra, soğumaya bırakın. Şekerli vişnelerin yarısını yoğurtlu karışıma ilave edin ve buzlukta 30 dakika bekletin.
Üzerinde buz kristalleri oluşunca dışarı çıkarın ve çatalla ezin.
Kup kadehinin dibine, önceden ayırdığınız vişneleri koyun.
Üzerine bir parça vişne suyu gezdirdikten sonra yoğurtlu karışımdan döküp, üstünü krema ile süsleyip servis yapın. Arzu ederseniz kenarına küçük gofretler koyabilirsiniz.
|
Meyveli Kup |
|
gülüş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc129895
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2017
949 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
Tabanı için:
1 paket kakaolu bisküvi
Muhallebisi için:
125 gram margarin
1 litre süt
4 Türk kahvesi fincanı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Peltesi için:
3 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
3,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
Bisküvileri ufalayıp kupların dibine paylaştırın.
Margarin ve un hafifçe kavrulur.
Yavaş yavaş süt ilave edip karıştırılır.
Kaynamaya başlayıp koyulaştığı zaman altı kapatılır.
Şeker ve vanilya ilave edilip mikserle çırpılmaya devam edilir.
Soğuyuncaya kadar yaklaşık 15 dakika çırpılır.
Bisküvilerin üzerine pelteye de yer kalacak şekilde muhallebi konulur.
Muhallebi soğumaya başladığında pelte malzemelerinin tamamını bir tencereye koyup koyulaşıncaya kadar pişirin.
Muhallebilerin üzerine boşaltıp, soğuyunca dolaba kaldırın.
Servis yaparken üzerini meyve ile süsleyin.
|
Meyveli Kup |
|
tren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc151101
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2020
444 defa indirildi / yazdırıldı
|
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Sosu için:
Mevsim meyveleri
1 paket çikolata sosu
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı parçalanmış yulaflı bisküvi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Tatlının muhallebisi için sütü tencereye alın.
İçine toz şeker, un ve nişasta ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.
Kaynama noktasına geldiğinde altını kısıp birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Soğuyan muhallebiye vanilya ve krem şantiyi ilave edip mikserle 3-4 dakika kadar çırpın.
Muhallebinin soğumasını beklerken çikolata sosunu sütle pişirin.
Bisküvileri parçalayıp cevizlerle karıştırın.
Meyvelerinizi dilimleyin ve tatlınızı servis edeceğiniz kupların diplerine yerleştirin.
Meyvelerin üzerine önce muhallebiyi ardından çikolata sosunu bölüştürün.
Son olarak ceviz bisküvi karışımını ve meyveleri de kuplara ilave edin.
Tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
|
Meyveli Kup |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163128
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2022
320 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 adet frambuaz
5-6 adet çilek
1 adet muz
1 adet kivi
3 top vanilyalı dondurma
Üzerine:
Karamel sos
Çileklerin saplarını kopartın. Muz ve kiviyi soyup küp doğrayın. Meyveleri kup bardağına alın. Vanilyalı dondurmayı ekleyin. Üzerine karamel sos gezdirin. Frambuaz ve çileklerle süsleyip, hemen servis yapın
|
|