|
Meyveli Parfe |
|
Köksal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2010
Mesajlar: 45 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc56178
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2010
2,279 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
4 yumurta akı
Yarım su bardağı süt
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı şeker
1 paket petit beure bisküvi
100 gr. vişne (taze veya dondurulmuş) ya da kiraz
100 gr. üzüm
100 gr. mürdüm eriği veya muz
Yumurta aklarını mikserin düşük ayarıyla kar haline gelene dek çırpalım. Yumurta aklarına azar azar şeker ekleyerek bir kaç dakika daha çırpalım. Ayrı bir kapta krem şantiye süt ekleyip çırparak koyulaştıralım. Krem şantiye yumurta aklarını ve çekirdekleri çıkarılmış vişneleri, yarıdan kesilmiş meyveleri kırılmış bisküvileri ekleyip karıştıralım. Bir kalıbın içini şeffaf folyo ile kaplayarak içine parfe harcını dolduralım. Parfe donana dek kalıbı buzlukta bekletelim. Daha sonra kalıbı buzluktan çıkarıp ters çevirerek parfeyi kalıptan çıkartalım. Üzerindeki folyoyu da çıkardıktan sonra parfeyi dilimleyerek servis yapalım.
|
MEYVELİ PARFE |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74706
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2012
2,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram şeftali nektarı veya çilek
1/2 adet portakalın kabuğunun rendesi
1/2 adet limonun kabuğunun rendesi
200 gram kuru üzüm
1 su bardağı fındık
2 su bardağı krem santi
300 gram krem peynir
1/2 su bardağı tozşeker
100 gram margarin
Margarini, krem peyniri ve krem şantiyi derince bir kapta mikserle iyice karıştıralım.
İçine tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız şeftalileri, tozşekeri, fındıkları, üzümleri, portakal ve limon kabuğu rendesini katıp, karıştıralım.
Dikdörtgen şeklindeki teflon veya cam kek kalıbının içini su ile ıslatıp, karışımı boşaltalım.
Üzerini düzeltip, dipfrizde 1 gün bekletip, servis yapmadan önce buzluğun altında buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra, dilimleyerek, servis yapalım.
|
Meyveli Parfe |
|
turgutlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc143725
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2019
560 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
100 gram tereyağı
1 paket labne peyniri
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon rendesi
1 çay bardağı kuru üzüm
2 adet şeftali
1 su bardağı vişne veya böğürtlen
10 yaprak nane
Krem şantiyi süt ile çırpın. Şeftalinin kabuklarını soyup minik minik doğrayın. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın. Şeklini almasını istediğiniz bir kaba ya da kuplara döküp derin dondurucuda bir gece bekletin.
|
Meyveli Parfe |
|
macenta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2019
Mesajlar: 44 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146024
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2019
1,394 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 mililitre krema
200 gram labne
4 yemek kaşığı pudra şekeri
20 adet pötibör bisküvi
20 adet çilek
30 adet ahududu
Pötibör bisküvileri un haline gelmeyecek şekilde parçalayın.
Çilekleri yıkayıp dilimleyin, ahududuları da yıkayıp ortadan ikiye ayırın.
Krema, pudra şekeri ve labneyi koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
Bisküvi parçalarını, çilekleri ve ahududuları içine ekleyip spatulayla alttan üste söndürmeden karıştırın.
Baton kek kalıbının tabanına kenarları sarkacak şekilde streç film serin.
Parfe karışımını kalıba döküp streç filmle üzerini kapatın.
3-4 saat buzlukta dondurduğunuz parfeyi servis etmeden önce birkaç dakika dışarıda bekletip yumuşatın.
Streçi üzerinden alıp dilimleyerek servis edin. Arzu ederseniz üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpebilir ya da çikolata sosu gezdirebilirsiniz.
|
Meyveli Parfe |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157410
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021
351 defa indirildi / yazdırıldı
|
14-15 adet çilek
2 su bardağı soğuk süt
2 poşet krem şanti
1 paket petibör bisküvi
Yarım çay bardağı kadar damla çikolata
Yarım çay bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
1 paket şekerli vanilin
Meyveli parfe için öncelikle çilekleri minik doğruyoruz. Bir paket bisküviyi de elimizle küçük parçalara bölüyoruz.
Derin bir kaba iki poşet krem şantiyi ve sütü koyup kıvam alana kadar çırpıyoruz ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpıyoruz. Ardından bisküvi, çikolata, çilek ve cevizi ekleyip kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz.
Diğer tarafta uzun kek kalıbına streç film geçirip hazırladığımız harcı döküyoruz ve spatula ya da kaşıkla hafifçe bastırarak düzeltiyoruz. Buzlukta 4-5 saat dinlendiriyoruz. Servis etmeden 5-6 dakika önce buzluktan çıkarıyoruz.
Not: Çilekli parfede veya diğer parfe tariflerinde isteğe göre içine meyve kurusu ekleyebilirsiniz. Çilekli parfe süslemesinde istediğiniz meyveyi kullanabilir veya üzerine çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz.
|
Meyveli Parfe |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163062
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2022
180 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu (200 ml) krema
120 gram bitter çikolata
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
2 adet kivi
8-10 adet çilek
2 dilim kakaolu kek
Çikolata sos için:
100 ml krema (1 kutu 200 ml)
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Üzerine:
Çilek
Kivi
Kremayı bir kaba alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ayrı bir kaba, parçalara ayırdığınız çikolatayı koyun ve üzerine kremayı dökün. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan krem şanti ile soğuk sütü bir kasede çırpın. Soğuyan çikolatayı çırparak kabartın ve üzerine krem şantiyi ilave ederek 1-2 dakika çırpın. Doğranmış meyve ve ufalanmış kek dilimlerini ekleyin. Karışımı alüminyum folyo serilmiş derin bir cam kaba boşaltın ve derin dondurucuda donana kadar bekletin. Çikolata sos için, kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Elinizle kırıp, bir kaba aldığınız bitter çikolatanın üzerine boşaltın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Donan parfeyi servis tabağına ters çevirip çıkarın. Ilınmış çikolata sosu üzerine gezdirip, meyve dilimleriyle süsleyin.
|
Meyveli Parfe |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166214
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı fındık veya ceviz
1 paket vanilya
1 büyük muz
15- 20 adet çilek
1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri için:
Çikolata sosu
2 su bardağı süt
Öncelikle sütü ve krem şantiyi bir kaba alıp mikserle çırpın.
Ardından; kırılmış bisküviyi, damla çikolatayı, vanilyayı, fındığı, küçük doğranmış çilek ve muzu ilave edip iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı kek kalıbına buzdolabı poşeti serdikten sonra dökün.
Poşetin üzerini kapatıp dondurucuda 4- 5 saat bekletin.
Çikolata sosu için; hazır sosu 2 su bardağı sütle pişirip soğutun.
Parfeyi kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.
Üzerine soğumuş çikolata sosunu döküp servis edin.
|
|