Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Baton Pasta Tarifleri > Meyveli Parfe (7 adet - 147,767 defa bakıldı)

Meyveli Parfe


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Meyveli Parfe

Köksal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.09.2010
Mesajlar: 45
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc56178
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2010
2,279 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
4 yumurta akı
Yarım su bardağı süt
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı şeker
1 paket petit beure bisküvi
100 gr. vişne (taze veya dondurulmuş) ya da kiraz
100 gr. üzüm
100 gr. mürdüm eriği veya muz

Yumurta aklarını mikserin düşük ayarıyla kar haline gelene dek çırpalım. Yumurta aklarına azar azar şeker ekleyerek bir kaç dakika daha çırpalım. Ayrı bir kapta krem şantiye süt ekleyip çırparak koyulaştıralım. Krem şantiye yumurta aklarını ve çekirdekleri çıkarılmış vişneleri, yarıdan kesilmiş meyveleri kırılmış bisküvileri ekleyip karıştıralım. Bir kalıbın içini şeffaf folyo ile kaplayarak içine parfe harcını dolduralım. Parfe donana dek kalıbı buzlukta bekletelim. Daha sonra kalıbı buzluktan çıkarıp ters çevirerek parfeyi kalıptan çıkartalım. Üzerindeki folyoyu da çıkardıktan sonra parfeyi dilimleyerek servis yapalım.


MEYVELİ PARFE

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc74706
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2012
2,092 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram şeftali nektarı veya çilek
1/2 adet portakalın kabuğunun rendesi
1/2 adet limonun kabuğunun rendesi
200 gram kuru üzüm
1 su bardağı fındık
2 su bardağı krem santi
300 gram krem peynir
1/2 su bardağı tozşeker
100 gram margarin

Margarini, krem peyniri ve krem şantiyi derince bir kapta mikserle iyice karıştıralım.
İçine tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız şeftalileri, tozşekeri, fındıkları, üzümleri, portakal ve limon kabuğu rendesini katıp, karıştıralım.
Dikdörtgen şeklindeki teflon veya cam kek kalıbının içini su ile ıslatıp, karışımı boşaltalım.
Üzerini düzeltip, dipfrizde 1 gün bekletip, servis yapmadan önce buzluğun altında buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra, dilimleyerek, servis yapalım.


Meyveli Parfe

turgutlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.06.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc143725
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2019
560 defa indirildi / yazdırıldı




2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
100 gram tereyağı
1 paket labne peyniri
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon rendesi
1 çay bardağı kuru üzüm
2 adet şeftali
1 su bardağı vişne veya böğürtlen
10 yaprak nane

Krem şantiyi süt ile çırpın. Şeftalinin kabuklarını soyup minik minik doğrayın. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın. Şeklini almasını istediğiniz bir kaba ya da kuplara döküp derin dondurucuda bir gece bekletin.



Meyveli Parfe

macenta
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.10.2019
Mesajlar: 44
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc146024
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2019
1,394 defa indirildi / yazdırıldı




300 mililitre krema
200 gram labne
4 yemek kaşığı pudra şekeri
20 adet pötibör bisküvi
20 adet çilek
30 adet ahududu

Pötibör bisküvileri un haline gelmeyecek şekilde parçalayın.
Çilekleri yıkayıp dilimleyin, ahududuları da yıkayıp ortadan ikiye ayırın.
Krema, pudra şekeri ve labneyi koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
Bisküvi parçalarını, çilekleri ve ahududuları içine ekleyip spatulayla alttan üste söndürmeden karıştırın.
Baton kek kalıbının tabanına kenarları sarkacak şekilde streç film serin.
Parfe karışımını kalıba döküp streç filmle üzerini kapatın.
3-4 saat buzlukta dondurduğunuz parfeyi servis etmeden önce birkaç dakika dışarıda bekletip yumuşatın.
Streçi üzerinden alıp dilimleyerek servis edin. Arzu ederseniz üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpebilir ya da çikolata sosu gezdirebilirsiniz.



Meyveli Parfe

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157410
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021
351 defa indirildi / yazdırıldı




14-15 adet çilek
2 su bardağı soğuk süt
2 poşet krem şanti
1 paket petibör bisküvi
Yarım çay bardağı kadar damla çikolata
Yarım çay bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
1 paket şekerli vanilin

Meyveli parfe için öncelikle çilekleri minik doğruyoruz. Bir paket bisküviyi de elimizle küçük parçalara bölüyoruz.
Derin bir kaba iki poşet krem şantiyi ve sütü koyup kıvam alana kadar çırpıyoruz ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpıyoruz. Ardından bisküvi, çikolata, çilek ve cevizi ekleyip kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz.
Diğer tarafta uzun kek kalıbına streç film geçirip hazırladığımız harcı döküyoruz ve spatula ya da kaşıkla hafifçe bastırarak düzeltiyoruz. Buzlukta 4-5 saat dinlendiriyoruz. Servis etmeden 5-6 dakika önce buzluktan çıkarıyoruz.

Not: Çilekli parfede veya diğer parfe tariflerinde isteğe göre içine meyve kurusu ekleyebilirsiniz. Çilekli parfe süslemesinde istediğiniz meyveyi kullanabilir veya üzerine çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz.



Meyveli Parfe

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163062
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2022
180 defa indirildi / yazdırıldı




1 kutu (200 ml) krema
120 gram bitter çikolata
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
2 adet kivi
8-10 adet çilek
2 dilim kakaolu kek
Çikolata sos için:
100 ml krema (1 kutu 200 ml)
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Üzerine:
Çilek
Kivi

Kremayı bir kaba alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ayrı bir kaba, parçalara ayırdığınız çikolatayı koyun ve üzerine kremayı dökün. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan krem şanti ile soğuk sütü bir kasede çırpın. Soğuyan çikolatayı çırparak kabartın ve üzerine krem şantiyi ilave ederek 1-2 dakika çırpın. Doğranmış meyve ve ufalanmış kek dilimlerini ekleyin. Karışımı alüminyum folyo serilmiş derin bir cam kaba boşaltın ve derin dondurucuda donana kadar bekletin. Çikolata sos için, kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Elinizle kırıp, bir kaba aldığınız bitter çikolatanın üzerine boşaltın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Donan parfeyi servis tabağına ters çevirip çıkarın. Ilınmış çikolata sosu üzerine gezdirip, meyve dilimleriyle süsleyin.



Meyveli Parfe

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166214
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı




2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı fındık veya ceviz
1 paket vanilya
1 büyük muz
15- 20 adet çilek
1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri için:
Çikolata sosu
2 su bardağı süt

Öncelikle sütü ve krem şantiyi bir kaba alıp mikserle çırpın.
Ardından; kırılmış bisküviyi, damla çikolatayı, vanilyayı, fındığı, küçük doğranmış çilek ve muzu ilave edip iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı kek kalıbına buzdolabı poşeti serdikten sonra dökün.
Poşetin üzerini kapatıp dondurucuda 4- 5 saat bekletin.
Çikolata sosu için; hazır sosu 2 su bardağı sütle pişirip soğutun.
Parfeyi kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.
Üzerine soğumuş çikolata sosunu döküp servis edin.







Meyveli Parfe Tarifleri Baton Pasta Tarifleri



(7 adet Meyveli Parfe 147,767 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort