|
Meyveli Pasta |
|
devir
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.05.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc142709
Gönderme Tarihi: 14.May.2019
572 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
2 bardak toz şeker
4 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 bardak mandalina suyu
1 bardak sıvı yağ
1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 paket tart jölesi
1 adet kivi
1 adet mandalina
1 adet muz
4 adet çilek
Krem şantiyi sütle çırpıp buzdolabında bekletin. Yumurtaları, toz şekerle 10 dakika çırptıktan sonra yağı içine atın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip 5 dakika daha çırpın. Yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökün. 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
Mandalina suyunu toz şekerle karıştırın. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Kek soğuduktan sonra üstüne krem şantiyi sürün. Muz, mandalina, kivi ve çilekle üzerini süsleyin. Tart jölesini 1 çay bardağı sıcak suda eritin. Jöle soğumadan kaşıkla meyvelerin üzerine dökün.
Not: Tuz, keki lezzetlendirir. Meyvelerin üzerini de jöleyle kaplarsanız rengi parlak olur, kararmaz.
|
Meyveli Pasta |
|
memetcan
Aşçı
Kayıt: 15.05.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc150643
Gönderme Tarihi: 19.May.2020
391 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şu hamuru için:
1 su bardağından 1 parmak fazla su
1,5 su bardağı un
7 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı deniz tuzu
4 yumurta
Pastacı kreması için:
Yarım kg süt
1 vanilya çubuğu yada toz vanilya
5 adet yumurta sarısı
1 su bardağından az şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
6 yemek kaşığı krema
Mandalina-limon rendesi
Süslemesi için:
Altın çilek
Yaban mersini
Çilek
Şu hamurunu hazırlamak için bir tencereye su, tereyağı ve tuzu karıştıralım. Iyice toplandıktan sonr altını kapatıp soğuması için dinlendirelim. Soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırıp mikser ile karıştırıyoruz. Asla hepsini bir anda koymayalım. İyice hamurun yumurtayı çektiğinden emin olduktan sonra diğer yumurtayı ekleyelim. Daha sonra kaşık yada krema poşeti yardımı ile ceviz büyüklüğünde toplar yapıp fırın tepsisine dizelim. 180 derecede 20-25 dakika arasında rengini kontrol ederek çıkartabilirsiniz. Fırınlama süresinde sakın fırın kapağını açmayınız. Yanlışlıkla açarsanız profiterol toplarının bir anda söneceğini göreceksiniz maalesef.
Ayrı bir tencerede çiğ krema haricindeki tüm pastacı kreması malzemelerini kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra çiğ kremayı da ekleyip soğuması için dinlendiriyoruz.
Her iki malzeme de soğuduktan sonra kremayı ister dolgu aparatıyla doldurun yada topları bıçak ile kesip kaşık ile de doldurabilirsiniz. En son kalan kremayı topların üzerine gelişi güzel uygulayıp istediğiniz meyve ile pastanızı süsleyebilirsiniz. Biraz buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Meyveli Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168612
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2022
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
170 g un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta
130 g toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Dolgu:
2 adet muz
2 adet kivi
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Krema:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
10 - 15 adet çilek (orta boy)
1 adet kivi
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm) veya
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
24 veya 26 cm çapındaki kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırarak ayırın, kelepçeyi çözün ve pandispanyayı kalıptan çıkarın. Tel üzerine alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pişirme kağıdını ayırın ve enlemesine üçe kesin.
Muz ve kivinin kabuklarını soyun ve dilimleyin.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.
Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Üzerine pastacı kremasının yarısını yayın ve muzları sıralayın. Üzerine ikinci katı kapatın ve kalan sütün yarısı ile ıslatın. Kalan pastacı kremasını yayın, kivileri sıralayın ve son katı kapatın. Kalan süt ile ıslatın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin.
Kivi ve çilekleri uygun boyutlarda kesip pastanın üzerine sıralayın.
Tartiöle ve 2 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine 2,5 çay bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 2-3 dakika karıştırarak soğutun. Kaşık ile meyvelerin üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
|
|