|
Meyveli Tartolet |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8196
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
4,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı pudraşekeri
Yeteri kadar vanilya
125 gram tereyağı
Rendelenmiş portakal kabuğu.
Hamur tahtası üzerine un elenir, ortası açılır. Açılan yere şekerle tereyağı, rendelenmiş portakal kabuğu ya da limon, gerektiği kadar vanilya konularak iyice hallolunur. Dört adet yumurta kırılır, onunla da halledilir yavaş yavaş un yedirilerek yoğurulur. Bir kenara hafif un serpilerek bırakılır, üzerine rutubetli bez örtülür. On beş dakika sonra tahta üzerine un serpilir, merdane ile hamur küçük parmak kalınlığında açılır. Teneke kalıplar ile istenilen şekilde kesilir. Pişecek tepsiye konup üzerine yumurtanın sarısı arzu edilen meyve şekerlemesi, kıyılmış badem, fıstık, susam konur. Sıcak fırında altı üstü bir sıcaklıkta olmak üzere pişirilir.
ML® Armutlu Tartolet için tıklayın
|
Meyveli Tartalet |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53974
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
3,596 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 adet orta boy şeftali
1 adet orta boy armut
2 adet orta boy kivi
200 g çilek
100 g jöle
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 fincan pudra şekeri
1/3 margarin
1 adet yumurta
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta sarısı
1 fincan pirinç unu
1 paket vanilya
1/2 fincan mısır nişastası
Hazırlanışı
Derince bir kapta un, pudra şekeri ve margarin, yumurtayla beraber karıştırılarak hamur hâline getirilir. Önceden hazırlanan tart kalıplarına elle açılarak yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırına sürülür. Pembeleşince fırından çıkarılarak, soğutulur ve parçalanmadan kalıptan çıkarılır. Krema için süte, şekerin çoğunluğu dökülerek, ocakta kaynatılır. Ayrı bir tencerede 4 yumurta sarısı, vanilya ve kalan şeker çırpılır. Daha sonra pirinç unu ve nişasta çırpılmış harcın içine katılır ve 1-2 dakika daha çırpılır. Ocakta kaynatılan süt, bu karışımın içine dökülerek topaklaşmaması için hızlı bir şekilde karıştırılır. Karışım ocakta kaynatılır ve ara sıra karıştırarak soğumaya bırakılır. Soğuyan krema tart hamurunun içine yayılır, üzerine meyveler estetik bir şekilde dizilir. Son olarak parlaklık vermesi için üzerine jöle sürülür. 30 dakika buzdolabında bekletildikten sonra servis tabağına alınarak soğuk servis yapılır.
|
Meyveli Tartolet |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc5209
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006
3,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milföy Hamuru İçin:
150 gr Un
85 gr Margarin
75 gr Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Limon Kabuğu Rendesi
1 Tutam Tuz
İç İçin:
2 Yumurta Sarısı
50 gr Tozşeker
25 gr Un
300 ml Süt
1 Çay Kaşığı Vanilya
450 gr Karışık Meyve(Üzüm,Muz,Çilek,Kivi Vs.)
100 gr Bitter Çikolata
Unu, tuzu ve parçalara ayırdığınız margarini bir kapta yoğurun.Çırpılmış yumurta sarısını,toz şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave edin.Pütürsüz,yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edin.Hamuru bir naylona sarıp serin bir yerde 15-20 dk bekletin.
Turtalet kaplarını yan yana dizin.Hamuru bir merdaneyle,kalıpların eni kalınlığında açın ve kapların üzerine yayın.Elinizle hamuru her kabın içine bastırarak yerleştirin.Merdaneyle kapların üzerinden geçin ve kalan parçayı alın.Hamurun ortasına kuru fasülye veya mercimek koyun. 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin.Fasulye veya mercimekleri çıkartıp tekrar 5 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra turtaletleri kaplardan çıkarın.Kremayı hazırlayın.Meyveleri yıkayıp,varsa çekirdeklerini çıkarın. Çikolatayı parçalara bölüp benmari usulü eritin.Marmelatı da benmari usulü sulandırın. Her tartaletin üzerine biraz çikolata sürüp soğumaya bırakın. Kremayı tartaletlere eşit miktarda dağıtın. Meyveleri kremanın üzerine yerleştirin. En üste bir kat marmelat sürün.
ML® Meyveli Tartolet için tıklayın
|
Meyveli Tartölet |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75770
Gönderme Tarihi: 15.May.2012
3,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
Mini tartöletler için:
60 gr. margarin
100 gr. un
15 gr. pudraşekeri (2 çorba kş.)
25 ml. su
Kreması için:
18 gr. un
10 gr. nişasta (4 çay kş.)
60 gr. tozşeker (4 çorba kş.)
20 gr. süttozu (3 çorba kş.)
1 yumurta
200 ml. su
1 tutam vanilin
300 gr. karışık mevsim meyveleri veya komposto meyveler
Fırınınızı 200°C'ye getirip ısıtın. Tartöletleri hazırlamak için margarini, unu, şekeri ve suyu bir kapta yoğurarak hamur haline getirin.
Minik tartölet kalıplarını yağlayın. Tartölet hamurlarını kalıpların boyutunda kesip kalıplara yerleştirin. Kenarlarından sarkan hamur parçaları varsa bir bıçakla keserek alın. Hamurların üzerini fazla kabarmamaları için çatalla delin. Sıcak fırına sürerek altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
Tartöletler pişerken kremasını hazırlayın. Bunun için unu, nişastayı, şekeri, süttozunu, yumurtayı, suyu ve vanilini, çırparak kısık ateşte krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Kremayı bir sıkma torbasına doldurun. Tartöletleri fırından alıp kendi kalıplarında soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca, ters çevirerek tartöletleri kalıplardan çıkarın. Krema sıkarak içlerini doldurun. Üzerine meyveleri dizerek servis yapın.
|
Meyveli Tartolet |
|
efor
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Etlik-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43219
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
2,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
Basit tart hamurunu yaklaşık 3 mm. kalınlığında açın. Kalıpların büyüklüğünde kesin. Sonra kalıpların içine yerleştirin. Parmaklarınızla kenarlarına iyice bastırın.
Fırına sokmadan önce çatalla delikler açın. Kızdırılmış fırında yaklaşık 15 dakika kızartın.
Kalıpları fırından alın ve soğumaya bırakın. Kalıplardan pastacıkları çıkartın. Şeker, hindistancevizi ile karıştırılmış galeta ununu içlerine serpin.
Bütün veya ufalanmış meyvalarla pastacıkların içlerini doldurun (çilek, şeftali vs). Üzerlerine glase sürün fakat glasenin rengi ve tadı meyvalara uygun olmalıdır.
|
Meyveli Tartöletler |
|
PROZAC
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2009
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44287
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2009
2,878 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
150 gram margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
Meyvesi için:
600 gram kivi, armut, vişne
2 çorba kaşığı vişne reçeli
Krema için:
2,5 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
35 gram margarin
3 yumurta sarısı
1/2 çay kaşığı vanilya
Hamuru için unu eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Küp, küp kesilmiş margarin ve diğer malzemeleri ilave edin. Hızla yoğurun. Yarım saat kadar dinlendirin. Bu sürenin sonunda hamuru merdaneyle açm. Tartölet kalıplarına yerleştirin. Hamuru çatalla birkaç yerinden delin. 30-35 dakika pişirin. Krema için bir tencereye yumurtalar, şeker ve vanilyayı koyun. Karıştırın. İçine kaynar sütün dörtte birini katın. Unu ilav eedin. Bu karışıma kalan kaynar sütü de ekleyip, karıştırın. Tencereyi orta hararetteki ocağa koyun. 3-5 dakika telle çırparak pişirin. Ocaktan alın. İçine margarini ilave edip, arasıra karıştırarak soğutun. Hazırladığınız kremayı tartöletlerin üzerine yayın. Küçük kesilmiş meyveleri dizin. Son olarak üzerlerine hafifçe sulandırılmış vişne reçelini fırçayla sürüp, servis yapın.
|
Meyveli Tartolet |
|
zehraaytekin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2007
Mesajlar: 31 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc19107
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2007
2,819 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
250 g un,
50 g pudra sekeri,
1 yumurta,
1 yumurta sarısı,
1 tutam tuz,
100 g tereyağı ya da margarin,
kuru fasulye.
Tarteletlerin üstü:
350 g frenk üzümü, ahududu ve çilek,
2 tatlı kasığı pudra sekeri,
Hamur: Unu ve pudra şekeri bir kaba süzün, ortasını açın, yumurtayı, yumurta sarısını ve tuzu ortaya koyun, yağı fındık büyüklüğünde kesin ve kenara dizin. Hamur yoğurun. Hamuru top halinde folyoya sarın ve 1 saat buzdolabına kaldırın.
Hamuru açın ve yağlanmış kalıplara döşeyin, kenarların üstüne çıkan hamuru kesin. Çatal batırın, fasulye koyun, tartları 200 derecede 20 dakika pişirin. Fasulyeleri çıkarın, tartları soğumaya bırakın. Meyveleri yıkayarak ayıklayın. 100 g meyveyi pudra şekeri ile püre haline getirin. Kalan meyveleri tartlara dizin, üzerine püreyi dökün.
|
Meyveli Tartöletler |
|
saniyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66421
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011
2,466 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 çorba kaşığı un
150 gr. margarin
2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Bir tutam tuz Üzeri için:
1 paket krem şanti
Dilediğiniz mevsim meyveleri
1 adet limonun suyu
3 çorba kaşığı pudraşekeri
Hamur malzemelerini yoğurun ve 15 dakika dinlendirin. Tart kalıplarını yağlayın. Hamurdan parçalar kopararak elinizle düzeltin ve kalıplara bastırarak yerleştirin. Pişerken kabarmaması için çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Krem şantiyi hazırlayın. Soğumuş tartların içine krem şanti doldurun, doğranmış ve limon suyu ve pudraşekeriyle karıştırılmış meyveleri üzerine yerleştirerek servis yapın.
|
Meyveli Tartoletler |
|
avşar kızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc121149
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2016
1,415 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
Tart hamuru malzemeleri:
200 gr un
125 gr margarin
50 gr pudra şekeri
1 adet yumurta
Tart kreması malzemesi:
80 gr un
180 gr toz şeker
1/5 litre süt
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 temek kaşığı margarin
Tart kremasını hazırlanışı:
Unu şekeri ve limon kabuğu rendesini bir tencereye koyun.İçine yumurtayı kırıp bir telle iyice karıştırdıktan sonra sütü kaynar olarak ilave edin.Ateşe koyup yanmaması için dikkat ederek telle karıştırıp birkaç taşım kantatın.Ateşten alınca vanilya ekleyin.Margarini ilave edip biraz karıştırın.Soğuyunca tartoletlerin üzerinde kullanın.
Elenmiş unun içinde donmuş margarini bıçakla kayboluncaya kadar kıyın.Sonra içine şekeri ve yumurtayı ekleyip hamur yoğurun.Tartolet kalıplarının içini yağlayın.Hamuru kalıbın içine koyun.Kenarlarını bastırarak tartolet kalıbının içine döşeyin.Boş olarak pişirin.Soğuyunca içine pasta kremasını yayın.Üzerine dilimlenmiş mevsim meyvelerini dizin.Tart jölesinin kutunun üzerindeki tarife göre hazırlayıp meyvelerin üzerine yayın.
|
Meyveli Tartolet |
|
sarı-beyaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc128625
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2017
1,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
100 gr un
50 gr tereyağı (oda ısısında)
30 gr pudra şekeri
1 yumurta
2 gr kabartma tozu
1 gr vanilya
Mevsim meyveleri
Krema için:
100 ml süt
20 gr tereyağı
25 gr un
1 yumurta
35 gr toz şeker
1 gr vanilya
Un, tereyağı, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı hamur yoğurma kabında karıştırıp yoğurun. Hamuru merdaneyle 1.5 cm kalınlığında açın ve içleri yağlanmış tart kalıplarının içine yerleştirin. önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Krema için, süt, tereyağı, un, yumurta, vanilya ve toz şekeri tencerede karıştırın. Karıştırmaya devam ederek muhallebi kıvamında pişirin ve soğutun. Kremayı pişmiş ve soğumuş tart hamurlarının içine paylaştırın. Üzerini mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın.
|
Meyveli Tartolet |
|
tarla tapan
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc136877
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2018
714 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://naturelkaseyirdefteri.com/
Taban için;
100 gr (1 su bardağı) toz badem (veya toz fındık)
2 tatlı kaşığı erimiş hindistan cevizi yağı (veya tereyağ)
2 yemek kaşığı elma suyu konsantresi
Krema için;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı hindistan cevizi unu @naturelkapowders
1 yemek kaşığı bal
Fırınınızı 160°C ısıtın.
Bir kapta yağ, toz badem ve tatlandırıcıyı elinizle karıştırın ve hamuru 2 adet orta boy tartölet kalıbı için bölüp elinizle tabanına ve kenarlarına doğru yayın.
Fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.
Çıkartınca soğumaya bırakın.
Süt, nişasta ve unu bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.
Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
Ilındıktan sonra balı ekleyip karıştırın (Balı pişirmeyin!! Kanserojen maddeye çevirirsiniz)
Soğuyan kremayı tart tabanının üzerine yayıp istediğiniz meyve ile süsleyin.
|
Meyveli Tartölet |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153672
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2020
305 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Kreması için:
3 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı tereyağı
100 gram labne peyniri
Süslemek için:
Dilediğiniz meyveler
Tart jölesi
Unu çok derin olmayan bir kaba alın.
Tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve kabartma tozunu ekleyip elinizle ortadan dışa doğru karıştırmaya başlayın.
Özleşen hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
Tezgahı unlayıp hamuru merdaneyle açın.
Tartölet kalıplarınızın boyunda kesip kestiğiniz hamurları hafifçe bastırarak kalıplara yerleştirin. Kenarlarını da parmağınızla bastırıp oturtun.
Hamurları çatal ucuyla delip fırın tepsisine yerleştirin.
Ortalarına minik fırın kağıtları ve birkaç adet nohut koyup kabarmasını önleyin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tartöletleri 25 dakika kadar fırınlayın.
Tabanlar pişerken kreması için un, süt, yumurta sarısı, nişasta ve toz şekeri bir tencerede çırptıktan sonra muhallebi gibi pişirin.
Göz göz olan kremayı ocaktan alıp içine tereyağını ve labne peynirini ilave edin ve mikserle çırparak soğutun.
Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurup hazırladığınız tabanların içine doldurun.
Dilediğiniz meyveleri üzerine dilediğiniz şekilde yerleştirip hazırladığınız tart jölesini bir fırçayla sürerek meyveleri glaze edin.
Soğuttuğunuz tartöletleri servis edebilirsiniz.
|
Meyveli Tartolet |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169657
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2023
286 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 yumurta
1 yemek kaşığı süt
2 su bardağı un
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutam tuz
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
Yaklaşık 350 - 400 g mevsim meyveleri
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
Kalıp:
Tartolet kalıbı
Yumurta sarılarını bir kaseye alın, sütü ekleyin ve çatal ile iyice karıştırın.
Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.
Çırptığınız yumurta sarılarını ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Tartolet kalıplarını margarin ile yağlayın.
Hamuru buzdolabından çıkarıp 10 eşit parçaya bölün. Her birini önce merdane ile açıp daha sonra elinizle hafif bastırarak kalıpların içlerine yayın. Çatal ile birçok yerinden delin, üzerlerini kapatın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda tartoletleri buzdolabından çıkarıp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Daha sonra kalıplardan çıkarın ve servis tabağına sıralayın.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kremayı tartoletlerin tabanlarına yayın.
Meyveleri ayıklayıp dilimleyin ve tartoletlerin üzerine sıralayın.
Tartjöle ve 2 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine 2,5 çay bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 1 dakika karıştırarak soğutun. Kaşık ile meyvelerin üzerine yayın.
Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.
|
Meyveli Tartolet |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166269
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2022
265 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
150 gr. tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Kreması için:
500 ml süt
Yarım su bardağından biraz fazla mısır nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr. tereyağı
1 poşet krem şanti
Üzeri için:
Mevsim meyveleri
İlk olarak hamuru hazırlayalım. Bunun için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta, toz şeker, vanilya ve tuzu ekleyelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur yoğuralım. Hamuru yoğurduktan sonra streç film ile saralım ve dinlenmesi için 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
Kreması için tenceremize süt, mısır nişastası ve şekeri ekleyerek karıştıralım. Koyulaşıp kıvam alana kadar pişirelim. Kaynayıp göz göz olan kremanın altını kapatarak içerisine vanilya ve tereyağı ekleyelim, güzelce karıştıralım. Daha hızlı soğuması için kremayı ayrı bir kaba aktaralım ve üzerini hava almayacak şekilde streçleyelim. Krema oda sıcaklığına geldikten sonra içerisine krem şanti ilave edelim ve çırpalım. Üzerinin kabuklanmaması için tekrar streçleyelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım. Tezgaha bir parça pişirme kağıdı alıp hamuru üzerine yerleştirelim. Bıçak yardımı ile iki eşit parçaya keselim. Parçalardan önce bir tanesini elimizle yuvarlayalım ve pişirme kağıdı üzerine alalım. Üzerine tekrar pişirme kağıdı kapatalım ve merdane yardımı ile hamuru genişletelim.
Yeterli inceliğe gelen hamurun üzerinden pişirme kağıdını alalım ve kesme aparatı ile kullanacağımız tartolet kalıplarına göre hamuru keselim. Daire şeklinde kestiğimiz hamurları kalıpların içerisine yerleştirelim.
Kenarlarda kalan fazla hamuru ayıralım. Pişerken kabarmaması için çatal ile hamurların tabanına delikler açalım.
Diğer hamura da sırası ile aynı işlemleri uygulayalım. Ben bu defa hamurları muffin kalıplarına yerleştirdim.
Sizler de tartolet kalıbınız yoksa bu şekilde yapabilirsiniz. Tartoletleri önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Kremayı dolaptan alalım ve sıkma torbasının içerisine dolduralım. Kullanacağımız meyveleri de dilimleyelim. Pişen tartoletleri ters çevirerek kalıptan çıkaralım.
Servis tabağına alarak ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim. İlk sıcaklığı çıkan tartoletlerin ortasına kremadan sıkalım. Üzerini meyveler ile süsleyerek servis edelim.
|
Meyveli Tartöletler |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163177
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2022
257 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
1 + 1/2 su bardağı (200 gram) oda ısında margarin veya tereyağı
3/4 su bardağı (100 gram) toz şeker
3/4 su bardağı (100 gram) pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un (400 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
Sütlü Krema İçin:
1 kg süt
1+ 1/2 su bardağı un
1+ 1/2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı tereyağı
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya veya toz vanilya
Üzerine:
1 paket jöle
Meyveler
Margarini karıştırma kabımıza alalım. İçine şekerlerimizi ilave ederek, krema kıvamına gelene kadar mikser yardımıyla karıştıralım. Yumurtalarımızı ekleyelim ve yarım dakika daha mikser ile karıştıralım. en son unu ekleyip, elimizle yoğuralım. Hazırladığımız hamuru, mümkünse bir gün için buzdolabında dinlendirelim. Hamuru çok da kalın olmamak üzere merdane ile açalım ve uygun ölçülerde keserek, hafifçe yağlanmış tartölet kalıplarımıza bastırarak düzgünce yayalım. Kenarlarından fazlalıklarını alalım. Kalıplara serdiğimiz hamuru bir çatal yardımıyla birkaç yerinden delelim. Bu işlem, hamurların pişerken kabarmasına engel olacak ve düzgün çanaklar elde etmemizi sağlayacaktır. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında, kaseciklerimizi yaklaşık 20 dakika, altın rengi oluncaya kadar fırınlayalım. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkaralım. Tartöletler istediğinizden fazla ise, buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayarak, her an kullanıma hazır bekletebilirsiniz.
Süt Kreması için, toz şekerin yarısını yumurtalarla karıştırıp, kalan toz şekeri süte (çok azınıayırıp) ilave ederek orta ateşte pişirelim. Yumurtalı karışıma, ılık haldeyken biraz süt ilave ederek, un ekleyelim. Unlu karışımı şekerli süte ekleyerek, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Un kokusu kalmayınca (kaynama noktasında), ocağı kapatıp, tereyağı katalım. Kremayı çırpma teli ile karıştırarak, oda ısısına gelene kadar soğutalım. Ilınınca vanilya ekleyip, soğutma işlemini tamamlayalım. 1 paket jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Şimdi bütün bu yaptıklarımızı birleştirelim. Kremayı sıkma torbamıza alıp, kaseciklerimize 2 çorba kaşığı kadar sıkalım. Üzerlerini kremayı kapatacak kadar meyvelerle süsleyelim ve son olarak da bir mutfak fırçası ile jölemizi sürelim. Donması için bekleyip, servis yapalım.
|
|