Kısa URL: https://ml.md/lc110808
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2015
2,231 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg. mezgit
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı mısır unu
2 çay kaşığı tuz
Balık temizlenip ayıklanır. Yıkandıktan sonra süzgeçte süzülerek tuzlanır. Mısır ununa batırılan balıklar kızgın sıvıyağında her iki tarafı kızartılarak pişirilir. Servis tabağına alınarak sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc119709
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2016
2,878 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu Büyükşehir Belediyesi
1 kg mezgit
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Mezgit balıkları başları kopartılarak temizlenir, yıkanır ve süzülür. Üzerine tuz serperek mısır ununa bulanır. Balıklar ayıklanırken eğer içlerinden yumurtaları (havyar) çıkarsa onlar da ayrıca unlanıp kızartılabilir. Tavada yağ kızdırılır, balıklar dıştan içe doğru dizilir, orta hararetli ocakta iki taraflı kızartılır. Sıcak servis edilir.