Kısa URL: https://ml.md/lc104664
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2015
1,760 defa indirildi / yazdırıldı
3 çorba kaşığı tereyağı
8 çorba kaşığı mısır unu
3 çorba kaşığı tel peyniri
Tereyağını eritin, rengi değişince mısır ununu katıp kavurun. Üzerine yarım su bardağı su dökün. Tereyağı bu karışımın üzerine çıkınca peyniri hemen ekleyin. Çok karıştırmadan peynir eriyinceye kadar kaşıkla yavaşça karıştırıp hazırlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc90871
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2013
2,129 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı mısır unu
3 çorba kaşığı tereyağı
100 gram mıhlama peyniri
1 çay bardağı sıcak su
Öncelikle tereyağını eritin. Üzerine mısır ununu ekleyip kavurun. Sıcak suyu ilave edin, dört dakika kadar karıştırarak pişirin. Peyniri içine atıp erimesini bekleyin. Mıhlama peynirinin lifli, tel tel olması gerekiyor. Dil peyniri ya da çeçil peyniri de mıhlamaya yakışıyor. Tereyağı mıhlama üzerine çıkınca pişmiş demektir. Soğumadan içine ekmek bandırarak yiyin.
Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc51629
Gönderme Tarihi: 14.May.2010
2,224 defa indirildi / yazdırıldı
4 kişilik
100 gram rendelenmiş mıhlamalık peynir
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
yeteri kadar süt
Rendelenmiş peyniri ve unu tencereye koyun. Hafif ateşte karışımı sütle boza kıvamına geürin. Kızdırılmış tereyağını boza kıvamına gelen malzeme üzerine dökün. Karışımı ucuyla hava alması için çok az delin. Orta ateşte pişirdiğiniz mıhlamanın en önemli özelliği tereyağla-rm karışımın üzerine gelmesidir.
Fotoğraf "egzantrik" tarafından gönderildi. 08.11.2019
Kısa URL: https://ml.md/lc955
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2006
5,671 defa indirildi / yazdırıldı
misir unu
peynir (kasar veya eski kokmus peynirlerden olursa daha iyi olur)
bir miktar yag
tuz
karabiber
zencefil
isot
misir unumuzu tavamiza koyariz ardindan kisik ateste tavaya yag koymadan kavururuz o rengini belli eder ve biraz koyulasir tam o zaman daha önce kücük bir kapta ezdigimiz peynirleri atariz tavanin icine. ardindan yagimizi koyariz istedigimiz kadar yag koyabiliriz cok da az koyabiliriz tercih bizim bir müddet sonra da soguk suyumuzu dökeriz tavaya ve sürekli karistiririz ardindan muhlamanin olduguna kanaat getirince atesi söndürürüz tuz biber isot ve zencefilimizi atariz.
Not: cok hafif bir kahvaltilik olan muhlama domates esliginde bir bardak cay esliginde agizlarinizi sereflendirmeye hazirdir
Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020