Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Düzce Yemekleri > Mıhlama (25 adet - 284,265 defa bakıldı)

Mıhlama


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mıhlama

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105885
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2015
1,953 defa indirildi / yazdırıldı




Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi

600 gram peynir
250 gram tereyağı
1 çorba kaşığı mısır unu
1 çay bardağı su
1 adet yumurta sarısı

Tereyağı bir tava içerisinde köpürünceye kadar eritilir. Peynir, mısır unu ve su bir başka kapta kıalıncaya kadar karıştırılır. Kıvamını aldıktan sonra, bu karımın içerisine yumurta sarısını koyup üzerine erimiş olan tereyağı dökülür ve yemek servise sunulur.

Not: Bölgenin coğrafi yapısı Karadeniz insanının beslenme biçimlerini de etkilemiştir. Dik yamaçları aşıp tarlalarına, evlerine gitmek için yöre insanının enerji verecek gıdalara ihtiyacı vardır. Bunun için de o yörede yetişen mısır en çok tercih edilen yemek hammaddesidir.
Yöre insanının hayatını kolaylaştırmak için hazırladığı, hareketli ve dinamik bir yapıya sahip olan Karadeniz insanlarını tok tutan ve enerji veren, yemeklerden birisi de mıhlamadır. Bu isimle anılan ve içerisine kıyma, patates gibi farklı malzemelerle de oluşturulan mıhlamalar da mevcuttur. Çeşitli adlarla Karadeniz’in farlı yörelerinde lokantalarda yerini alan bu yemek; bilhassa yayla turizminin ön plana çıkmasıyla birlikte, gelen yerli ve yabancı turistlere ikram edilmiş ve kısa sürede kabul görmüştür. Turizm sahasında önemli bir paya sahip olan yemek sektöründe Karadenizli girişimciler atak davranmış ve mıhlama ile birlikte yöresel yemeklerini gerek ülke içi ve gerekse yurt dışında, tanıtma fırsatını yakalamışlardır. Bu sayede mıhlama dünyanın birçok yerinde aranan ve bilinen bir yemek olmayı başarmıştır.


Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020


Mıhlama

kırmızı halı
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 14.12.2014
Mesajlar: 16
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc104664
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2015
1,772 defa indirildi / yazdırıldı




3 çorba kaşığı tereyağı
8 çorba kaşığı mısır unu
3 çorba kaşığı tel peyniri

Tereyağını eritin, rengi değişince mısır ununu katıp kavurun. Üzerine yarım su bardağı su dökün. Tereyağı bu karışımın üzerine çıkınca peyniri hemen ekleyin. Çok karıştırmadan peynir eriyinceye kadar kaşıkla yavaşça karıştırıp hazırlayın. Sıcak olarak servis yapın.


Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020


Mıhlama

DUDU
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2013
Mesajlar: 34
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc90871
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2013
2,158 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı mısır unu
3 çorba kaşığı tereyağı
100 gram mıhlama peyniri
1 çay bardağı sıcak su

Öncelikle tereyağını eritin. Üzerine mısır ununu ekleyip kavurun. Sıcak suyu ilave edin, dört dakika kadar karıştırarak pişirin. Peyniri içine atıp erimesini bekleyin. Mıhlama peynirinin lifli, tel tel olması gerekiyor. Dil peyniri ya da çeçil peyniri de mıhlamaya yakışıyor. Tereyağı mıhlama üzerine çıkınca pişmiş demektir. Soğumadan içine ekmek bandırarak yiyin.


Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020


Mıhlama

Dara'lı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.05.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc51629
Gönderme Tarihi: 14.May.2010
2,248 defa indirildi / yazdırıldı




4 kişilik
100 gram rendelenmiş mıhlamalık peynir
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
yeteri kadar süt

Rendelenmiş peyniri ve unu tencereye koyun. Hafif ateşte karışımı sütle boza kıvamına geürin. Kızdırılmış tereyağını boza kıvamına gelen malzeme üzerine dökün. Karışımı ucuyla hava alması için çok az delin. Orta ateşte pişirdiğiniz mıhlamanın en önemli özelliği tereyağla-rm karışımın üzerine gelmesidir.


Fotoğraf "egzantrik" tarafından gönderildi. 08.11.2019


Mıhlama

gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
Kısa URL: https://ml.md/lc955
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2006
5,699 defa indirildi / yazdırıldı




misir unu
peynir (kasar veya eski kokmus peynirlerden olursa daha iyi olur)
bir miktar yag
tuz
karabiber
zencefil
isot

misir unumuzu tavamiza koyariz ardindan kisik ateste tavaya yag koymadan kavururuz o rengini belli eder ve biraz koyulasir tam o zaman daha önce kücük bir kapta ezdigimiz peynirleri atariz tavanin icine. ardindan yagimizi koyariz istedigimiz kadar yag koyabiliriz cok da az koyabiliriz tercih bizim bir müddet sonra da soguk suyumuzu dökeriz tavaya ve sürekli karistiririz ardindan muhlamanin olduguna kanaat getirince atesi söndürürüz tuz biber isot ve zencefilimizi atariz.

Not: cok hafif bir kahvaltilik olan muhlama domates esliginde bir bardak cay esliginde agizlarinizi sereflendirmeye hazirdir


Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020






Mıhlama Tarifleri Düzce Yemekleri



(25 adet Mıhlama 284,265 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort