125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
İç harcı için;
400 gram anjelika eriği
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Üzerine;
Pudra şekeri
Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, şeker ve yumurtayı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Sonrasında geriye kalan bütün malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
Hamurdan cevizden büyük bir parça alarak buzluğa kaldırın hamurun üzerine rendelemek için kullanılacak.
Geriye kalan hamuru streçleyip 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
İç harcı için; Eriklerimizin çekirdeklerini çıkarıp tenceremize alalım üzerine şekerimizi ilave edelim eriklerimiz suyunu saldığı zaman üzerine nişastamızı ekleyip karıştırın.
İki dakika sonra blender dan çekip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Dinlenen hamuru dolaptan çıkarıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Yağlanmış olan tart tepsimize güzelce yayalım.
Sonrasında pişirmiş olduğumuz marmelatımızı şekil verdiğimiz hamurlarımızın içerisine paylaştıralım.
Buzluk kısmına bıraktığımız donan hamurumuzu bir rende yardımı ile rendeleyip tartların üzerine serpilir.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim, pişen tatların ilk sıcaklığı çıkınca pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc109876
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015
1,317 defa indirildi / yazdırıldı
Fevziye Sürmeli
2 su bardağı çilek
1,5 su bardağı lor peyniri
1 adet pasta tabanı
1 paket limonlu toz jöle
3 yemek kaşığı toz şeker
Sos için;
2/3 su bardağı çilek
1/3 su bardağı toz şeker
Pasta tabanını metal kalıp yardımı ile keserek 4 adet yuvarlak çıkartın. Pasta tabanlarını metal kalıptan çıkartmayın. Karıştırma kabının içerisine lor peyniri ve 3 yemek kaşığı toz şekeri koyun ve karıştırın. Pasta tabanına önce çilekleri bütün olarak dizin. Daha sonra, hazırladığınız ricotta peynirli karışımı sürün. Karışımın üzerine tekrar çilekleri bütün olarak dizin. Limon jölesini paketin üzerinde yazıldığı gibi hazırlayın. Jöleyi tartların üzerine dökün ve jöle sertleşene kadar bekleyin.
Sos için; 1 su bardağı çilek ve toz şekeri mikserden geçirin. Çilekler iyice ezildikten sonra küçük bir kaba koyun.Tartları metal çemberlerden çıkarın ve servis tabaklarına dizin. Servis tabağının yanına hazırladığınız sostan 1 yemek kaşığı dökün ve servis edin.