|
Minik Lahmacun |
|
bebeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2015
Mesajlar: 21 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc107885
Gönderme Tarihi: 26.May.2015
1,676 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet ekmek hamuru
1 su bardağı süt
100 gram kıyma
2 adet domates
1 adet sivri biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Öncelikle ekmek hamuru alıp içine süt ekleyip tekrar yoğurun ve hamuru açın. Küçük tabak büyüklüğünde kesip üzerine kıyma, rendelenmiş domates, kıyılmış biber ve zeytinyağını iyice karıştırıp sürün. 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirip sıcak ikram edin.
|
Minik Lahmacunlar |
|
Müzeyyen Kavalcı
Aşçı
Kayıt: 20.07.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc100058
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2014
2,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet ekmek hamuru
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmız biber
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Öncelikle fırından pide ya da ekmek hamuru isteyin. Hamuru evde yoğurmak isterseniz, un, su, tuz ve az maya ile hamuru yoğurup dinlendirin. Hamuru minik bezelere ayırıp unlanmış zeminde açın. İçi için de kıyma biber, sarımsak ve soğanı mutfak robotundan geçirip salça ve az suyla karıştırın. Bu iç harcı da açtığınız hamurun üzerine yayıp fırında 200 derecede 35 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.
|
Minik Lahmacun (ekmek hamuru) |
|
prizma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2012
Mesajlar: 39 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc76206
Gönderme Tarihi: 30.May.2012
3,919 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet ekmek hamuru
1 soğan
3 domates
200 gram kıyma
4 diş sarımsak
2 sivri biber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağı
6 yaprak maydanoz
Ekmek hamurunu küçük bezelere ayırıp ince şekilde açıp üzerine nemli bir bez örtün. Domatesi rendeleyin, sivri biberi çok ince kıyıp sarımsak, kıyma ve rendelenmiş soğanla harmanlayıp iç harcını hazırlayın. Bu harcı da hamurların üzerine paylaştırın. Üzerine su ve zeytinyağı gezdirip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip çıkartın. Sıcak olarak ikram edin. İstenirse daha büyük boy da hazırlanabilir.
|
|