Kısa URL: https://ml.md/lc74331
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
5,867 defa indirildi / yazdırıldı
1 Kg mısır
Yarım kilo kuru fasulye
Bir kaşık tereyağı
Bir tutam nane
Kırmızı biber
Tuz
1 su bardağı kadar yoğurt
Mısırlar iyice yıkanıp kepeği çıkarılır. Fasulyeler de yıkanır. Mısır ve fasulyeler su üzerlerine çıkıncaya kadar bir tencerede kaynatılır. İyice piştikten sonra kaselere konarak üzerine yoğurt dökülür. Kuru nane serpilir. Daha sonra da kırmızı biberli kızdırılmış tereyağı üzerine gezdirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc17440
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2007
3,778 defa indirildi / yazdırıldı
6-8 kişilik Gerekli malzeme:
250 gr mısır tanesi
1 su bardağı kuru fasulye
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Tuz
Bir gün önceden ıslatılmış kuru fasulyenin suyunu süzün. Fasulyelerle, mısır tanelerini iyice pişinceye kadar suda haşlayın. Tuz ilave edin.
Ocaktan alıp üzerine çırpılmış yoğurt ve sütü karıştırarak ekleyin. Bir tavada tereyağını kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc38885
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2009
3,460 defa indirildi / yazdırıldı
Dövülmüş Mısır haşlanır. Üstüne bolca süt katılır. Kinzi, yağ, çok ince doğranmış soayrı bir kapta kavrulur. Ocaktan indirilen çorbanın üstüne gezdirilir. Bir başka şekilde de haşlanan mısır yarması yoğurtla karıştırılarak da yenir.
Mısır yarması, kuru fasulye ile birlikte haşlanır. Soğanları ince ince doğrayarak tereyağı ile tavada kavrulur. Haşlanmış mısır ve fasulyenin olduğu tencereye dökülür ve iyice karıştırılır. Sade yenilebilir veya yoğurtla da servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc162041
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2021
311 defa indirildi / yazdırıldı
Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Mısır Yarması 2 su bardağı
Kuru fasulye 1 Su bardağı
Tereyağı 1 Yemek kaşığı
Kuru soğan 1 Orta boy
Mısır yarması, kuru fasulye ve tuz ile birlikte haşlanır. Doğranmış soğan tereyağında kavrularak haşlanmış mısır yarması ve fasulyenin üstüne dökülerek karıştırılır.
Not: Sade yenebileceği gibi yoğurtla da yenilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc172501
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2023
125 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr. mısır tanesi
1 su bardağı kuru fasulye
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Tuz
Bir gün önceden ıslatılmış kuru fasulyenin suyunu süzüyoruz. Fasulyelerle mısır tanelerini suda haşlıyoruz. Ardından tuz ilave ediyoruz. Ocaktan alıp üzerine çırpılmış yoğurt ve sütü, karıştırarak ekliyoruz. Son olarak bir tavada tereyağını kızdırıp çorbanın üzerine gezdiriyoruz.
Not: İsterseniz içine barbunya ilave edebilirsiniz. Karadeniz'in birçok yöresinde mısır çorbası barbunya ile birlikte pişirilir.